Çek Cumhuriyeti Vizesi

çek cumhuriyeti vizesiÇek Cumhuriyeti, Schengen Birliği’ne dahil olan ülkelerden biridir. Çek Cumhuriyeti vizesi bulunan bir vatandaşımız, Çek Cumhuriyetine seyahat ettikten sonra diğer üye ülkelere ek bir vize başvurusu yapmadan seyahat etme hakkına sahiptir. Bağlantıdan Çek Cumhuriyeti vizesi ile gidebileceğiniz Schengen ülkeleri ile ilgili en güncel bilgileri inceleyebilirsiniz.

Çek Cumhuriyetinin tarihi binalarını eşsiz manzarası ile süsleyen başkent Prag, tüm dünyadan turistlerin sıklıkla ziyaret ettikleri bir Avrupa ülkesidir. Türk turistlerin de gerek kültürel zenginliği, gerekse yakınlığından dolayı tatil programlarında sıklıkla yer verdiği bir ülkedir.

Çek Cumhuriyeti vizesi başvuruları, Vfs Global aracılığı ile yapılmakta olup, vize değerlendirmesi bağlı bulunan bölgedeki Çek Cumhuriyeti Büyükelçiliği ya da Konsolosluklar aracılığı ile yapılmaktadır.

Çek Cumhuriyeti vizesi için başvurular randevu sistemi kullanılarak gerçekleştirildiğinden, özellikle bayram, yaz sezonu ve yılbaşı öncesinde gerçekleştireceğiniz seyahatiniz için en az 1 ay önce başvuru yapılmasını önermekteyiz.

Hemen aşağıda bulunan bölümde almak istediğiniz vize tipi ile ilgili detaylar bulunmaktadır. Vize tipi ile ilgili bilgi ve evrakları inceledikten sonra size en uygun olan vize paketimizi seçerek Çek Cumhuriyeti vizesi için başvuru yapabilirsiniz.

Bağlantıdan Schengen vizesi başvurularında dikkat edilmesi gereken detayları inceleyebilirsiniz.

Çek Cumhuriyeti Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Çek Cumhuriyeti Turistik Vize Evrak Listesi

  1. Ana Belgeler
  • Tamamı doldurulmuş, tarih yazılmış ve imzalanmış, vize formu. Schengen vize talep formunun son sayfasında ; biri 37 nolu kutucukta, diğeri de sayfanın sonunda olmak üzere 2 imza bulunmalıdır. Reşit olmayan kişilerin imzalarını yasal velileri atmalıdır (2’şer adet).
  • İstanbul başvuruları için tarih atılıp imzalanmış Ek Bilgi Formu.
  • Pasaportun aslı: 10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihinden itibaren 3 ay daha fazladan geçerlilik süresi olmalıdır.
  • Yeni pasaportun ve varsa daha önceden alınmış eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.).
  • Kimlik fotokopisi.
  • Evli olanlar için Evlilik Cüzdanı fotokopisi
  • 2 adet kriterlere uygun biyometrik fotoğraf. (35×40 mm)
  • Tüm seyahati kapsayacak olan 30.000 € teminatlı seyahat sağlık sigortası (Poliçede Schengen ülkelerinde geçerlidir ibaresi bulunmalıdır).
  1. Ulaşım ve Konaklamaya İlişkin Belgeler
  • Gidiş dönüş uçak rezervasyonu veya ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler.
  • Tüm seyahat süresini içerecek şekilde yapılmış onaylı otel rezervasyonu. Bu rezervasyon uçak biletindeki tarihlerle aynı olmalıdır.
  1. Finansal Durumu Gösterir Belgeler (seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler)
  • Bankadan alınmış kaşeli ve imzalı, son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren şahıs veya şirket hesap dökümü.
  • Başvuru sahibinin Çek Cumhuriyetinde kalacağı süre boyunca masraflarını karşılayacak tutarı gösteren bir banka hesabı sunması zorunludur.
  • Kredi kartının ön yüz fotokopisi ve kredi kartı hesap özeti.
  • Düzenli gelir gösterir belgeler; son 3 aya ait maaş bordrosu, emekli maaşı, gayrimenkul kira gelirleri vb.
  • Varsa, Türkiye’de veya Avrupa’daki gayrimenkul belgeleri (tapu ruhsat fotokopileri).
  1. Mesleki Belgeler 

Çalışanlar için Çek Cumhuriyeti vizesi evrakları;

  • İşveren Yazısı: Görevi, işe başlama tarihi, maaş tutarı, izin süresi ve işverenin çalışanın Türkiye’de görevine devam edeceğine dair taahhüdünü içeren antetli kağıda imzalı ve kaşeli belge (İngilizce olmalıdır),
  • Son 3 aya ait maaş bordrosu.
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi ve SGK Hizmet Dökümü.
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı.
  • Vergi Levhası kopyası.
  • Resmi Gazete kopyası.
  • İmza Sirküleri kopyası.

Şirket Sahipleri için Çek Cumhuriyeti vizesi evrakları;

  • 4B Bağkur dökümü, ıslak imzalı ve kaşeli
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı.
  • Vergi Levhası kopyası.
  • Resmi Gazete kopyası.
  • İmza Sirküleri kopyası.

Emekliler için Çek Cumhuriyeti vizesi evrakları;

  • Emekli maaşını gösterir belge (banka hesap özeti veya emekli cüzdanı).

Çiftçiler için Çek Cumhuriyeti vizesi evrakları;

  • Bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi.

Öğrenciler için Çek Cumhuriyeti vizesi evrakları;

  • Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi.
  • Masrafları karşılayacak kişinin finansal ve mesleki belgeleri (anne, baba gibi).

Reşit olmayanlar için (18 yaş altı) Çek Cumhuriyeti vizesi evrakları;

  • Yasal velinin nüfus cüzdanı kopyası ya da tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi.
  • Aile ile seyahat yapılmıyorsa anne ve babanın noter tasdikli muvaffakatnamesi.
  • Masrafları karşılayacak kişinin finansal ve mesleki belgeleri (anne, baba gibi).

Yabancı Uyruklu Vatandaşlar için Çek Cumhuriyeti vizesi evrakları;

  • Türkiye’de oturma ve çalışma izni.
  • Oturma izninin en az 6 ay geçerli olması ve planlanan seyahat dönüşünden sonra en az 3 ay daha geçerli olması gerekmektedir.

Çek Cumhuriyeti Ticari Vize Evrak Listesi

  1. Ana Belgeler
  • Tamamı doldurulmuş, tarih yazılmış ve imzalanmış, vize formu. Schengen vize talep formunun son sayfasında ; biri 37 nolu kutucukta, diğeri de sayfanın sonunda olmak üzere 2 imza bulunmalıdır. Reşit olmayan kişilerin imzalarını yasal velileri atmalıdır (2’şer adet).
  • Pasaportun aslı: 10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihinden itibaren 3 ay daha fazladan geçerlilik süresi olmalıdır.
  • Yeni pasaportun ve varsa daha önceden alınmış eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.).
  • Kimlik fotokopisi.
  • 2 adet kriterlere uygun biyometrik fotoğraf. (35×40 mm)
  • Tüm seyahati kapsayacak olan 30.000 € teminatlı seyahat sağlık sigortası (Poliçede Schengen ülkelerinde geçerlidir ibaresi bulunmalıdır).
  1. Ulaşım ve Konaklamaya İlişkin Belgeler
  • Gidiş dönüş uçak rezervasyonu veya ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler.
  • Tüm seyahat süresini içerecek şekilde yapılmış onaylı otel rezervasyonu. Bu rezervasyon uçak biletindeki tarihlerle aynı olmalıdır.

İş Gezisine ilişkin:

  • Bir Çek Cumhuriyeti şirketini ziyaret için; Davet eden şirketten davet yazısı: antetli, şirket kaşeli ve imzalı (orjinal veya e-davetiye). Ayrıca davet eden şirket yetkilisinin kimlik fotokopisi ve daha önceki yapılan alım satımlara ilişkin fatura gibi belgeler istenebilir.
  • Çek Cumhuriyetinde düzenlenen bir fuar veya konferans için;
    Kayıt veya katılıma ilişkin belgeler.
  1. Finansal Durumu Gösterir Belgeler (seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler)
  • Bankadan alınmış kaşeli ve imzalı, son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren şahıs veya şirket hesap dökümü.
  • Başvuru sahibinin Çek Cumhuriyetinde kalacağı süre boyunca masraflarını karşılayacak tutarı gösteren bir banka hesabı sunması zorunludur.
  • Kredi kartının ön yüz fotokopisi ve kredi kartı hesap özeti.
  • Düzenli gelir gösterir belgeler; son 3 aya ait maaş bordrosu, emekli maaşı, gayrimenkul kira gelirleri vb.
  • Varsa, Türkiye’de veya Avrupa’daki gayrimenkul belgeleri (tapu ruhsat fotokopileri).
  1. Mesleki Belgeler 

Çalışanlar için Çek Cumhuriyeti vizesi evrakları;

  • İşveren Yazısı: Görevi, işe başlama tarihi, maaş tutarı, izin süresi ve işverenin çalışanın Türkiye’de görevine devam edeceğine dair taahhüdünü içeren antetli kağıda imzalı ve kaşeli belge (İngilizce olmalıdır), Son 3 aya ait maaş bordrosu.
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi ve SGK Hizmet Dökümü.
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı.
  • Vergi Levhası kopyası.
  • Resmi Gazete kopyası.
  • İmza Sirküleri kopyası.

Şirket Sahipleri için Çek Cumhuriyeti vizesi evrakları;

  • 4B Bağkur dökümü, ıslak imzalı ve kaşeli
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı.
  • Vergi Levhası kopyası.
  • Resmi Gazete kopyası.
  • İmza Sirküleri kopyası.

Emekliler için Çek Cumhuriyeti vizesi evrakları;

  • Emekli maaşını gösterir belge (banka hesap özeti veya emekli cüzdanı).

Çiftçiler için Çek Cumhuriyeti vizesi evrakları;

  • Bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi.

Öğrenciler için Çek Cumhuriyeti vizesi evrakları;

  • Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi.
  • Masrafları karşılayacak kişinin finansal ve mesleki belgeleri (anne, baba gibi).

Reşit olmayanlar için (18 yaş altı) Çek Cumhuriyeti vizesi evrakları;

  • Yasal velinin nüfus cüzdanı kopyası ya da tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi.
  • Aile ile seyahat yapılmıyorsa anne ve babanın noter tasdikli muvaffakatnamesi.
  • Masrafları karşılayacak kişinin finansal ve mesleki belgeleri (anne, baba gibi).

Yabancı Uyruklu Vatandaşlar için Çek Cumhuriyeti vizesi evrakları;

  • Türkiye’de oturma ve çalışma izni.
  • Oturma izninin en az 6 ay geçerli olması ve planlanan seyahat dönüşünden sonra en az 3 ay daha geçerli olması gerekmektedir.

Çek Cumhuriyeti Vize Ücreti

Eko Vize

109
  • Dosya Kontrolü
  • Vize Başvurusu
  • Sonuç Takibi

Standart Vize

129
  • Form Danışmanlığı
  • Uçak ve Otel Rezervasyonu
  • Seyahat Sağlık Sigortası

VIP Vize

159
  • Ekspres Kurye Hizmeti
  • VIP Vize Danışmanı
  • Hızlı Vize Başvurusu

Çek Cumhuriyeti Vizesi Başvuru Formu

Çek Cumhuriyeti vizesi başvuru formu, diğer Schengen ülkeleri formları ile oldukça benzer basılı bir formdur. Form kişisel bilgilerinizi ve seyahat bilgilerinizi soran sorulardan oluşmaktadır. Doldurulması oldukça kolaydır ancak bilgilerin doğru ve eksiksiz olmasına dikkat edilmesi gerekir.

Hemen Başvuru Yap!
İsim
Soyisim
E-Posta
Telefon numarası
Yaşadığınız il
Vize alınacak ülke
Vize tipi (Zorunlu)
Ziyaretçi VizesiTicari VizeÖğrenci Vizesi
Vize paketi
EkoStandartVIPKarar Vermedim
Seyahat tarihi
Konu
Mesaj