Norveç Vizesi

Ana Sayfa/Norveç Vizesi
Norveç Vizesi 2017-03-16T15:18:01+00:00

norveç vizesiNorveç, Schengen Birliği’ne dahil olan ülkelerden biridir. Norveç Vizesi bulunan bir vatandaşımız, Norveç’e seyahat ettikten sonra diğer üye ülkelere ek bir vize başvurusu yapmadan seyahat etme hakkına sahiptir. Bağlantıdan Norveç vizesi ile gidebileceğiniz Schengen ülkeleri ile ilgili en güncel bilgileri inceleyebilirsiniz.

Norveç şaşırtıcı güzellikte, yemyeşil bir doğaya sahip bir Kuzey Avrupa ülkesidir. World Happiness Report’a göre Norveç pek çok en mutlu ülkelerin başında yer almıştır.

İsveç’in batısında yer alan ülkenin resmi adı Norveç Krallığıdır. Başkenti Oslo olan Norveç anayasal monarşi ile yönetilmektedir. Her ne kadar monarşi ile yönetilse ve krallık olsa da bu ifadeler semboliktir.

Her yıl onbinlerce turist ve uluslarasarı öğrenci Norveç’i görmek için ve üniversitelerinde eğitim almak için seyahat etmektedir.

Norveç vizesi başvuruları Orange aracılığı ile Ankara veya İstanbul’da yapılmakta olup vize değerlendirmesi bağlı bulunan bölgedeki Norveç Büyükelçiliği ya da Konsoloslukları aracılığı ile yapılmaktadır.

Bağlantıdan Schengen vizesi başvurularında dikkat edilmesi gereken detayları inceleyebilirsiniz.

Norveç Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Norveç Turistik Vize Evrak Listesi

  1. Ana Belgeler
  • Tamamı doldurulmuş, tarih yazılmış ve imzalanmış, vize formu. Schengen vize talep formunun son sayfasında ; biri 37 nolu kutucukta, diğeri de sayfanın sonunda olmak üzere 2 imza bulunmalıdır. Reşit olmayan kişilerin imzalarını yasal velileri atmalıdır (2’şer adet).
  • Pasaportun aslı: 10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihinden itibaren 3 ay daha fazladan geçerlilik süresi olmalıdır.
  • Yeni pasaportun ve varsa daha önceden alınmış eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.).
  • Kimlik fotokopisi.
  • 2 adet kriterlere uygun biyometrik fotoğraf. (35×45 mm)
  • Tüm seyahati kapsayacak olan 30.000 € teminatlı seyahat sağlık sigortası (Poliçede Schengen ülkelerinde geçerlidir ibaresi bulunmalıdır).
  1. Ulaşım ve Konaklamaya İlişkin Belgeler
  • Gidiş dönüş uçak rezervasyonu veya ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler.
  • Tüm seyahat süresini içerecek şekilde yapılmış onaylı otel rezervasyonu. Bu rezervasyon uçak biletindeki tarihlerle aynı olmalıdır.

Not: Seyahat birden fazla ülkeyi içeriyorsa, aktarmalar bir dilekçeyle belirtilmeli.

  1. Finansal Durumu Gösterir Belgeler (seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler)
  • Bankadan alınmış kaşeli ve imzalı, başvuru tarihinden en fazla 1 hafta önce alınmış son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren şahıs veya şirket hesap dökümü.
  • Başvuru sahibinin Norveç’te kalacağı süre boyunca masraflarını karşılayacak tutarı gösteren bir banka hesabı sunması zorunludur.
  • Düzenli gelir gösterir belgeler; son 3 aya ait maaş bordrosu, emekli maaşı, gayrimenkul kira gelirleri vb.
  • Varsa, Türkiye’de veya Avrupa’daki gayrimenkul belgeleri (tapu ruhsat fotokopileri).
  • Seyahatin masrafları Aile bireyleri tarafından karşılanacak ise seyahat eden kişi ile bağının kanıtlanması gerekmektedir. Masraflar eş tarafından karşılanacaksa Evlilk Cüzdanı fotokopisi yeterli olacaktır.
  1. Mesleki Belgeler 

Çalışanlar için Norveç vizesi evrak listesi;

  • İşveren Yazısı: Görevi, işe başlama tarihi, maaş tutarı, izin süresi ve işverenin çalışanın Türkiye’de görevine devam edeceğine dair taahhüdünü içeren antetli kağıda imzalı ve kaşeli belge (Türkçe, İngilizce veya Norveçce olmalıdır)
  • Son 3 aya ait imzalı ve kaşeli maaş bordrosu orjinali.
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi ve SGK Hizmet Dökümü (Barkodlu).
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı, Faaliyet Belgesi kopyası (Son 6 aya ait).
  • Vergi Levhası kopyası.
  • Resmi Gazete kopyası.
  • İmza Sirküleri kopyası.

Şirket Sahipleri için Norveç vizesi evrak listesi;

  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı, Faaliyet Belgesi kopyası (Son 6 aya ait).
  • Vergi Levhası kopyası.
  • Resmi Gazete kopyası.
  • İmza Sirküleri kopyası.

Emekliler için Norveç vizesi evrak listesi;

  • E-devlet üzerinden veya emeklilik maaşının yattığı banka hesap bankadan onaylatılarak emekliliğin kanıtlanması gerekmektedir.

Çiftçiler için Norveç vizesi evrak listesi;

  • Bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi.

Öğrenciler için Norveç vizesi evrak listesi;

  • Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi.
  • Masrafları karşılayacak kişinin finansal ve mesleki belgeleri (anne, baba gibi).

Reşit olmayanlar için (18 yaş altı) Norveç vizesi evrak listesi;

  • Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi.
  • Anne ve babadan sadece biri ile veya 3. bir kişi ile seyahat ediliyor ise  noter tasdikli muvaffakatname gerekmektedir.
  • Masrafları karşılayacak kişinin finansal ve mesleki belgeleri (anne, baba gibi).

Yabancı Uyruklu Vatandaşlar için Norveç vizesi evrak listesi;

  • Türkiye’de oturma ve çalışma izni.
  • Oturma izninin en az 6 ay geçerli olması ve planlanan seyahat dönüşünden sonra en az 3 ay daha geçerli olması gerekmektedir.

Norveç Ticari Vize Evrak Listesi

  1. Ana Belgeler
  • Tamamı doldurulmuş, tarih yazılmış ve imzalanmış, vize formu. Schengen vize talep formunun son sayfasında ; biri 37 nolu kutucukta, diğeri de sayfanın sonunda olmak üzere 2 imza bulunmalıdır. Reşit olmayan kişilerin imzalarını yasal velileri atmalıdır (2’şer adet).
  • Pasaportun aslı: 10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihinden itibaren 3 ay daha fazladan geçerlilik süresi olmalıdır.
  • Yeni pasaportun ve varsa daha önceden alınmış eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.).
  • Kimlik fotokopisi.
  • 2 adet kriterlere uygun biyometrik fotoğraf. (35×45 mm)
  • Tüm seyahati kapsayacak olan 30.000 € teminatlı seyahat sağlık sigortası (Poliçede Schengen ülkelerinde geçerlidir ibaresi bulunmalıdır).
  1. Ulaşım ve Konaklamaya İlişkin Belgeler
  • Gidiş dönüş uçak rezervasyonu veya ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler.
  • Tüm seyahat süresini içerecek şekilde yapılmış onaylı otel rezervasyonu. Bu rezervasyon uçak biletindeki tarihlerle aynı olmalıdır.

İş Gezisine ilişkin:

  • Ziyarete gidilecek firma tarafından alınmış, ziyaret tarihleri ve sebebinin belirtildiği, firmadan yetkilisi tarafından kaşe ve imzalanmış olmalıdır.

Not: Davetiyelerin fotokopileri yeterlidir. Davetiyeler e-posta veya fax yolu ile temin edilebilir. Seyahat birden fazla ülkeyi içeriyorsa, aktarmalar bir dilekçeyle belirtilmeli.

  1. Finansal Durumu Gösterir Belgeler (seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler)
  • Bankadan alınmış kaşeli ve imzalı, başvuru tarihinden en fazla 1 hafta önce alınmış son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren şahıs veya şirket hesap dökümü.
  • Başvuru sahibinin Norveç’te kalacağı süre boyunca masraflarını karşılayacak tutarı gösteren bir banka hesabı sunması zorunludur.
  • Düzenli gelir gösterir belgeler; son 3 aya ait maaş bordrosu, emekli maaşı, gayrimenkul kira gelirleri vb.
  • Varsa, Türkiye’de veya Avrupa’daki gayrimenkul belgeleri (tapu ruhsat fotokopileri).
  • Seyahatin masrafları Aile bireyleri tarafından karşılanacak ise seyahat eden kişi ile bağının kanıtlanması gerekmektedir. Masraflar eş tarafından karşılanacaksa Evlilk Cüzdanı fotokopisi yeterli olacaktır.
  1. Mesleki Belgeler 

Çalışanlar için Norveç vizesi evrak listesi;

  • İşveren Yazısı: Görevi, işe başlama tarihi, maaş tutarı, izin süresi ve işverenin çalışanın Türkiye’de görevine devam edeceğine dair taahhüdünü içeren antetli kağıda imzalı ve kaşeli belge (Türkçe, İngilizce veya Norveçce olmalıdır)
  • Son 3 aya ait imzalı ve kaşeli maaş bordrosu orjinali.
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi ve SGK Hizmet Dökümü (Barkodlu).
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı, Faaliyet Belgesi kopyası (Son 6 aya ait).
  • Vergi Levhası kopyası.
  • Resmi Gazete kopyası.
  • İmza Sirküleri kopyası.

Şirket Sahipleri için Norveç vizesi evrak listesi;

  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı, Faaliyet Belgesi kopyası (Son 6 aya ait).
  • Vergi Levhası kopyası.
  • Resmi Gazete kopyası.
  • İmza Sirküleri kopyası.

Emekliler için Norveç vizesi evrak listesi;

  • E-devlet üzerinden veya emeklilik maaşının yattığı banka hesap bankadan onaylatılarak emekliliğin kanıtlanması gerekmektedir.

Çiftçiler için Norveç vizesi evrak listesi;

  • Bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi.

Öğrenciler için Norveç vizesi evrak listesi;

  • Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi.
  • Masrafları karşılayacak kişinin finansal ve mesleki belgeleri (anne, baba gibi).

Reşit olmayanlar için (18 yaş altı) Norveç vizesi evrak listesi;

  • Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi.
  • Anne ve babadan sadece biri ile veya 3. bir kişi ile seyahat ediliyor ise  noter tasdikli muvaffakatname gerekmektedir.
  • Masrafları karşılayacak kişinin finansal ve mesleki belgeleri (anne, baba gibi).

Yabancı Uyruklu Vatandaşlar için Norveç vizesi evrak listesi;

  • Türkiye’de oturma ve çalışma izni.
  • Oturma izninin en az 6 ay geçerli olması ve planlanan seyahat dönüşünden sonra en az 3 ay daha geçerli olması gerekmektedir.

Norveç Öğrenci Vizesi Evrak Listesi

  1. Ana Belgeler
  • Tamamı doldurulmuş, tarih yazılmış ve imzalanmış, vize formu. Schengen vize talep formunun son sayfasında ; biri 37 nolu kutucukta, diğeri de sayfanın sonunda olmak üzere 2 imza bulunmalıdır. Reşit olmayan kişilerin imzalarını yasal velileri atmalıdır (2’şer adet).
  • Pasaportun aslı: 10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihinden itibaren 3 ay daha fazladan geçerlilik süresi olmalıdır.
  • Yeni pasaportun ve varsa daha önceden alınmış eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.).
  • Kimlik fotokopisi.
  • 2 adet kriterlere uygun biyometrik fotoğraf. (35×45 mm)
  • Tüm seyahati kapsayacak olan 30.000 € teminatlı seyahat sağlık sigortası (Poliçede Schengen ülkelerinde geçerlidir ibaresi bulunmalıdır).
  1. Ulaşım ve Konaklamaya İlişkin Belgeler
  • Gidiş dönüş uçak rezervasyonu veya ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler.
  • Tüm seyahat süresini içerecek şekilde yapılmış onaylı otel rezervasyonu. Bu rezervasyon uçak biletindeki tarihlerle aynı olmalıdır.

Eğitime Dair:

  • Eğitim için gidilecek kurumdan, gidecek öğrenci adına eğitim detayının yer aldığı davetiye yazısı alınmalıdır. Davetiye üzerinde kurum yetkilisi tarafından kaşe ve imza bulunmalıdır. Davetiyenin kopyası da kabul edilmektedir.
  • Yurtta veya misafirhanede kalınacaksa, kurum veya okuldan kalınacak yerin adres, telefon ve e-posta bilgilerinin belirtilmesi gerekmektedir.
  1. Finansal Durumu Gösterir Belgeler (seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler)
  • Bankadan alınmış kaşeli ve imzalı, başvuru tarihinden en fazla 1 hafta önce alınmış son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren şahıs veya şirket hesap dökümü.
  • Başvuru sahibinin Norveç’te kalacağı süre boyunca masraflarını karşılayacak tutarı gösteren bir banka hesabı sunması zorunludur.
  • Düzenli gelir gösterir belgeler; son 3 aya ait maaş bordrosu, emekli maaşı, gayrimenkul kira gelirleri vb.
  • Varsa, Türkiye’de veya Avrupa’daki gayrimenkul belgeleri (tapu ruhsat fotokopileri).
  • Seyahatin masrafları Aile bireyleri tarafından karşılanacak ise seyahat eden kişi ile bağının kanıtlanması gerekmektedir. Masraflar eş tarafından karşılanacaksa Evlilk Cüzdanı fotokopisi yeterli olacaktır.
  1. Mesleki Belgeler 

Çalışanlar için Norveç vizesi evrak listesi;

  • İşveren Yazısı: Görevi, işe başlama tarihi, maaş tutarı, izin süresi ve işverenin çalışanın Türkiye’de görevine devam edeceğine dair taahhüdünü içeren antetli kağıda imzalı ve kaşeli belge (Türkçe, İngilizce veya Norveçce olmalıdır)
  • Son 3 aya ait imzalı ve kaşeli maaş bordrosu orjinali.
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi ve SGK Hizmet Dökümü (Barkodlu).
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı, Faaliyet Belgesi kopyası (Son 6 aya ait).
  • Vergi Levhası kopyası.
  • Resmi Gazete kopyası.
  • İmza Sirküleri kopyası.

Şirket Sahipleri için Norveç vizesi evrak listesi;

  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı, Faaliyet Belgesi kopyası (Son 6 aya ait).
  • Vergi Levhası kopyası.
  • Resmi Gazete kopyası.
  • İmza Sirküleri kopyası.

Emekliler için Norveç vizesi evrak listesi;

  • E-devlet üzerinden veya emeklilik maaşının yattığı banka hesap bankadan onaylatılarak emekliliğin kanıtlanması gerekmektedir.

Çiftçiler için Norveç vizesi evrak listesi;

  • Bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi.

Öğrenciler için Norveç vizesi evrak listesi;

  • Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi.
  • Masrafları karşılayacak kişinin finansal ve mesleki belgeleri (anne, baba gibi).

Reşit olmayanlar için (18 yaş altı) Norveç vizesi evrak listesi;

  • Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi.
  • Anne ve babadan sadece biri ile veya 3. bir kişi ile seyahat ediliyor ise  noter tasdikli muvaffakatname gerekmektedir.
  • Masrafları karşılayacak kişinin finansal ve mesleki belgeleri (anne, baba gibi).

Yabancı Uyruklu Vatandaşlar için Norveç vizesi evrak listesi;

  • Türkiye’de oturma ve çalışma izni.
  • Oturma izninin en az 6 ay geçerli olması ve planlanan seyahat dönüşünden sonra en az 3 ay daha geçerli olması gerekmektedir.

Norveç Vize Ücreti

Eko Vize

99
  • Dosya Kontrolü
  • Vize Başvurusu
  • Sonuç Takibi

Standart Vize

119
  • Form Danışmanlığı
  • Uçak ve Otel Rezervasyonu
  • Seyahat Sağlık Sigortası

VIP Vize

149
  • Ekspres Kurye Hizmeti
  • VIP Vize Danışmanı
  • Hızlı Vize Başvurusu

Norveç Vizesi Başvuru Formu

 

Norveç vize başvuru formu da diğer Schengen ülkelerinin kullandığı gibi Schengen vize formunu temel almaktadır. Basılı form genel itibari ile kişisel bilgileriniz ve seyahat planınızı belirtmeniz gereken bir formdur.

Norveç vize başvurusu yaparken özellikle dikkat edilmesi gereken nokta, vize formunda yer alan bilgilerle destekleyici evraklar arasında ikilem yaratacak bir hata yapılmamasıdır.

Hemen Başvuru Yap!
İsim
Soyisim
E-Posta
Telefon numarası
Yaşadığınız il
Vize alınacak ülke
Vize tipi (Zorunlu)
Ziyaretçi VizesiTicari VizeÖğrenci Vizesi
Vize paketi
EkoStandartVIPKarar Vermedim
Seyahat tarihi
Konu
Mesaj