Portekiz Vizesi

Ana Sayfa/Portekiz Vizesi
Portekiz Vizesi 2017-03-16T15:42:12+00:00

portekiz vizesiPortekiz, Schengen Birliği’ne dahil olan ülkelerden biridir. Portekiz Vizesi bulunan bir vatandaşımız, Portekiz seyahatinden sonra diğer Schengen ülkelerine ek bir vize başvurusu yapmadan seyahat etme hakkına sahiptir. Bağlantıdan Portekiz vizesi ile gidebileceğiniz Schengen ülkeleri ile ilgili en güncel bilgileri inceleyebilirsiniz.

Portekiz, Avrupa kıtasının en batısında, İber yarımadasında yer alan, Atlantik okyanusu ve İspanya tarafından sınırlanan bir ülkedir. Başkent Lizbon, Porto ve Sintra, turistler tarafından en fazla ziyaret edilen yerlerdir. Gotik mimarinin en iyi örneklerini yansıtan katedralleri, köprüleri, şirin mahalleleri ile Lizbon Avrupa’nın da en fazla turist alan şehirlerinden biridir.

Avrupa’nın en eski ülkelerinden birisi olan Portekiz, insanları, mimarisi, yemek kültürü ve mimarisi ile turist olarak rahatlıkla gezilebilinir.

Portekiz vizesi için başvurular Orange aracılığı ile yapılmakta olup vize değerlendirmesi bağlı bulunan bölgedeki Portekiz Büyükelçiliği ya da Konsoloslukları tarafından ile yapılmaktadır.

Bağlantıdan Schengen vizesi başvurularında dikkat edilmesi gereken detayları inceleyebilirsiniz.

Portekiz Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Portekiz Turistik Vize Evrak Listesi

  1. Ana Belgeler
  • Tamamı doldurulmuş, tarih yazılmış ve imzalanmış, vize formu. Schengen vize talep formunun son sayfasında ; biri 37 nolu kutucukta, diğeri de sayfanın sonunda olmak üzere 2 imza bulunmalıdır. Reşit olmayan kişilerin imzalarını yasal velileri atmalıdır (2’şer adet).
  • Pasaportun aslı: 10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihinden itibaren 3 ay daha fazladan geçerlilik süresi olmalıdır.
  • Yeni pasaportun ve varsa daha önceden alınmış eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.).
  • Kimlik fotokopisi.
  • 2 adet kriterlere uygun biyometrik fotoğraf. (35×45 mm)
  • Tüm seyahati kapsayacak olan 30.000 € teminatlı seyahat sağlık sigortası (Poliçede Schengen ülkelerinde geçerlidir ibaresi bulunmalıdır).
  1. Ulaşım ve Konaklamaya İlişkin Belgeler
  • Gidiş dönüş uçak rezervasyonu veya ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler.
  • Tüm seyahat süresini içerecek şekilde yapılmış onaylı otel rezervasyonu. Bu rezervasyon uçak biletindeki tarihlerle aynı olmalıdır.

Not: Seyahat birden fazla ülkeyi içeriyorsa, aktarmalar bir dilekçeyle belirtilmeli. Aile veya arkadaş ziyaretine gidiliyorsa davet yazısı ve davet eden kişinin bilgileri de temin edilmelidir.

  1. Finansal Durumu Gösterir Belgeler (seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler)
  • Bankadan alınmış kaşeli ve imzalı, başvuru tarihinden en fazla 1 hafta önce alınmış son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren şahıs veya şirket hesap dökümü.
  • Başvuru sahibinin Portekiz’de kalacağı süre boyunca masraflarını karşılayacak tutarı gösteren bir banka hesabı sunması zorunludur.
  • Düzenli gelir gösterir belgeler; son 3 aya ait maaş bordrosu, emekli maaşı, gayrimenkul kira gelirleri vb.
  • Varsa, Türkiye’de veya Avrupa’daki gayrimenkul belgeleri (tapu ruhsat fotokopileri).
  • Seyahat masrafları aile bireyleri tarafından karşılanacakse seyahat eden kişi ile bağının Tam tekmil nüfus kayıt örneği ile kanıtlanması gerekmektedir. Masraflar eş tarafından karşılanacaksa Evlilk Cüzdanı fotokopisi yeterli olacaktır.
  1. Mesleki Belgeler 

Çalışanlar için Portekiz vizesi evrak listesi;

  • İşveren Yazısı: Görevi, işe başlama tarihi, maaş tutarı, izin süresi ve işverenin çalışanın Türkiye’de görevine devam edeceğine dair taahhüdünü içeren antetli kağıda imzalı ve kaşeli belge (Türkçe, İngilizce veya Portekizce olmalıdır), Son 3 aya ait imzalı ve kaşeli maaş bordrosu orjinali.
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi ve SGK Hizmet Dökümü (Barkodlu).
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı, Faaliyet Belgesi kopyası.
  • Vergi Levhası kopyası.
  • Resmi Gazete kopyası.
  • İmza Sirküleri kopyası.

Şirket Sahipleri için Portekiz vizesi evrak listesi;

  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı.
  • Vergi Levhası kopyası.
  • Resmi Gazete kopyası.
  • İmza Sirküleri kopyası.

Emekliler için Portekiz vizesi evrak listesi;

  • E-devlet üzerinden veya emeklilik maaşının yattığı banka hesap bankadan onaylatılarak emekliliğin kanıtlanması gerekmektedir.

Çiftçiler için Portekiz vizesi evrak listesi;

  • Bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi.

Öğrenciler için Portekiz vizesi evrak listesi;

  • Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi.
  • Masrafları karşılayacak kişinin finansal ve mesleki belgeleri (anne, baba gibi).

Reşit olmayanlar için (18 yaş altı) Portekiz vizesi evrak listesi;

  • Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi.
  • Anne ve babadan sadece biri ile veya 3. bir kişi ile seyahat ediliyor ise  noter tasdikli muvaffakatname gerekmektedir.
  • Masrafları karşılayacak kişinin finansal ve mesleki belgeleri (anne, baba gibi).

Yabancı Uyruklu Vatandaşlar için Portekiz vizesi evrak listesi;

  • Türkiye’de oturma ve çalışma izni.
  • Oturma izninin en az 6 ay geçerli olması ve planlanan seyahat dönüşünden sonra en az 3 ay daha geçerli olması gerekmektedir.

Portekiz Ticari Vize Evrak Listesi

  1. Ana Belgeler
  • Tamamı doldurulmuş, tarih yazılmış ve imzalanmış, vize formu. Schengen vize talep formunun son sayfasında ; biri 37 nolu kutucukta, diğeri de sayfanın sonunda olmak üzere 2 imza bulunmalıdır. Reşit olmayan kişilerin imzalarını yasal velileri atmalıdır (2’şer adet).
  • Pasaportun aslı: 10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihinden itibaren 3 ay daha fazladan geçerlilik süresi olmalıdır.
  • Yeni pasaportun ve varsa daha önceden alınmış eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.).
  • Kimlik fotokopisi.
  • 2 adet kriterlere uygun biyometrik fotoğraf. (35×45 mm)
  • Tüm seyahati kapsayacak olan 30.000 € teminatlı seyahat sağlık sigortası (Poliçede Schengen ülkelerinde geçerlidir ibaresi bulunmalıdır).
  1. Ulaşım ve Konaklamaya İlişkin Belgeler
  • Gidiş dönüş uçak rezervasyonu veya ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler.
  • Tüm seyahat süresini içerecek şekilde yapılmış onaylı otel rezervasyonu. Bu rezervasyon uçak biletindeki tarihlerle aynı olmalıdır.

İş Gezisine ilişkin:

  • Davetiye, ziyarete gidilecek firma tarafından alınmış, ziyaret tarihleri ve sebebinin belirtildiği, firmadan yetkilisi tarafından kaşe ve imzalanmış olmalıdır.

Not: Davetiyelerin fotokopileri yeterlidir. Davetiyeler e-posta veya fax yolu ile temin edilebilir.

  1. Finansal Durumu Gösterir Belgeler (seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler)
  • Bankadan alınmış kaşeli ve imzalı, başvuru tarihinden en fazla 1 hafta önce alınmış son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren şahıs veya şirket hesap dökümü.
  • Başvuru sahibinin Portekiz’de kalacağı süre boyunca masraflarını karşılayacak tutarı gösteren bir banka hesabı sunması zorunludur.
  • Düzenli gelir gösterir belgeler; son 3 aya ait maaş bordrosu, emekli maaşı, gayrimenkul kira gelirleri vb.
  • Varsa, Türkiye’de veya Avrupa’daki gayrimenkul belgeleri (tapu ruhsat fotokopileri).
  • Seyahatin masrafları şirket tarafından karşılanacak ise buna dair bilgi işveren yazısında belirtilmelidir.
  1. Mesleki Belgeler 

Çalışanlar için Portekiz vizesi evrak listesi;

  • İşveren Yazısı: Görev, seyahat tarihleri, seyahat amacı ve çalışanın seyahat için belirtilen tarihlerde izinli olduğunu belirten antetli kağıda imzalı ve kaşeli belge (Türkçe, İngilizce veya Portekizce olmalıdır).
  • Son 3 aya ait imzalı ve kaşeli maaş bordrosunun orjinali.
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi ve SGK Hizmet Dökümü (Barkodlu).
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı, Faaliyet Belgesi kopyası.
  • Vergi Levhası kopyası.
  • Resmi Gazete kopyası.
  • İmza Sirküleri kopyası.

Şirket Sahipleri için Portekiz vizesi evrak listesi;

  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı.
  • Vergi Levhası kopyası.
  • Resmi Gazete kopyası.
  • İmza Sirküleri kopyası.

Emekliler için Portekiz vizesi evrak listesi;

  • E-devlet üzerinden veya emeklilik maaşının yattığı banka hesap bankadan onaylatılarak emekliliğin kanıtlanması gerekmektedir.

Çiftçiler için Portekiz vizesi evrak listesi;

  • Bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi.

Öğrenciler için Portekiz vizesi evrak listesi;

  • Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi.
  • Masrafları karşılayacak kişinin finansal ve mesleki belgeleri (anne, baba gibi).

Reşit olmayanlar için (18 yaş altı) Portekiz vizesi evrak listesi;

  • Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi.
  • Anne ve babadan sadece biri ile veya 3. bir kişi ile seyahat ediliyor ise  noter tasdikli muvaffakatname gerekmektedir.
  • Masrafları karşılayacak kişinin finansal ve mesleki belgeleri (anne, baba gibi).

Yabancı Uyruklu Vatandaşlar için Portekiz vizesi evrak listesi;

  • Türkiye’de oturma ve çalışma izni.
  • Oturma izninin en az 6 ay geçerli olması ve planlanan seyahat dönüşünden sonra en az 3 ay daha geçerli olması gerekmektedir.

Portekiz Öğrenci Vizesi Evrak Listesi

  1. Ana Belgeler
  • Tamamı doldurulmuş, tarih yazılmış ve imzalanmış, vize formu. Schengen vize talep formunun son sayfasında ; biri 37 nolu kutucukta, diğeri de sayfanın sonunda olmak üzere 2 imza bulunmalıdır. Reşit olmayan kişilerin imzalarını yasal velileri atmalıdır (2’şer adet).
  • Pasaportun aslı: 10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihinden itibaren 3 ay daha fazladan geçerlilik süresi olmalıdır.
  • Yeni pasaportun ve varsa daha önceden alınmış eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.).
  • Kimlik fotokopisi.
  • 2 adet kriterlere uygun biyometrik fotoğraf. (35×45 mm)
  • Tüm seyahati kapsayacak olan 30.000 € teminatlı seyahat sağlık sigortası (Poliçede Schengen ülkelerinde geçerlidir ibaresi bulunmalıdır).
  1. Ulaşım ve Konaklamaya İlişkin Belgeler
  • Gidiş dönüş uçak rezervasyonu veya ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler.
  • Tüm seyahat süresini içerecek şekilde yapılmış onaylı otel rezervasyonu. Bu rezervasyon uçak biletindeki tarihlerle aynı olmalıdır.

Eğitime Dair:

  • Eğitim için gidilecek kurumdan, gidecek öğrenci adına eğitim detayının yer aldığı davetiye yazısı alınmalıdır. Davetiye üzerinde kurum yetkilisi tarafından kaşe ve imza bulunmalıdır. Davetiyenin kopyası da kabul edilmektedir.
  • Yurtta veya misafirhanede kalınacaksa, kurum veya okuldan kalınacak yerin adres, telefon ve e-posta bilgilerinin belirtilmesi gerekmektedir.

Not: Öğrenci vizesi alabilmek için okuyacağınız kurum ve programın çeşitli özelliklere sahip olması gerekmektedir. Başvuru öncesi danışmanlarımız tüm eğitim bilgilerinizi inceleyerek, durumunuzu kontrol edecektir. Yurtta veya misafirhanede kalınacaksa, kurum veya okuldan kalınacak yerin adres, telefon ve e-posta bilgilerinin belirtilmesi gerekmektedir.

  1. Finansal Durumu Gösterir Belgeler (seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler)
  • Bankadan alınmış kaşeli ve imzalı, başvuru tarihinden en fazla 1 hafta önce alınmış son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren şahıs veya şirket hesap dökümü.
  • Başvuru sahibinin Portekiz’de kalacağı süre boyunca masraflarını karşılayacak tutarı gösteren bir banka hesabı sunması zorunludur.
  • Düzenli gelir gösterir belgeler; son 3 aya ait maaş bordrosu, emekli maaşı, gayrimenkul kira gelirleri vb.
  • Varsa, Türkiye’de veya Avrupa’daki gayrimenkul belgeleri (tapu ruhsat fotokopileri).
  • Seyahatin masrafları Aile bireyleri tarafından karşılanacak ise seyahat eden kişi ile bağının kanıtlanması gerekmektedir. Masraflar eş tarafından karşılanacaksa Evlilk Cüzdanı fotokopisi yeterli olacaktır.
  1. Mesleki Belgeler 

Çalışanlar için Portekiz vizesi evrak listesi;

  • İşveren Yazısı: Görevi, işe başlama tarihi, maaş tutarı, izin süresi ve işverenin çalışanın Türkiye’de görevine devam edeceğine dair taahhüdünü içeren antetli kağıda imzalı ve kaşeli belge (Türkçe, İngilizce veya Portekizce olmalıdır)
  • Son 3 aya ait imzalı ve kaşeli maaş bordrosu orjinali.
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi ve SGK Hizmet Dökümü (Barkodlu).
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı, Faaliyet Belgesi kopyası.
  • Vergi Levhası kopyası.
  • Resmi Gazete kopyası.
  • İmza Sirküleri kopyası.

Şirket Sahipleri için Portekiz vizesi evrak listesi;

  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı.
  • Vergi Levhası kopyası.
  • Resmi Gazete kopyası.
  • İmza Sirküleri kopyası.

Emekliler için Portekiz vizesi evrak listesi;

  • E-devlet üzerinden veya emeklilik maaşının yattığı banka hesap bankadan onaylatılarak emekliliğin kanıtlanması gerekmektedir.

Çiftçiler için Portekiz vizesi evrak listesi;

  • Bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi.

Öğrenciler için Portekiz vizesi evrak listesi;

  • Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi.
  • Masrafları karşılayacak kişinin finansal ve mesleki belgeleri (anne, baba gibi).

Reşit olmayanlar için (18 yaş altı) Portekiz vizesi evrak listesi;

  • Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi.
  • Anne ve babadan sadece biri ile veya 3. bir kişi ile seyahat ediliyor ise  noter tasdikli muvaffakatname gerekmektedir.
  • Masrafları karşılayacak kişinin finansal ve mesleki belgeleri (anne, baba gibi).

Yabancı Uyruklu Vatandaşlar için Portekiz vizesi evrak listesi;

  • Türkiye’de oturma ve çalışma izni.
  • Oturma izninin en az 6 ay geçerli olması ve planlanan seyahat dönüşünden sonra en az 3 ay daha geçerli olması gerekmektedir.

Portekiz Vize Ücreti

Eko Vize
99
  • Dosya Kontrolü
  • Vize Başvurusu
  • Sonuç Takibi
Standart Vize
119
  • Form Danışmanlığı
  • Uçak ve Otel Rezervasyonu
  • Seyahat Sağlık Sigortası
VIP Vize
149
  • Ekspres Kurye Hizmeti
  • VIP Vize Danışmanı
  • Hızlı Vize Başvurusu

Portekiz Vizesi Başvuru Formu

Portekiz vizesi başvuru formu, diğer Schengen ülkelerinde de kullanılan formun bir çeşididir. Basılı form genel itibari ile kişisel bilgileriniz ve seyahat planınızı belirtmeniz gereken bir formdur.

Portekiz vize başvurusu yapılarken dikkate almanız gereken en önemli konu, vize formu ile birlikte teslim edeceğiniz destekleyici belgelerin birbirleriyle uyumlu olmasıdır.

Hemen Başvuru Yap!
İsim
Soyisim
E-Posta
Telefon numarası
Yaşadığınız il
Vize alınacak ülke
Vize tipi (Zorunlu)
Ziyaretçi VizesiTicari VizeÖğrenci Vizesi
Vize paketi
EkoStandartVIPKarar Vermedim
Seyahat tarihi
Konu
Mesaj