İtalya Vizesi

Ana Sayfa/İtalya Vizesi
İtalya Vizesi 2017-03-16T15:19:03+00:00

İtalya vizesi, italya vizesiİtalya, Schengen Birliği’ne dahil olan ülkelerden biridir. İtalya Vizesi bulunan bir vatandaşımız, İtalya’ya seyahat ettikten sonra, diğer Schengen üye ülkelere ek bir vize başvurusu yapmadan seyahat etme hakkına sahiptir. Bağlantıdan İtalya vizesi ile gidebileceğiniz Schengen ülkeleri ile ilgili en güncel bilgileri inceleyebilirsiniz.

İtalya, Türk vatandaşları tarafından Avrupa’da en çok seyahat edilen ülkelerden biridir. Özellikle Roma, Milano ve  Venedik gibi şehirler Türk turistlerin ilk tercihleri olsa da, son dönemde Türk Hava Yolları’nın uçmaya başladığı Güney İtalya bölgesi de gittikçe popüler bir destinasyon olma yolundadır. Turizmin bu kadar yoğun olduğu bir ülkede, özellikle bayram ve yılbaşı gibi özel günlerin öncesinde, vize başvurularında ciddi yoğunluklar yaşanacağından seyahat tarihinden en az 1 ay önce başvuru yapılmasını tavsiye ederiz.

İtalya vizesi başvuruları, İdata aracılığı ile yapılmakta olup, vize değerlendirmesi bağlı bulunan bölgedeki İtalya Büyükelçiliği ya da Konsolosluklar aracılığı ile yapılmaktadır.

Hemen aşağıda bulunan bölümde almak istediğiniz vize tipi ile ilgili detaylar bulunmaktadır. Vize tipi ile ilgili bilgi ve evrakları inceledikten sonra size en uygun olan vize paketimizi seçerek İtalya vizesi için başvuru yapabilirsiniz.

Bağlantıdan Schengen vizesi başvurularında dikkat edilmesi gereken detayları inceleyebilirsiniz.

İtalya Vizesi İçin Gerekli Evraklar

İtalya Turistik Vize Evrak Listesi

  1. Ana Belgeler
  • Tamamı doldurulmuş, tarih yazılmış ve imzalanmış, vize formu. Schengen vize talep formunun son sayfasında ; biri 37 nolu kutucukta, diğeri de sayfanın sonunda olmak üzere 2 imza bulunmalıdır. Reşit olmayan kişilerin imzalarını yasal velileri atmalıdır (2’şer adet).
  • Pasaportun aslı: 10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihinden itibaren 3 ay daha fazladan geçerlilik süresi olmalıdır.
  • Yeni pasaportun ve varsa daha önceden alınmış eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.).
  • Kimlik fotokopisi.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği.
  • 2 adet kriterlere uygun fotoğraf. (35×40 mm)
  • Tüm seyahati kapsayacak olan 30.000 € teminatlı seyahat sağlık sigortası (Poliçede Schengen ülkelerinde geçerlidir ibaresi bulunmalıdır).
  1. Ulaşım ve Konaklamaya İlişkin Belgeler
  • Gidiş dönüş uçak rezervasyonu veya ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler.
  • İtalya’da kalınacak süre boyunca başvuru sahibinin konaklayacağı yerin açık adresi. Otel rezervasyonu mevcut ise adres bölümüne girilmelidir.
  1. Finansal Durumu Gösterir Belgeler (seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler)
  • Bankadan alınmış kaşeli ve imzalı, son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren şahıs veya şirket hesap dökümü ve fotokopisi. İlk kez alınacak Schengen vizesi başvurularında ek olarak bankadan alınacak imza sirküleri.
  • Başvuru sahibinin İtalya’da kalacağı süre boyunca masraflarını karşılayacak tutarı gösteren bir banka hesabı sunması zorunludur. (günlük tutar gidilecek gün sayısına göre değişiklik gösterecektir)
  • Düzenli gelir gösterir belgeler; son 3 aya ait maaş bordrosu, emekli maaşı, gayrimenkul kira gelirleri vb.
  • Varsa, Türkiye’de veya Avrupa’daki gayrimenkul belgeleri (tapu ruhsat fotokopileri).
  1. Mesleki Belgeler

Çalışanlar için İtalya vizesi evrak listesi;

  • İşveren Yazısı: Görevi, işe başlama tarihi, maaş tutarı, izin süresi ve işverenin çalışanın Türkiye’de görevine devam edeceğine dair taahhüdünü içeren antetli kağıda imzalı ve kaşeli belge, Son 3 aya ait maaş bordrosu(Kaşeli ve imzalı fotokopi).
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi ve SGK Hizmet Dökümü.
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı, Faaliyet Belgesi(son 3 aya ait), ıslak yada elektronik imzalı(http://www.ito.org.tr/) olmalıdır. Fotokopisi de dosyaya eklenmelidir.
  • Vergi Levhası kopyası.
  • Resmi Gazete kopyası.
  • İmza Sirküleri kopyası.

Şirket Sahipleri için İtalya vizesi evrak listesi;

  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı, Faaliyet Belgesi(son 3 aya ait), ıslak yada elektronik imzalı(http://www.ito.org.tr/) olmalıdır. Fotokopisi de dosyaya eklenmelidir.
  • Vergi Levhası kopyası.
  • Resmi Gazete kopyası.
  • İmza Sirküleri kopyası.

Emekliler için İtalya vizesi evrak listesi;

  • Emekli maaşını gösterir belge (banka hesap özeti veya emekli cüzdanı).

Çiftçiler için İtalya vizesi evrak listesi;

  • Bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi.

Öğrenciler için İtalya vizesi evrak listesi;

  • Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi.
  • Masrafları karşılayacak kişinin finansal ve mesleki belgeleri (anne, baba gibi).

Reşit olmayanlar için (18 yaş altı) İtalya vizesi evrak listesi;

  • Yasal velinin nüfus cüzdanı kopyası ya da tam tekmil vukuatlı nufüs kayıt örneği
  • Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi.
  • Aile ile seyahat yapılmıyorsa anne ve babanın noter tasdikli muvaffakatnamesi.
  • Masrafları karşılayacak kişinin finansal ve mesleki belgeleri (anne, baba gibi).

Yabancı Uyruklu Vatandaşlar için İtalya vizesi evrak listesi;

  • Türkiye’de oturma ve çalışma izni.
  • Oturma izninin en az 6 ay geçerli olması ve planlanan seyahat dönüşünden sonra en az 3 ay daha geçerli olması gerekmektedir.

İtalya Ticari Vize Evrak Listesi

  1. Ana Belgeler
  • Tamamı doldurulmuş, tarih yazılmış ve imzalanmış, vize formu. Schengen vize talep formunun son sayfasında ; biri 37 nolu kutucukta, diğeri de sayfanın sonunda olmak üzere 2 imza bulunmalıdır. Reşit olmayan kişilerin imzalarını yasal velileri atmalıdır (2’şer adet).
  • Pasaportun aslı: 10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihinden itibaren 3 ay daha fazladan geçerlilik süresi olmalıdır.
  • Yeni pasaportun ve varsa daha önceden alınmış eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.).
  • Kimlik fotokopisi.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği.
  • 2 adet kriterlere uygun fotoğraf. (35×40 mm)
  • Tüm seyahati kapsayacak olan 30.000 € teminatlı seyahat sağlık sigortası (Poliçede Schengen ülkelerinde geçerlidir ibaresi bulunmalıdır).
  1. Ulaşım ve Konaklamaya İlişkin Belgeler
  • Gidiş dönüş uçak rezervasyonu veya ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler.
  • Fransa’da kalınacak süre boyunca başvuru sahibinin konaklayacağı yerin açık adresi. Otel rezervasyonu mevcut ise adres bölümüne girilmelidir.

İş Gezisine ilişkin:

  • Bir İtalyan şirketini ziyaret için; İtalya’daki şirketten ticari davetiye formunun şirketin yasal temsilcisi tarafından imzalanmış, kaşelenmiş ve doldurulmuş halinin okunaklı faksı.
  • Davet mektubunu imzalayan yetkiliye ait kimlik belgesinin okunaklı fotokopisi (üzerinde imzası bulunan). Davet formunu imzalayan yetkili AB vatandaşı değil ise İtalyadaki oturum iznin fotokopisi.
  • İtalya’da davet formunu gönderen şirkete ait Visura Camerale (ticaret sicil).
  • Varsa İtalya’daki firmayla aranızdaki fatura, akreditif vs… fotokopileri.
  • İtalya’da düzenlenen bir fuar veya konferans için;Kayıt veya katılıma ilişkin belgeler.
  • Şahsın antetli kağıdına (varsa ) İtalyanca veya İngilizce seyahat amacını, kalınacak süreyi, her türlü kalış-olası sağlık masraflarının karşılanacağını belirten ad-soyad-ıslak kaşe – imzası bulunan vize talep dilekçe aslı.
  1. Finansal Durumu Gösterir Belgeler (seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler)
  • Bankadan alınmış kaşeli ve imzalı, son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren şahıs veya şirket hesap dökümü.
  • Başvuru sahibinin İtalya’da kalacağı süre boyunca masraflarını karşılayacak tutarı gösteren bir banka hesabı sunması zorunludur. (günlük tutar gidilecek gün sayısına göre değişiklik gösterecektir)
  • Düzenli gelir gösterir belgeler; son 3 aya ait maaş bordrosu, emekli maaşı, gayrimenkul kira gelirleri vb.
  • Varsa, Türkiye’de veya Avrupa’daki gayrimenkul belgeleri (tapu ruhsat fotokopileri).
  1. Mesleki Belgeler 

Çalışanlar için İtalya vizesi evrak listesi;

  • İşveren Yazısı: Görevi, işe başlama tarihi, maaş tutarı, izin süresi ve işverenin çalışanın Türkiye’de görevine devam edeceğine dair taahhüdünü içeren antetli kağıda imzalı ve kaşeli belge, Son 3 aya ait maaş bordrosu(Kaşeli ve imzalı fotokopi).
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi ve SGK Hizmet Dökümü.
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı, Faaliyet Belgesi(son 3 aya ait), ıslak yada elektronik imzalı(http://www.ito.org.tr/) olmalıdır. Fotokopisi de dosyaya eklenmelidir.
  • Vergi Levhası kopyası.
  • Resmi Gazete kopyası.
  • İmza Sirküleri kopyası.

Şirket Sahipleri için İtalya vizesi evrak listesi;

  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı, Faaliyet Belgesi(son 3 aya ait), ıslak yada elektronik imzalı(http://www.ito.org.tr/) olmalıdır. Fotokopisi de dosyaya eklenmelidir
  • Vergi Levhası kopyası.
  • Resmi Gazete kopyası.
  • İmza Sirküleri kopyası.

Emekliler için İtalya vizesi evrak listesi;

  • Emekli maaşını gösterir belge (banka hesap özeti veya emekli cüzdanı).

Çiftçiler için İtalya vizesi evrak listesi;

  • Bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi.

Öğrenciler için İtalya vizesi evrak listesi;

  • Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi.
  • Masrafları karşılayacak kişinin finansal ve mesleki belgeleri (anne, baba gibi).

Reşit olmayanlar için (18 yaş altı) İtalya vizesi evrak listesi;

  • Yasal velinin nüfus cüzdanı kopyası ya da tam tekmil vukuatlı nufüs kayıt örneği
  • Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi.
  • Aile ile seyahat yapılmıyorsa anne ve babanın noter tasdikli muvaffakatnamesi.
  • Masrafları karşılayacak kişinin finansal ve mesleki belgeleri (anne, baba gibi).

Yabancı Uyruklu Vatandaşlar için İtalya vizesi evrak listesi;

  • Türkiye’de oturma ve çalışma izni.
  • Oturma izninin en az 6 ay geçerli olması ve planlanan seyahat dönüşünden sonra en az 3 ay daha geçerli olması gerekmektedir.

İtalya Öğrenci Vizesi Evrak Listesi

  1. Ana Belgeler
  • Tamamı doldurulmuş, tarih yazılmış ve imzalanmış, vize formu. Schengen vize talep formunun son sayfasında ; biri 37 nolu kutucukta, diğeri de sayfanın sonunda olmak üzere 2 imza bulunmalıdır. Reşit olmayan kişilerin imzalarını yasal velileri atmalıdır (2’şer adet).
  • Pasaportun aslı: 10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihinden itibaren 3 ay daha fazladan geçerlilik süresi olmalıdır.
  • Yeni pasaportun ve varsa daha önceden alınmış eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.).
  • Kimlik fotokopisi.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği.
  • 2 adet kriterlere uygun fotoğraf. (35×40 mm)
  • Tüm seyahati kapsayacak olan 30.000 € teminatlı seyahat sağlık sigortası (Poliçede Schengen ülkelerinde geçerlidir ibaresi bulunmalıdır).
  1. Ulaşım ve Konaklamaya İlişkin Belgeler
  • Gidiş dönüş uçak rezervasyonu veya ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler.
  • Konaklama rezervasyonları ya da İtalya’da ikamet eden bir şahıs tarafından hazırlanmış davetiye. Davetiye ile başvuruda bulunulması durumunda, davet eden kişinin imzasının görüldüğü kimlik fotokopisi; davet eden kişi Avrupa vatandaşı değilse oturma izni fotokopisi ibraz edilmelidir.
  1. Finansal Durumu Gösterir Belgeler (seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler)
  • Bankadan alınmış kaşeli ve imzalı, son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren şahıs veya şirket hesap dökümü.
  • Başvuru sahibinin İtalya’da kalacağı süre boyunca masraflarını karşılayacak tutarı gösteren bir banka hesabı sunması zorunludur. (günlük tutar gidilecek gün sayısına göre değişiklik gösterecektir)
  • Düzenli gelir gösterir belgeler; son 3 aya ait maaş bordrosu, emekli maaşı, gayrimenkul kira gelirleri vb.
  • Varsa, Türkiye’de veya Avrupa’daki gayrimenkul belgeleri (tapu ruhsat fotokopileri)

Öğrenciler için;

  • Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi veya diploma.
  • Masrafları karşılayacak kişinin finansal ve mesleki belgeleri (anne, baba gibi).
  • İtalya’daki eğitim programına kayıt belgesi veya katılınmak istenen kültürel faaliyete ilişkin evraklar. Evraklarda programın veya faaliyetin türü ile başlangıç ve bitiş tarihlerinin detaylı olarak beyan edilmesi gerekmektedir.

Reşit olmayanlar için (18 yaş altı);

  • Yasal velinin nüfus cüzdanı kopyası ya da tam tekmil vukuatlı nufüs kayıt örneği
  • Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi.
  • Aile ile seyahat yapılmıyorsa anne ve babanın noter tasdikli muvaffakatnamesi.
  • Masrafları karşılayacak kişinin finansal ve mesleki belgeleri (anne, baba gibi).

İtalya Vize Ücreti

Eko Vize

109
  • Dosya Kontrolü
  • Vize Başvurusu
  • Sonuç Takibi

Standart Vize

129
  • Form Danışmanlığı
  • Uçak ve Otel Rezervasyonu
  • Seyahat Sağlık Sigortası

VIP Vize

159
  • Ekspres Kurye Hizmeti
  • VIP Vize Danışmanı
  • Hızlı Vize Başvurusu

İtalya Vizesi Başvuru Formu

İtalya vizesi başvuru formu, Schengen ülkelerinin kullandığı ortak form altyapısından oluşturulmuştur. Genel olarak başvuru yapan kişinin, eğitim, iş ve kişisel bilgilerinin yanı sıra seyahat detaylarının sorulduğu bu form, gerekli evraklarla birlikte eksiksiz teslim edilmelidir.

İtalya vize formu doldurulurken dikkat edilmesi gereken en önemli husus seyahat planınız ile forma girilen bilgilerin tutarlı olması ve sunduğunuz ek evrakların bu bilgileri desteklemesidir. Bu işlemlerle uğraşmadan, vize başvurusu yapmak için bizi aramanız yeterli.

Hemen Başvuru Yap!
İsim
Soyisim
E-Posta
Telefon numarası
Yaşadığınız il
Vize alınacak ülke
Vize tipi (Zorunlu)
Ziyaretçi VizesiTicari VizeÖğrenci Vizesi
Vize paketi
EkoStandartVIPKarar Vermedim
Seyahat tarihi
Konu
Mesaj

Siz de fikrinizi belirtin