Yunanistan Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Ana Sayfa/Yazılar/Yunanistan Vizesi/Yunanistan Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Yunanistan vizesi için gerekli evraklar, yapılacak başvuru tipine göre değişiklik göstermektedir. Öncelikli olarak yapılması gereken hangi tip vizeye başvurmanız gerektiğini tespit etmek olacaktır. Örneğin, Yunanistan’a 3 günlük bir tatil için gitmeyi planlıyorsanız, Yunanistan turistik vize başvurusu yapmanız gerekecektir ve alacağınız Yunanistan vizesi, Schengen vizesi kapsamında yer alacaktır.

Vize tipi belirlendikten sonra, Yunanistan vizesi için gerekli evraklar toplanmaya başlanabilir. Bu noktada evrakları toplarken belirleyici olan konu, ne iş yaptığınızdır. Bir firmada çalışan iseniz toplayacağınız evraklar farklı, öğrenci iseniz farklıdır.

Yunanistan Vizesi için Gerekli Evraklar – Temel Belgeler

Her vize başvurusu için toplanması gereken bazı sabit evraklar mevcuttur. İster çalışan, ister işveren, ister emekli olun, öncelikli olarak aşağıdaki belgeleri hazırlamalısınız.

  1. Yunanistan vizesi başvuru formu: Elektronik olarak doldurulmuş, tarih ve imzaları atılmış başvuru formu.
  2. Pasaportunuzun aslı: Pasaportunuzun 10 yıldan eski olmaması ve geçerlilik tarihinin dönmeyi düşündüğünüz tarihten sonra en az 3 ay daha geçerli olması gerekmektedir. Ayrıca vize basılabilmesi için 2 adet boş vize sayfasının bulunması talep edilir.
  3. Eski ve yeni tüm pasaportların fotokopisi: Geçmişten günümüze kadar kullandığınız tüm pasaportların işlem görmüş sayfalarının fotokopisi. İşlem görmüş sayfaları açıklamak gerekirse, daha önce alınan bir vize ya da giriş çıkış damgasının bulunduğu bir sayfayı örnek verebiliriz.
  4. Kimlik fotokopisi: Ön ve arka yüzü eklenmelidir.
  5. 1 adet fotoğraf: 35×45 mm beyaz zeminli ve yüz hatlarınızı açıkça gösteren fotoğraf.
  6. Seyahat sigortası: Tüm Schengen ülkelerini kapsayan, 30.000 Euro teminatlı sigorta poliçesi. Sigortanın geçerlilik tarihi seyahatinizi kapsamalıdır.
  7. Seyahat edeceğiniz araçla ilgili rezervasyon: Uçak, tren, gemi vs. rezervasyonu. Seyahatinizi özel aracınızla yapacaksanız, ehliyet, ruhsat ve yeşil sigorta poliçeniz.
  8. Konaklama bilgisi: Yunanistan’da konaklayacağınız yerin adres ve iletişim bilgileri (otel rezervasyonu gibi).

Önemli Not: 1,6,7 ve 8. Maddeler VizeyeBaşvur ekibi tarafından hazırlanacaktır. Müşterilerimizin bu maddeleri dikkate almasına gerek yoktur.

Aşağıda temel başvuru kitlelerine ait evrakların listeleri verilmiştir.

Turistik vize
Ticari vize
Öğrenci vizesi

Yunanistan Turistik Vize İçin Gerekli Evraklar

Aşağıdaki bölümde çalışma durumunuza göre Yunanistan turistik vize evrakları sıralanmıştır. Bu durumlardan size en uygun olanı/olanları belirleyip bu yönde evrakları temin ediniz.

Yunanistan vizesi için başvuru yapacak olan özel sektör çalışanları, daha önce belirttiğimiz genel evraklara ek olarak aşağıdaki evrakları hazırlamalıdır.

  1. İşverenden alınacak mektubu: Çalışmış olduğunuz firmanın antetli kağıdına, çalışmakta olduğunuz pozisyonu, iş başlangıç tarihini, aylık maaşınızı, izinli olduğunuz dönemi ve dönüşünüzde aynı işe devam edeceğinizi ifade eden mektup. Mektup orjinali ıslak imza ve kaşeli olmalıdır.
  2. Son 3 aya ait kaşe ve ıslak imza bulunan maaş bordroları. Yeni bir işyerinde çalışmaya başladıysanız, daha önce çalıştığınız firmadaki bordro ve belgeleri iletebilirsiniz. Sözleşmeli çalışanların ise ilgili sözleşmeyi eklemeleri gerekmektedir.
  3. Son 3 aya ait banka hesap cüzdanlarının orijinalleri (hesap hareketlerini içermelidir). Hesap cüzdanı vermek istemeyenler, bankadan veya internetten hesap hareketlerini içeren bir döküm alarak, bankaya kaşe ve imza attırmalıdır.
  4. SGK  işe giriş bildirgesi ( barkodlu). Barkod bulunmayan işe giriş bildirgeleri şirketten ıslak imzalı kaşeli olmalıdır.
  5. SGK hizmet dökümü ( Turkiye.gov.tr adresinden barkodlu olarak veya SGK’dan ıslak imzalı kaşeli alınır).
  6. Ticaret Sicil Gazetesinin fotokopisi.
  7. Vergi levhası kopyası.
  8. İmza sirküleri kopyası.
  9. Son 3 aya ait Faaliyet Belgesi: Ticaret odasından alınmış ıslak imzalı ve kaşeli belge aslı yada ito.org.tr ‘den alabileceğiniz e-imzalı kopya.

Yunanistan vizesi için başvuru yapacak olan şirket sahipleri ve ortakları, daha önce belirttiğimiz genel evraklara ek olarak aşağıdaki evrakları hazırlamalıdır.

  1. Sahibi olduğunuz firmanın antetli kağıdına, seyahat başlangıç ve bitiş tarihini ve ziyaret amacınızı ifade eden mektup. Mektup orjinali ıslak imza ve kaşeli olmalıdır.
  2. Son 3 aya ait banka hesap cüzdanlarının orijinalleri (hesap hareketlerini içermelidir). Hesap cüzdanı vermek istemeyenler, bankadan veya internetten hesap hareketlerini içeren bir döküm alarak, bankaya kaşe ve imza attırmalıdır.
  3. Ticaret Sicil Gazetesinin fotokopisi.
  4. Vergi levhası kopyası.
  5. İmza sirküleri kopyası.
  6. Son 3 aya ait Faaliyet Belgesi: Ticaret odasından alınmış ıslak imzalı ve kaşeli belge aslı yada ito.org.tr ‘den alabileceğiniz e-imzalı kopya.

 

Yunanistan vizesi için başvuru yapacak olan kamu çalışanları, daha önce belirttiğimiz genel evraklara ek olarak aşağıdaki evrakları hazırlamalıdır.

  1. Çalışmış olduğunuz kamu kurumunun antetli kağıdına, çalışmakta olduğunuz pozisyonu, iş başlangıç tarihini, aylık maaşınızı, izinli olduğunuz dönemi ve dönüşünüzde aynı işe devam edeceğinizi ifade eden mektup. Mektup orjinali ıslak imza ve kaşeli olmalıdır.
  2. Son 3 aya ait kaşe ve ıslak imza bulunan maaş bordroları. Sözleşmeli çalışanların ise ilgili sözleşmeyi eklemeleri gerekmektedir.
  3. Son 3 aya ait banka hesap cüzdanlarının orijinalleri (hesap hareketlerini içermelidir). Hesap cüzdanı vermek istemeyenler, bankadan veya internetten hesap hareketlerini içeren bir döküm alarak, bankaya kaşe ve imza attırmalıdır.
  4. Çalıştığınız resmi kurumun kimlik kartı ve fotokopisi.

Yunanistan vizesi için başvuru yapacak olan emekliler, daha önce belirttiğimiz genel evraklara ek olarak aşağıdaki evrakları hazırlamalıdır.

  1. Emekli maaşını gösterir belge: Bankadan alınacak, emekli maaşının yattığı hesaba ait hesap dökümü ya da emeklilik cüzdanı.
  2. Son 3 aya ait banka hesap cüzdanlarının orijinalleri (hesap hareketlerini içermelidir). Hesap cüzdanı vermek istemeyenler, bankadan veya internetten hesap hareketlerini içeren bir döküm alarak, bankaya kaşe ve imza attırmalıdır.

Yunanistan vizesi için başvuru yapacak olan öğrenciler, daha önce belirttiğimiz genel evraklara ek olarak aşağıdaki evrakları hazırlamalıdır.

  1. Öğrenci belgesi: Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi. Eğitim esnasında gidiliyor ise izin belgesi.
  2. Öğrencinin geçimini sağlayan aile bireyine ait evrak grubu (yukarıdaki açıklamalardan faydalanarak hazırlayabilirsiniz, çalışan ise yukarıdaki çalışan bölümünde yer alan evrakların aynısı hazırlanmalıdır.)

Yunanistan vizesi için başvuru yapacak olan ev hanımları, daha önce belirttiğimiz genel evraklara ek olarak aşağıdaki evrakları hazırlamalıdır.

  1. Evlilik cüzdanı
  2. Ailede geçimi sağlayan aile bireyine ait evrak grubu (yukarıdaki açıklamalardan faydalanarak hazırlayabilirsiniz, çalışan ise yukarıdaki çalışan bölümünde yer alan evrakların aynısı hazırlanmalıdır.)

Yunanistan vizesi için başvuru yapacak reşit olmayan çocuklar, daha önce belirttiğimiz genel evraklara ek olarak aşağıdaki evrakları hazırlamalıdır.

  1. Reşit olmayan çocuk, yalnız ya da tek bir ebeveyn ile seyahat edecekse her iki ebeveynden ya da yasal vasiden alınacak noter tasdikli muvafakatname.
  2. Reşit olmayan çocuk her iki ebeveyni ya da yasal vasisi ile seyahat ediyorsa, başvuru esnasında her iki velinin ya da yasal vasinin başvuru esnasında formu başvuru yetkilisi önünde imzalamalı(lar)dır. İki ebeveyn ya da yasal vasinin hazır bulunmaması durumunda muvafakatname gerekmektedir.
  3. Ebeveynler boşanmış ise velayetle ilgili mahkeme kararı eklenmelidir.
  4. Öğrenci belgesi: Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi. Eğitim esnasında gidiliyor ise izin belgesi (Çocuğun öğrenci olduğu durum için geçerlidir).
  5. Reşit olmayan çocuğun geçimini sağlayan aile bireyine ait evrak grubu (yukarıdaki açıklamalardan faydalanarak hazırlayabilirsiniz, çalışan ise yukarıdaki çalışan bölümünde yer alan evrakların aynısı hazırlanmalıdır.)

Yunanistan Ticari Vize İçin Gerekli Evraklar

Yunanistan ticari vize başvurusu için gerekli evraklar, turistik başvuru evraklarına oldukça benzerdir. Aradaki en önemli fark ticari ilişkileri gösterecek evraklardır. Bu durumda yapılması gereken ilk iş öncelikle yukarıda bulunan evrak listesinde (turistik başvuru) size uygun olan iş durumunu seçerek evrakları toplamak olacaktır. Ek olarak, aşağıda yer alan evraklarla başvuru için gerekli evrakları tamamlayabilirsiniz.

  1. Yunanistan’da bulunan firmadan antetli kağıda yazılmış kaşe ve imzalı davetiye mektubu.
  2. Mektubu imzalayan kişiye ait kimlik fotokopisi.

Yunanistan Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Yunanistan öğrenci vizesi için yapılacak olan başvurularda hazırlanacak evraklar, turistik başvuru evraklarına oldukça benzerdir. Aradaki en önemli farklılık Yunanistan’da alınacak eğitimi belgeleyecek evraklardır. Öncelikle yukarıda bulunan evrak listesinde (turistik başvuru) size (ya da sizi finanse eden kişiye aile, akraba gibi) uygun olan iş durumunu seçerek evrakları toplamalısınız. Ek olarak, aşağıda yer alan evrakları da ekleyerek başvuru dosyanızı tamamlayabilirsiniz.

  1. Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi.
  2. Masrafları karşılayacak kişinin finansal ve mesleki belgeleri (anne, baba gibi).
  3. AB eğitimi, staj veya araştırma programları için
    • Üniversite veya araştırma merkezi tarafından gönderilen davet mektubunun aslı ve fotokopisi;
    • Vize başvurusu yapanın, bir Avrupa Birliği Programı kapsamında desteklendiğini gösterir, Türkiye Ulusal Ajansı (AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi) veya TÜBİTAK tarafından verilmiş mektup.
    • Devlet hastanesinden alınmış sağlık raporu.
    • Sabıka kaydı.
    • Not çizelgesi (transkript belgesi) ya da İngilizce yeterlilik belgesi.
Yunanistan vize başvurusu hakkındaki tüm detayları inceleyin
2017-03-16T01:51:59+00:00 Categories: Yunanistan Vizesi|

Siz de fikrinizi belirtin