X

İngiltere Transit Vize

İngiltere transit vize uygulaması ile ilgili pek çok yanlış bilginin olduğunu ve bu hatalı bilgilerden dolayı bir çok yolcunun uçuşlarını bile gerçekleştiremediklerini öğrendiğimizde, İngiltere transit vizesi ile ilgili bir sayfa hazırlayarak doğru bilgileri aktarmak istedik.

Bir örnek üzerinden gidelim ve konuyu Londra aktarmalı İstanbul – Buenos Aires uçuşu üzerinden ele alalım.

İngiltere konsolosluklarınca, İngiltere transit vizesi iki ayrı şekilde verilmektedir. Bunlar:

İngiltere transit vize örneği, Direct Airside Transit

İngiltere Transit Vize İçin Gerekli Evraklar

İngiliz makamlarının transit vize verebilmeleri için başvuranlardan talep ettikleri bazı belgeler bulunmaktadır. Bunlar:

  1. Yolculukta kullanılacak pasaport.
  2. Nüfus cüzdanı fotokopisi
  3. 2 adet kriterlere uygun biyometrik fotoğraf (35×45 mm).
  4. Onaylı uçuşunuzun detayı ve varsa acente faturası.
  5. İngiltere transit vize başvuru formu ve randevu bilgisinin çıktısı.
  6. Seyahat planını açıklayan dilekçe.
  7. Seyahatiniz için ayırdığınız maddi olanakları gösteren banka hesap dökümleri (Islak imza ve kaşeli olmalı, şube yetkililerinin imza sirküleri ile birlikte alınmalı)
  8. Diğer vize başvurularında da gereken, çalışma durumunu gösteren belgeleri de başvuru dosyanıza eklemenizi şiddetle tavsiye ederiz. İngiltere konsolosluklarınca her durumda istenmemekte ancak, evrakların eklenmesi yararınıza olacaktır.

İngiltere Transit Vize Almanıza Gerek Olmayan Durumlar

  • Amerika, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda vizesi bulunanlar,
  • Avustralya ve Yeni Zelanda oturum izni olanlar,
  • Avrupa Ekonomik Bölgesi veya İsviçre’den oturum izni olanlar,
  • Geçerli bir İrlanda vizesi bulunanlar (‘Remarks’ bölümünde ‘BC’ ve ya ‘BC BIVS’ yazmalıdır),
  • Son 30 gün içerisinde Schengen turistik grup vizesi ile giriş yapılmış bir Schengen ülkesinden gerçekleştirilen uçuşlarda,
  • 28/06/2002 Sonrası Kanada’dan alınmış oturum izni olanlar,
  • Amerika’dan alınan I-551 geçici göçmen vizesi bulunanlar,
  • 1998 sonrası Amerika’dan alınmış oturum izni (green card) sahibi olanlar,
  • Halihazırda geçerli bir İngiltere vizesi sahibi olanlar.

İngiltere transit vizesi almadan seyahat edebilirsiniz.

İngiltere Transit Vize Formu

İngiltere transit vize formu, sanılanın aksine çok kolay bir form değildir. Standart bir İngiltere vize başvurusu yapar gibi elektronik ortamda doldurulan formdur. Tek farklılık aktarma ile ilgili doldurulması gereken ek 2 sayfadır. Bu bölümde uçuşunuzun kalkış, aktarma ve varışla ilgili tüm detaylarını, havaalanları ve yolculuğu yapacağınız (varsa) diğer kişilerin bilgilerini girmeniz istenir. Form tamamlandıktan sonra gerekli ödemeler yapılarak randevunuz oluşturulur.

İngiltere Transit Vize Ücreti

İngiltere transit vize ücreti, alacağınız transit vize tipine göre değişmektedir.

Direct Airside - İngiltere Transit Vize Ücreti

99$
  • Formların Doldurulması
  • Evrakların Kontrolü
  • Vize Sonuç Takibi

Visitor - İngiltere Transit Vize Ücreti

149$
  • Formların Doldurulması
  • Evrakların Kontrolü
  • Vize Sonuç Takibi

İngiltere Transit Vize Ne Zaman Çıkar ?

Başvuru süreci, başvuru tarihinden itibaren yaklaşık 10 iş günü olarak tanımlanabilir ancak biz VizeyeBasvur.com ekibi olarak başvurunuzun en az 1 ay öncesinde yapılmasını şiddetle tavsiye etmekteyiz. Daha detaylı bilgi almak için Gov.uk sitesini de inceleyebilirsiniz.

5/5 - (2 votes)
VizeyeBasvur: VizeyeBaşvur İçerik Ekibi sizler için vize haberleri, vize makaleleri, şehir inceleme ve tavsiye yazılarını özenle hazırlayıp yayınlıyor.

Yorumları Gör (66)

  • Nazenin Hanim ayni durumdayim ben de. Abd'den Istanbul Londra aktarmali gidiyorum. Londrada havalimaninda bavullarimi alip diger ucus icin check in yapmam gerekiyor. Ayni havalimaninda transit yapacagim. Gecerli ABD vizem var. Ingiltere icin transit Vizeye ihtiyacim var mi? Yardimci olursaniz cok tesekkur ederim

    • Merhabalar,
      Yapacağınız seyahat Amerika'ya olduğundan (geçerli bir Amerika vizeniz bulunduğundan) İngiltere üzerinden yapacağınız bir aktarmada vizeye ihtiyacınız bulunmamaktadır. Ancak gümrükten çıkış yapmanız gereken bir uçuş ise bu durum değişebilir. Mutlaka havayolunuza da danışmanızı öneririz.
      VizeyeBasvur Destek

  • Merhaba. Londra aktarmalı Cork-Ankara uçuşum var farklı havayolları ile. İrlanda'da yüksek lisans öğrencisiyim, sene sonuna kadar oturum iznim var. İngiltere transit vizesi almam gerekiyor mu acaba?

    • Arif Bey,

      İrlanda vizeniz Londraya vizesiz giriş imkanı sağlamıyor. Yalnız şu an olağanüstü bir durumdayız. Bu durunm hakkında en sağıklı bilgiyi havayolu firmasından almanız sizin için en doğrusu olacaktır.

      VizeyeBasvur Destek

  • Merhaba torontodan istanbula londra aktarmalı bilet alacağım. Ancak alacağım bilette londrada havaalanı değişimi var "Toronto- londra gatwick , londra stansted - İstanbul". Havaalanı değiştireceğim için visitor transit vizeye ihtiyacım var mı ?

    • Uğur Bey Merhaba,
      Havaalanı değişikliği yağılacağı için transit vizeye ihtiyacınız olacak. Havayolunu arayarak da bilgi alıp teyit etmenizi öneririz.
      VizeyeBasvur Destek

  • Merhaba, Amerika Phoenix eyaletine uçuşum var ve bu uçuşum Londra aktarmalı Londrada kalacağım süre 3.,5 saat eğerki uçuş şirketi bagaj anlaşması olmadığı taktirde bile transit vize almama gerek var mı yok mu yani her iki koşulda da rahatça valizimi kendim alıp tekrar valiz teslim edebilecek miyim lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim.

    • Can Bey Merhaba,
      Amerika uçuşlarında transit vize ihtiyacınız yok ancak bu size gümrükten geçme hakkı tanımaz. Kısaca gümrükten geçmeden valiz aktarımı yapabiliyorsanız sorun yok. Bu detayı uçuş yapacağınız firma ile görüşmeniz en güvenilir bilgiyi almanızı sağlayacaktır.
      VizeyeBasvur Destek

  • Merhaba, benim Hususi pasaportum var ve önce Hamburg'tan İngiltere'ye aynı gün 4 saat sonrasında da Tayland'a gideceğim. Yani İngiltere'ye çıkışım Hamburg'tan olacak. İngiltere için transit vizeye ihtiyacım olacak mı? Çok teşekkür ederim

    • Zeki Bey,

      Mevcut şartlarda transit vize başvurusu yapmanız gerekecektir. Destek almak için ofisimizle iletişime geçiniz.

      VizeyeBasvur Destek

  • Yeşil pasaporta sahibim ingiltere aktarmalı biler almak istıyorum. Transıt başvuru yapmam gerekirmi

    • Ali Bey,

      İhtiyacınız gideceğiniz ülkeye göre değişmektedir.

      VizeyeBasvur Destek

  • Merhaba. İstanbul dan thy ile ingiltereye oradan arjantin e ucacagim fakat iki farkli havayolu sirketi ile ve bavul anlasmalari yok. Cikip tekrar bavulumu alip tekrar diger ucaga gecmem gerekli bunun icin 48 saatlik vizeye ihtiyacim var fakat eger 24 saatlik vizeyi almak daha kolay ise bavul anlasmasi olan bir ucus bulabilirim. Bu iki vizenin arasinda vize kabulu bakimindan 24 saatlik olan daha mi kolay aliniyor daha kesin bir sey gerekli cunku calismiyorum suan sigortam yok birikimim var onunla arjantin seyahati yapacagim

    • Aysu Hanım merhaba,

      24 saatlik Direct Airside Transit Visa (DATv) gümrük çıkışı gerektirmediğinden onay oranı daha yüksek olan bir vizedir. Tavsiyemiz DATv başvurusu yapmanız yönünde olacaktır.
      VizeyeBasvur Destek

  • Merhabalar 19.01.2019 tarihinde ecuador quito ucusum var avianca havayollarini kullanacagim giderken istanbul-madrid-kolombiya-ekvador 27.01.2019 donuste ise ekvador-kolombiya-ingiltere-istanbul şeklinde ve 24 saat icinde ingiltereden havalanmış olacak ucak... bu durumda transit vize ihtiyacim var mi? Var ise en buyuk sorun bu vizeye 5 gun icinde sahip olmam gerekli (mevcut pasaportumda polonyadan alınmış schengen vizesi olacak)

    • Seyit Bey Merhaba,
      Sayfada belirtilen vizelerden birine sahip değilseniz, İngiltere için transit vize ihtiyacınız olacaktır. İngiltere vizesinin standart çıkış tarihi 10 iş günü yani ortalama 2 haftadır ancak hızlandırmak için kullanabileceğiniz servisler mevcut. Ofisimizle irtibata geçerseniz danışmanlarımız vizenizin yetişmesini sağlayabilir. 0850 255 1915
      VizeyeBasvur Destek

  • Merhaba, Mart 2019'da, St.Thomas US Virgin Island' dan çıkışla, Miami USA den Londra 'ya sabah 10 da ineceğim.İstanbul uçağım 24 saat sonra kalkıyor. Hava alanında otelde kalmam gerekecek. Amerikan vizem var tabii ki. Şehire inmesem de İngiltere için transit vize almam gerekli mi? Teşekkürler..

    • Merhaba Nimet Hanım,

      Eğer seyahat tarihinde pasaportunuzda hala geçerli bir ABD vizesi olacaksa ve sınır kontrolünden çıkış yapmayacaksanız İngiltere transit vizesi almanıza gerek yoktur. Detayları bilet aldığınız havayolu firması ile de görüşebilirsiniz.

      VizeyeBasvur Destek

  • Merhaba, Kanada'da öğrenciyim. 4 yıllık öğrenci vizem var. Ottawa'dan Türkiye'ye Londra aktarmalı farklı terminallerden iniş ve kalkış yapacağım. Bekleme sürem 7 saat. Transiz vize almalı mıyım? Acil cevabınızı rica ederim.

    • Murat Bey Merhabalar,

      Uçuşunuzu hala geçerli olan Kanada vizesi ile yapmanız normalde problem olmayacaktır ancak terminal değişimi ile alakalı durum biraz şüpheli. Eğer terminal değişikliğinde gümrükten(border control) çıkmanız gerekiyorsa o durumda vizeye ihtiyacınız olacak. İki terminal arasındaki geçişin şeklini bileti satın aldığınız havayolu firmasına danışarak yapabilirsiniz.

      İyi günler dileriz
      VizeyeBasvur Destek

İlgili Yazılar

This website uses cookies.