Rusya Vizesi

/Rusya Vizesi
Rusya Vizesi 2017-10-06T13:02:27+00:00

Rus vizesi

Rusya vizesi, 2000’li yılların başından itibaren Rusya Federasyonu ile yürütülen başarılı politik ilişkiler sonucunda 12 Mayıs 2010 yılında kaldırılmıştır. Ancak Suriye’deki siyasi sorunlar sonucu ikili ilişkilerin bozulması sonucunda Rusya Federasyon’unun aldığı kararla 1 Ocak 2016 itibari ile antlaşma askıya alınarak Rusya vizesi tekrar bir zorunluluk haline gelmiştir.

Rusya Vizesi 2017 Uygulaması

Rusya vizesi 2017 tarihi itibari ile halen yürürlüktedir. Umumi pasaport (bordo pasaport) sahibi vatandaşlarımızın, Rusya’ya yapacakları turistik ya da ticari ziyaretlerde halen vize almaları gerekmektedir.

Bununla birlikte, Rusya Federasyon’unda geçici veya daimi oturum izni olan vatandaşlarımızın ve diplomatik pasaport sahibi olan vatandaşlarımızın herhangi bir vize almalarına gerek yoktur.

Rusya Vize Ücreti

Eko Vize

$125
  • 5 Günde Teslim
  • Form Danışmanlığı
  • Uçak ve Otel Rezervasyonu
  • Hızlı Başvuru

Standart Vize

$150
  • 1 Günde Teslim
  • Form Danışmanlığı
  • Uçak ve Otel Rezervasyonu
  • Hızlı Başvuru

VIP Vize

$175
  • 1 Günde Teslim
  • VIP Vize Danışmanı
  • Adrese Kurye Hizmeti
  • Adrese Vize Teslimi

Not: Yukarıdaki vize ücretlerinin tamamı, tek girişli 15 günlük vizeleri içermektedir. 30 günlük vize talepleri için, seçmiş olduğunuz vize paketine 65 $ eklenecektir. Bu paketlerin haricinde yer alan ticari veya daha uzun süreli vize talepleri için ofisimizden bilgi alabilirsiniz.

Rusya Vizesi için Gerekli Evraklar

Rusya Turist Vizesi Evrak Listesi

  1. Ana Belgeler
  • Pasaport
  • 1 Adet arka fonu beyaz fotoğraf
  • Seyahat sağlık sigortası (zorunlu değildir ancak tavsiye edilir), acentemiz sizin adınıza sağlayabilir.

*Pasaportun bitiş süresine en az 6 ay olmalı ve vize basılabilmesi için 2 sayfasının boş olması gerekmektedir.

*Yukarıda belirtilen evraklara ek olarak, Rusça doldurulmuş, başvuru formu, otel ve uçak rezervasyonları, Rusya’daki bir tur operatöründen alınmış garanti yazısı acentemiz tarafından yapılacaktır.

Rusya Ticari Vize Evrak Listesi

  1. Ana Belgeler
  • Pasaport
  • 1 Adet arka fonu beyaz fotoğraf
  • Seyahat sağlık sigortası (zorunlu değildir ancak tavsiye edilir), acentemiz sizin adınıza sağlayabilir.
  • Rusya Federasyonu Federal Göçmen Bürosundan (Уфмс) Onaylı Ticari Davetiye. (Ticari davetiyenin temini için bizden yardım alabilirsiniz)

*Pasaportun bitiş süresine en az 6 ay olmalı ve vize basılabilmesi için 2 sayfasının boş olması gerekmektedir.

*Yukarıda belirtilen evraklara ek olarak, Rusça doldurulmuş, başvuru formu, otel ve uçak rezervasyonları, Rusya’daki bir tur operatöründen alınmış garanti yazısı acentemiz tarafından yapılacaktır.

Rusya Öğrenci Vizesi Evrak Listesi

  1. Ana Belgeler
  • Pasaport
  • 1 Adet arka fonu beyaz fotoğraf
  • Seyahat sağlık sigortası (zorunlu değildir ancak tavsiye edilir), acentemiz sizin adınıza sağlayabilir.
  • Rusya’da eğitim alınacak okuldan gelen kabul belgeleri

*Pasaportun bitiş süresine en az 6 ay olmalı ve vize basılabilmesi için 2 sayfasının boş olması gerekmektedir.

*Yukarıda belirtilen evraklara ek olarak, Rusça doldurulmuş, başvuru formu, otel ve uçak rezervasyonları, Rusya’daki bir tur operatöründen alınmış garanti yazısı acentemiz tarafından yapılacaktır.

Rusya Vize Başvuru Formu

 

Rusya vize başvuru formu, dijital ortamda doldurulan ve 6 bölümden oluşan bir formdur. Temel olarak kişisel bilgiler, pasaport bilgileri ve seyahat detaylarınızın yer aldığı bu dijital form, tarafımızdan sizin adınıza doldurulacak, herhangi bir ek işlem yapmanıza gerek kalmayacaktır.

rusya vize formu

Rusya Vize Fotoğraf Ölçüsü

Rusya vize fotoğraf ölçüsü, 35 mm * 45 mm ebatlarındadır. Açık renkli (beyaz ya da açık krem) fonda çekilmesi gereken fotoğrafın, %50 si yüz hatlarınızı içermelidir. Direkt kameraya bakılmalı ve doğal bir ifade ile poz verilmelidir. Başvurunuzdan 6 öncesinde çekilmesi gereken fotoğrafta herhangi bir gölge bulunmaması ve yüzü doğrudan bir açı ile göstermesi önemlidir.

Rusya’ya Vize Var Mı ?

Rusya’ya vize var mı sorusu, en sık sorulan sorulardan biridir. Yazımızın hemen başında da belirttiğimiz üzere ocak 2016 tarihi itibari ile Rusya’ya yapılacak olan seyahatlerde vize zorunluluğu getirilmiştir. Günümüzde Rusya ile ilişkilerin tekrar normalleşmesi vizenin kalkması için bir umut olsa da henüz planlanmış bir vize muafiyeti bulunmamaktadır.

Rusya Vizesi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Son günlerde oldukça fazla karşımıza çıkan yanlış anlamalardan biri de Moskova vizesi ya da St. Petersburg vizesi olarak adlandırılan vizelerdir. Moskova vizesi ya da St Petersburg vizesi yoktur. Rusya’nın bu iki büyük şehrine gitmek için farklı bir vize almaya gerek yoktur. Geçerli bir Rus vizesi olan herkes bu iki şehri de görebilir. İnternette dolaşan bu hatalı bilgiyi gözardı edebilirsiniz.

Belirli bir tarih şu an için ifade edilmese de Türk Dışişlerinin vize muafiyeti ile ilgili ciddi girişimleri mevcuttur.  Vizelerin karşılıklı kaldırılması ile ilgili herhangi bir gelişme olması durumunda sitemizden gerekli bilgilendirmeleri yapacağız.

Rusya vizesi seçmiş olduğunuz başvuru tipine göre değişmekte olup, genellikle 1 iş günü ya da 5 iş günü içerisinde çıkar. Yabancı uyrukluların yapacağı vize başvurularında bu süreler farklı olabilir. En doğru bilgi için ofisimizi arayarak bilgi alabilirsiniz.

Rusya yeşil pasaport vize uygulaması kafa karıştıran sorulardan biridir. Yeşil pasaport (Hususi pasaport) sahiplerine ilk etapta vizeyi muaf tutsa da, güncel durumda yeşil pasaport sahipleri de vize almak durumundadır. Dışişleri Resmi sitesini de kontrol edebilirsiniz.

VizeyeBaşvur ile yapacağınız başvurularda Rusya vize randevusu almanıza gerek yoktur. Pasaport ve resminiz ulaşır ulaşmaz başvurunuz yapılmaktadır.

Rusya vize ücreti başvuru şekline göre değişmekte olu en çok tercih edilen 3 farklı paket yukarıda verilmiştir. En uygun alternatif olan Rusya turist vizesi fiyatı 125 USD dir. 5 iş gününde çıkan bu vize 15 güne kadar konaklama imkanı sağlar ve tek girişlidir. Bu vizeyi 1 işgünü sonunda almak isterseniz (en çok tercih edilen seçemek) 150 USD bir ücret ödersiniz.

Hemen Başvuru Yap!
İsim
Soyisim
E-Posta
Telefon numarası
Yaşadığınız il
Vize alınacak ülke
Vize tipi (Zorunlu)
Ziyaretçi VizesiTicari VizeÖğrenci Vizesi
Vize paketi
EkoStandartVIPKarar Vermedim
Seyahat tarihi
Konu
Mesaj