İtalya Vizesi İçin Gerekli Evraklar

///İtalya Vizesi İçin Gerekli Evraklar

italya vizesi için gerekli belgeler 2017

İtalya vizesi için gerekli evraklar, her başvuru sahibinin kendi iş hayatına ve başvurduğu vize tipine göre değişkenlik gösterir. İlk olarak yapılması gereken seyahat için ihtiyaç duyulan vize tipinin belirlenmesidir. İtalya’ya gezi amacıyla seyahat ediyorsanız, İtalya turistik vize başvurusu yapmanız gerekecektir. Bu şekilde alacağınız bir İtalya vizesi, Schengen vizesi kapsamında olacaktır.

Vize tipi belirlendikten sonra ilgili maddede yer alan evraklar hazırlanmaya başlanabilir. Burada dikkat edilmesi gereken çalışma durumuna uygun belgelerin toplanmasıdır. Emekli bir insanın hazırlaması gereken evraklar farklı, şirket sahibi kişinin farklıdır.

İtalya Vizesi için Gerekli Evraklar – Temel Belgeler

Her vize başvurusu için toplanması gereken bazı sabit evraklar mevcuttur. İster çalışan, ister işveren, ister emekli olun, öncelikli olarak aşağıdaki belgeleri hazırlamalısınız.

  1. İtalya vizesi başvuru formu: Eksiksiz olarak doldurulmuş, tarih ve imzaları atılmış başvuru formu. İmzalar, İtalya vize formunun son sayfasında; biri 37 no’lu kutucukta, diğeri de sayfanın sonunda olmak üzere 2 imza bulunmalıdır. Reşit olmayan kişilerin imzalarını yasal velileri atmalıdır (2’şer adet).
  2. Pasaportunuzun aslı: Pasaportunuzun 10 yıldan eski olmaması ve geçerlilik tarihinin dönmeyi düşündüğünüz tarihten sonra en az 3 ay daha geçerli olması gerekmektedir. Ayrıca vize basılabilmesi için 2 adet boş vize sayfasının bulunması talep edilir.
  3. Eski ve yeni tüm pasaportların fotokopisi: Geçmişten günümüze kadar kullandığınız tüm pasaportların işlem görmüş sayfalarının fotokopisi. Yeni pasaportun ve varsa daha önceden alınmış eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.).
  4. Kimlik fotokopisi: Ön ve arka yüzü eklenmelidir.
  5. 2 adet fotoğraf: 35×40 mm beyaz zeminli ve yüz hatlarınızı açıkça gösteren fotoğraf.
  6. Seyahat sigortası: Tüm Schengen ülkelerini kapsayan, 30.000 Euro teminatlı sigorta poliçesi. Sigortanın geçerlilik tarihi seyahatinizi kapsamalıdır.
  7. Seyahat edeceğiniz araçla ilgili rezervasyon: Gidiş dönüş uçak rezervasyonu veya ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler (Uçak, tren, gemi vs. rezervasyonu). Seyahatinizi özel aracınızla yapacaksanız, ehliyet, ruhsat ve yeşil sigorta poliçeniz.
  8. Konaklama bilgisi: İtalya’da kalacağınız adres ve bu adrese ait iletişim bilgileri (otel rezervasyonu gibi).

Önemli Not: 1,6,7 ve 8. Maddeler VizeyeBaşvur ekibi tarafından hazırlanacaktır. Müşterilerimizin bu maddeleri dikkate almasına gerek yoktur.

Aşağıda temel başvuru kitlelerine ait evrakların listeleri verilmiştir.

italya vizesi
Turistik vize
Ticari vize
Öğrenci vizesi

İtalya Turistik Vize İçin Gerekli Evraklar

Aşağıdaki bölümde çalışma durumunuza göre İtalya turistik vize evrakları sıralanmıştır. Bu seçenekler içerisinde kendinize uygun olan bölümü seçerek evrakları toplayabilirsiniz. Daha da açıklayıcı olması adına, bir şirkette çalışıyorsanız, çalışanlar bölümündeki evrakları toplayabilirsiniz.

İtalya vizesi için başvuru yapacak olan özel sektör çalışanları, daha önce belirttiğimiz genel evraklara ek olarak aşağıdaki evrakları hazırlamalıdır.

  1. İşverenden alınacak mektubu: Halihazırda çalışmakta olduğunuz firmanın antetli kağıdına, çalışmakta olduğunuz pozisyonu, iş başlangıç tarihini, aylık maaşınızı, izinli olduğunuz dönemi ve dönüşünüzde aynı işe devam edeceğinizi ifade eden mektup. Mektup, ıslak imza ve kaşeli olmalıdır. VizeyeBaşvur ekibi, başvuru öncesinde taslak dilekçe konusunda yardımcı olacaktır.
  2. Son 3 aya ait kaşe ve ıslak imza bulunan maaş bordroları. Yeni bir işyerinde çalışmaya başladıysanız, daha önce çalıştığınız firmadaki bordro ve belgeleri iletebilirsiniz. Sözleşmeli çalışanların ise ilgili sözleşmeyi eklemeleri gerekmektedir.
  3. Son 3 aya ait banka hesap cüzdanlarının asılları (hesap hareketlerini içermelidir). Hesap cüzdanı vermek istemeyenler, bankadan veya internetten hesap hareketlerini içeren bir döküm alarak, bankaya kaşe ve imza attırabilirler.
  4. SGK  işe giriş bildirgesi ( barkodlu). Barkod bulunmayan işe giriş bildirgeleri şirketten ıslak imzalı kaşeli olmalıdır.
  5. SGK hizmet dökümü ( Turkiye.gov.tr adresinden barkodlu olarak veya SGK’dan ıslak imzalı kaşeli alınır).
  6. Ticaret Sicil Gazetesinin fotokopisi.
  7. Vergi levhası kopyası.
  8. İmza sirküleri kopyası.
  9. Son 3 aya ait Faaliyet Belgesi: Ticaret odasından alınmış ıslak imzalı ve kaşeli belge aslı yada ito.org.tr ‘den alabileceğiniz e-imzalı kopya.

İtalya vizesi için başvuru yapacak olan şirket sahipleri ve ortakları, daha önce belirttiğimiz genel evraklara ek olarak aşağıdaki evrakları hazırlamalıdır.

  1. Sahibi olduğunuz firmanın antetli kağıdına, seyahat başlangıç ve bitiş tarihini ve ziyaret amacınızı ifade eden mektup. Mektup ıslak imza ve kaşeli olmalıdır. Gerekli taslak dilekçe VizeyeBasvur ekibi tarafından iletilecektir.
  2. Son 3 aya ait banka hesap cüzdanlarının orijinalleri (hesap hareketlerini içermelidir). Hesap cüzdanı vermek istemeyenler, bankadan veya internetten hesap hareketlerini içeren bir döküm alarak, bankaya kaşe ve imza attırmalıdır.
  3. Ticaret Sicil Gazetesinin fotokopisi.
  4. Vergi levhası kopyası.
  5. İmza sirküleri kopyası.
  6. Son 3 aya ait Faaliyet Belgesi: Ticaret odasından alınmış ıslak imzalı ve kaşeli belge aslı yada www.ito.org.tr den alabileceğiniz e-imzalı kopya.

 

İtalya vizesi için başvuru yapacak olan kamu çalışanları, daha önce belirttiğimiz genel evraklara ek olarak aşağıdaki evrakları hazırlamalıdır.

  1. Çalışmış olduğunuz kamu kurumunun antetli kağıdına, çalışmakta olduğunuz pozisyonu, iş başlangıç tarihini, aylık maaşınızı, izinli olduğunuz dönemi ve dönüşünüzde aynı işe devam edeceğinizi ifade eden mektup. Mektup orjinali ıslak imza ve kaşeli olmalıdır.
  2. Son 3 aya ait kaşe ve ıslak imza bulunan maaş bordroları. Sözleşmeli çalışanların ise ilgili sözleşmeyi eklemeleri gerekmektedir.
  3. Son 3 aya ait banka hesap cüzdanlarının orijinalleri (hesap hareketlerini içermelidir). Hesap cüzdanı vermek istemeyenler, bankadan veya internetten hesap hareketlerini içeren bir döküm alarak, bankaya kaşe ve imza attırmalıdır.
  4. Çalıştığınız resmi kurumun kimlik kartı fotokopisi.

İtalya vizesi için başvuru yapacak olan emekliler, daha önce belirttiğimiz genel evraklara ek olarak aşağıdaki evrakları hazırlamalıdır.

  1. Emekli maaşını gösterir belge: Bankadan alınacak, emekli maaşının yattığı hesaba ait hesap dökümü.
  2. Son 3 aya ait banka hesap cüzdanlarının asılları (hesap hareketlerini içermelidir). Hesap cüzdanı vermek istemeyenler, bankadan veya internetten hesap hareketlerini içeren bir döküm alarak, bankaya kaşe ve imza attırmalıdır.
  3. Emekli kimliğinin fotokopisi ya da e-devletten alınacak emeklilik durumunu gösterir belge.

İtalya vizesi için başvuru yapacak olan öğrenciler, daha önce belirttiğimiz genel evraklara ek olarak aşağıdaki evrakları hazırlamalıdır.

  1. Öğrenci belgesi: Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi. Eğitim esnasında gidiliyor ise izin belgesi.
  2. Öğrencinin geçimini sağlayan aile bireyine ait evrak grubu (yukarıdaki açıklamalardan faydalanarak hazırlayabilirsiniz, çalışan ise yukarıdaki çalışan bölümünde yer alan evrakların aynısı hazırlanmalıdır.)

İtalya vizesi için başvuru yapacak olan ev hanımları, daha önce belirttiğimiz genel evraklara ek olarak aşağıdaki evrakları hazırlamalıdır.

  1. Evlilik cüzdanı
  2. Ailede geçimi sağlayan aile bireyine ait evrak grubu (yukarıdaki açıklamalardan faydalanarak hazırlayabilirsiniz, çalışan ise yukarıdaki çalışan bölümünde yer alan evrakların aynısı hazırlanmalıdır.)

İtalya vizesi için başvuru yapacak reşit olmayan çocuklar, daha önce belirttiğimiz genel evraklara ek olarak aşağıdaki evrakları hazırlamalıdır.

  1. Reşit olmayan çocuk, yalnız ya da tek bir ebeveyn ile seyahat edecekse her iki ebeveynden ya da yasal vasiden alınacak noter tasdikli muvafakatname.
  2. Reşit olmayan çocuk her iki ebeveyni ya da yasal vasisi ile seyahat ediyorsa, başvuru esnasında her iki velinin ya da yasal vasinin başvuru esnasında formu başvuru yetkilisi önünde imzalamalı(lar)dır. İki ebeveyn ya da yasal vasinin hazır bulunmaması durumunda muvafakatname gerekmektedir.
  3. Ebeveynler boşanmış ise velayetle ilgili mahkeme kararı eklenmelidir.
  4. Öğrenci belgesi: Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi. Eğitim esnasında gidiliyor ise izin belgesi (Çocuğun öğrenci olduğu durum için geçerlidir).
  5. Reşit olmayan çocuğun geçimini sağlayan aile bireyine ait evrak grubu (yukarıdaki açıklamalardan faydalanarak hazırlayabilirsiniz, çalışan ise yukarıdaki çalışan bölümünde yer alan evrakların aynısı hazırlanmalıdır.)

İtalya Ticari Vize İçin Gerekli Evraklar

İtalya ticari vize başvurusu için gerekli evraklar, turistik başvuru evraklarına oldukça benzerdir. Aradaki en önemli fark ticari ilişkileri gösterecek evraklardır. Bu durumda yapılması gereken ilk iş öncelikle yukarıda bulunan evrak listesinde (turistik başvuru) size uygun olan iş durumunu seçerek evrakları toplamak olacaktır. Ek olarak, aşağıda yer alan evraklarla başvuru için gerekli evrakları tamamlayabilirsiniz.

  1. İtalya’da çalışılan firmadan antetli kağıda yazılmış kaşe ve imzalı davetiye mektubu.
  2. Mektubu imzalayan kişiye ait kimlik fotokopisi.

İtalya Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Evraklar

İtalya öğrenci vizesi için yapılacak olan başvurular ikiye ayrılmaktadır. İtalya’da alınacak eğitim 90 günü aşmıyorsa, başvuru için hazırlanacak evraklar turistik başvuru evraklarına oldukça benzerdir. Aradaki en önemli farklılık İtalya’da eğitim alınacak kurumdan gelen evrakların eklenmesidir. Öncelikle eğitiminizi her kim finanse edecek ise (siz ya da sizi finanse eden aile bireyi, akraba gibi) finansöre uygun olan iş durumunu seçerek evrakları toplamalısınız. Ek olarak, aşağıda yer alan evrakları da ekleyerek başvuru dosyanızı tamamlayabilirsiniz.

  1. Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi.
  2. Masrafları karşılayacak kişinin finansal ve mesleki belgeleri (anne, baba gibi).
  3. AB eğitimi, staj veya araştırma programları için
    • Üniversite veya araştırma merkezi tarafından gönderilen davet mektubunun aslı ve fotokopisi;
    • Vize başvurusu yapanın, bir Avrupa Birliği Programı kapsamında desteklendiğini gösterir, Türkiye Ulusal Ajansı (AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi) veya TÜBİTAK tarafından verilmiş mektup.
    • Devlet hastanesinden alınmış sağlık raporu.
    • Sabıka kaydı.
    • Not çizelgesi (transkript belgesi) ya da İngilizce yeterlilik belgesi.
İtalya vize başvurusu hakkındaki tüm detayları inceleyin
Bu yazıyı nasıl buldunuz?
[Oy veren kişiler: 1 Ortalama Puan: 5]
2017-10-23T16:46:11+00:00 Categories: İtalya Vizesi|

Siz de fikrinizi belirtin