Kanada Vizesi

kanada vizesiKanada vizesi, dünya çapında en prestijli vizelerden biridir. Bir çok ülke, Kanada vizesi bulunan yolculara vize konusunda daha rahat davranmaktadır. Kanada vizesinin en büyük avantajı vize süresinin genellikle uzun olmasıdır. Çoğunlukla pasaportunuzun bitiş tarihine kadar vize veriliyor olması (10 yıla kadar), vize maliyetinizi çok daha makul bir seviyeye getirmektedir.

Kanada, Kuzey Amerika kıtasında, Amerika’nın hemen üzerinde (kuzeyde) yer alan bir ülkedir. Refah düzeyi ve demokrasi standartları oldukça yüksek olan Kanada dünyanın her ülkesinden ciddi seviyede göçmen talebi görmektedir. Özellikle Toronto, Vancouver gibi şehirlere turist ilgisi yoğundur.

Ülkemizden de pek çok insanın turistik, ticari ya da eğitim amaçlı olarak ziyaret ettiği Kanada, özellikle bayram ve tatil dönemlerinde ciddi vize yoğunluğu yaşamaktadır.

Kanada Vizesi için Gerekli Evraklar

Kanada Turistik Vize Evrak Listesi

  1. Ana Belgeler
  • Tamamı doğru ve eksiksiz doldurulmuş online veya fiziki vize formlarının barkodlu tam çıktısı. Reşit olmayan kişilerin imzalarını yasal velileri atmalıdır (2’şer adet). Vize formu doldurulmadan önce başvurulacak vize formlarının ve checklistlerin doğru seçilmesi çok önemlidir. Yanlış bir seçim vize başvurunuzun tekrarlanmasına sebep olabilir.Vize tipiniz danışmanlarımız tarafından değerlendirilerek belirlenecektir.
  • Pasaportun aslı: 10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihinden itibaren 3 ay daha fazladan geçerlilik süresi olmalıdır.
  • Yeni pasaportun ve varsa daha önceden alınmış eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.).
  • Kimlik fotokopisi.
  • Varsa lise sonrası alınan eğitimin diploma fotokopisi.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği.
  • 2 adet kriterlere uygun biyometrik fotoğraf (35×45 mm).
  1. Ulaşım ve Konaklamaya İlişkin Belgeler
  • Gidiş dönüş uçak rezervasyonu veya ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler.
  • Tüm seyahat süresini içerecek şekilde yapılmış otel rezervasyonu. Bu rezervasyon uçak biletindeki tarihlerle aynı olmalıdır.
  1. Finansal Durumu Gösterir Belgeler (seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler)
  • Bankadan alınmış kaşeli ve imzalı, son 4 aylık hesap hareketlerini gösteren şahıs veya şirket hesap dökümü.
  • Başvuru sahibinin Kanada’da kalacağı süre boyunca masraflarını karşılayacak tutarı gösteren bir banka hesabı sunması zorunludur.
  • Düzenli gelir gösterir belgeler; son 4 aya ait maaş bordrosu, emekli maaşı, gayrimenkul kira gelirleri vb.
  • Varsa, gayrimenkul belgeleri (tapu, ruhsat fotokopileri).
  1. Mesleki Belgeler 

Çalışanlar için Kanada vizesi evrak listesi;

  • İşveren Yazısı: Görevi, işe başlama tarihi, maaş tutarı, izin süresi ve işverenin çalışanın Türkiye’de görevine devam edeceğine dair taahhüdünü içeren antetli kağıda imzalı ve kaşeli belge, Son 4 aya ait maaş bordrosu.
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi ve SGK Hizmet Dökümü.
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı, Faaliyet Belgesi kopyası (6 aydan eski olmamalı)
  • Vergi Levhası kopyası.
  • Resmi Gazete kopyası.
  • İmza Sirküleri kopyası.

Şirket Sahipleri için Kanada vizesi evrak listesi;

  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı, Faaliyet Belgesi kopyası (6 aydan eski olmamalı)
  • Vergi Levhası kopyası.
  • Resmi Gazete kopyası.
  • İmza Sirküleri kopyası.

Emekliler için Kanada vizesi evrak listesi;

  • Emekli maaşını gösterir belge (banka hesap özeti veya emekli cüzdanı).

Çiftçiler için Kanada vizesi evrak listesi;

  • Bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi.

Öğrenciler için Kanada vizesi evrak listesi;

  • Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi.
  • Yeni mezunlar için diploma ve transkript. (Kapalı zarfta mühürlü olması tavsiye edilir).

Reşit olmayanlar için (18 yaş altı) Kanada vizesi evrak listesi;

  • Yasal velinin nüfus cüzdanı kopyası ya da tam tekmil vukuatlı nufüs kayıt örneği.
  • Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi.
  • Aile ile seyahat yapılmıyorsa anne ve babanın noter tasdikli muvaffakatnamesi.
  • Masrafları karşılayacak kişinin finansal ve mesleki belgeleri (anne, baba gibi).

Kanada Ticari Vize Evrak Listesi

  1. Ana Belgeler
  • Tamamı doğru ve eksiksiz doldurulmuş online vize formunun barkodlu onay sayfası. Reşit olmayan kişilerin imzalarını yasal velileri atmalıdır (2’şer adet). Vize formu doldurulmadan önce başvurulacak vize tipinin doğru seçilmesi çok önemlidir. Yanlış bir seçim vize başvurunuzun tekrarlanmasına sebep olabilir.Vize tipiniz danışmanlarımız tarafından değerlendirilerek belirlenecektir.
  • Pasaportun aslı: 10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihinden itibaren 3 ay daha fazladan geçerlilik süresi olmalıdır.
  • Yeni pasaportun ve varsa daha önceden alınmış eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.).
  • Kimlik fotokopisi.
  • Varsa lise sonrası alınan eğitimin diploma fotokopisi.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği.
  • 2 adet kriterlere uygun biyometrik fotoğraf (35×45 mm).
  1. Ulaşım ve Konaklamaya İlişkin Belgeler
  • Gidiş dönüş uçak rezervasyonu veya ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler.
  • Tüm seyahat süresini içerecek şekilde yapılmış otel rezervasyonu. Bu rezervasyon uçak biletindeki tarihlerle aynı olmalıdır.

İş Gezisine ilişkin:

  • Bir Kanada şirketini ziyaret için; Davet eden şirketten davet yazısı: antetli, şirket kaşeli ve imzalı (orjinal veya fax/internet çıktısı). Ayrıca davet eden şirket yetkilisinin kimlik fotokopisi ve daha önceki yapılan alım satımlara ilişkin fatura gibi belgeler istenebilir.
  • Kanada’da düzenlenen bir fuar veya konferans için;
    Kayıt veya katılıma ilişkin belgeler.

Not: Mesleki toplantılar, konferans ya da fuar katılımı amacı ile başvuru yapan vatandaşlarımıza verilen vize turistik vizedir. Daha sonraki tatil amaçlı seyahatlerde de kullanılabilinir.

  1. Finansal Durumu Gösterir Belgeler (seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler)
  • Bankadan alınmış kaşeli ve imzalı, son 4 aylık hesap hareketlerini gösteren şahıs veya şirket hesap dökümü.
  • Başvuru sahibinin Kanada’da kalacağı süre boyunca masraflarını karşılayacak tutarı gösteren bir banka hesabı sunması zorunludur.
  • Düzenli gelir gösterir belgeler; son 4 aya ait maaş bordrosu, emekli maaşı, gayrimenkul kira gelirleri vb.
  • Varsa, gayrimenkul belgeleri (tapu, ruhsat fotokopileri).
  1. Mesleki Belgeler 

Çalışanlar için Kanada vizesi evrak listesi;

  • İşveren Yazısı: Görevi, işe başlama tarihi, maaş tutarı, izin süresi ve işverenin çalışanın Türkiye’de görevine devam edeceğine dair taahhüdünü içeren antetli kağıda imzalı ve kaşeli belge, Son 4 aya ait maaş bordrosu.
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi ve SGK Hizmet Dökümü.
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı, Faaliyet Belgesi kopyası (6 aydan eski olmamalı)
  • Vergi Levhası kopyası.
  • Resmi Gazete kopyası.
  • İmza Sirküleri kopyası.

Şirket Sahipleri için Kanada vizesi evrak listesi;

  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı, Faaliyet Belgesi kopyası (6 aydan eski olmamalı)
  • Vergi Levhası kopyası.
  • Resmi Gazete kopyası.
  • İmza Sirküleri kopyası.

Emekliler için Kanada vizesi evrak listesi;

  • Emekli maaşını gösterir belge (banka hesap özeti veya emekli cüzdanı).

Çiftçiler için Kanada vizesi evrak listesi;

  • Bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi.

Öğrenciler için Kanada vizesi evrak listesi;

  • Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi.
  • Yeni mezunlar için diploma ve transkript. (Kapalı zarfta mühürlü olması tavsiye edilir).

Reşit olmayanlar için (18 yaş altı) Kanada vizesi evrak listesi;

  • Yasal velinin nüfus cüzdanı kopyası ya da tam tekmil vukuatlı nufüs kayıt örneği
  • Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi.
  • Aile ile seyahat yapılmıyorsa anne ve babanın noter tasdikli muvaffakatnamesi.
  • Masrafları karşılayacak kişinin finansal ve mesleki belgeleri (anne, baba gibi).

Kanada Öğrenci Vizesi Evrak Listesi

  1. Ana Belgeler
  • Tamamı doğru ve eksiksiz doldurulmuş online vize formunun barkodlu onay sayfası. Reşit olmayan kişilerin imzalarını yasal velileri atmalıdır (2’şer adet). Vize formu doldurulmadan önce başvurulacak vize tipinin doğru seçilmesi çok önemlidir. Yanlış bir seçim vize başvurunuzun tekrarlanmasına sebep olabilir. Vize tipiniz danışmanlarımız tarafından değerlendirilerek belirlenecektir.
  • Pasaportun aslı: 10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihinden itibaren 3 ay daha fazladan geçerlilik süresi olmalıdır.
  • Yeni pasaportun ve varsa daha önceden alınmış eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.).
  • Kimlik fotokopisi.
  • Varsa lise sonrası alınan eğitimin diploma fotokopisi.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği.
  • 2 adet kriterlere uygun biyometrik fotoğraf (35×45 mm).
  1. Ulaşım ve Konaklamaya İlişkin Belgeler
  • Gidiş dönüş uçak rezervasyonu veya ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler.
  • Tüm seyahat süresini içerecek şekilde yapılmış otel rezervasyonu. Bu rezervasyon uçak biletindeki tarihlerle aynı olmalıdır.

Eğitime Dair:

  • Kanada’da eğitim alınacak kurumdan; kabul mektubu ve eğitim bedelini gösteren fatura
  • Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi.
  • Masrafları karşılayacak kişinin finansal ve mesleki belgeleri (aşağıdan uygun olan evrak grubu seçilmelidir).

Not: Kanada öğrenci vizesi için başvuru yapacak adaylar için danışmanlarımız tüm eğitim bilgilerinizi inceleyerek, durumunuzu kontrol edecek ve doğru vize başvurusu tipini belirleyecektir.

Başvurduğunuz program çerçevesinde Sat, Gmat, Gre, Toefl gibi sınavların sonuç belgeleri, okuduğunuz okuldan alınacak transkript gibi ek belgeler istenebilir.

  1. Finansal Durumu Gösterir Belgeler (seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler)
  • Bankadan alınmış kaşeli ve imzalı, son 4 aylık hesap hareketlerini gösteren şahıs veya şirket hesap dökümü.
  • Başvuru sahibinin Amerika’da kalacağı süre boyunca masraflarını karşılayacak tutarı gösteren bir banka hesabı sunması zorunludur.
  • Düzenli gelir gösterir belgeler; son 4 aya ait maaş bordrosu, emekli maaşı, gayrimenkul kira gelirleri vb.
  • Varsa, gayrimenkul belgeleri (tapu, ruhsat fotokopileri).
  1. Mesleki Belgeler 

Çalışanlar için Kanada vizesi evrak listesi;

  • İşveren Yazısı: Görevi, işe başlama tarihi, maaş tutarı, izin süresi ve işverenin çalışanın Türkiye’de görevine devam edeceğine dair taahhüdünü içeren antetli kağıda imzalı ve kaşeli belge, Son 4 aya ait maaş bordrosu.
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi ve SGK Hizmet Dökümü.
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı, Faaliyet Belgesi kopyası (6 aydan eski olmamalı)
  • Vergi Levhası kopyası.
  • Resmi Gazete kopyası.
  • İmza Sirküleri kopyası.

Şirket Sahipleri için Kanada vizesi evrak listesi;

  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı, Faaliyet Belgesi kopyası (6 aydan eski olmamalı)
  • Vergi Levhası kopyası.
  • Resmi Gazete kopyası.
  • İmza Sirküleri kopyası.

Emekliler için Kanada vizesi evrak listesi;

  • Emekli maaşını gösterir belge (banka hesap özeti veya emekli cüzdanı).

Çiftçiler için Kanada vizesi evrak listesi;

  • Bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi.

Öğrenciler için Kanada vizesi evrak listesi;

  • Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi.
  • Yeni mezunlar için diploma ve transkript. (Kapalı zarfta mühürlü olması tavsiye edilir).

Reşit olmayanlar için (18 yaş altı) Kanada vizesi evrak listesi;

  • Yasal velinin nüfus cüzdanı kopyası ya da tam tekmil vukuatlı nufüs kayıt örneği
  • Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi.
  • Aile ile seyahat yapılmıyorsa anne ve babanın noter tasdikli muvaffakatnamesi.
  • Masrafları karşılayacak kişinin finansal ve mesleki belgeleri (anne, baba gibi).

Kanada Vize Ücreti

VIP Vize

$219
  • Ekpres Kurye Hizmeti
  • VIP Vize Danışmanı
  • Randevu Öncesi Karşılama

Standart Vize

$169
  • Form Danışmanlığı
  • Uçak ve Otel Rezervasyonu
  • Konsolosluk Mektupları

Öğrenci Vizesi

$219
  • Form Danışmanlığı
  • Öğrenci Dosyası
  • Konsolosluk Mektupları

Kanada Vizesi Başvuru Formu

Online veya fiziki form(lar) doldurarak yapılan Kanada vizesi başvurusunun en önemli kısmı formların doğru ve eksiksiz doldurulmasıdır. Herhangi bir formun yanlış ya da eksik doldurmak, vize sürecinin uzamasına, hatta reddine sebep olacağından, form doldururken profesyonel destek almak avantajınıza olacaktır.

VizeyeBaşvur ekibi, durumunuza uygun formları belirleyerek, yanlış ya da eksik form doldurma olasılığınızı ortadan kaldıracak ve sorunsuz bir başvuru yapmanızı sağlayacaktır.

Hemen Başvuru Yap!
İsim
Soyisim
E-Posta
Telefon numarası
Yaşadığınız il
Vize alınacak ülke
Vize tipi (Zorunlu)
Ziyaretçi VizesiTicari VizeÖğrenci Vizesi
Vize paketi
EkoStandartVIPKarar Vermedim
Seyahat tarihi
Konu
Mesaj