Avustralya Vizesi için Gerekli Evraklar

///Avustralya Vizesi için Gerekli Evraklar

avustralya vizesi için gerekli evraklar

Avustralya vizesi için gerekli evraklar başvuru yapılacak olan vize türüne göre değişiklik göstermektedir. İlk olarak yapılması gereken başvurmanız gereken vize türünü belirlemek olacaktır. Örneğin, Avustralya’da 3 günlük bir konferansa katılacaksanız iş amaçlı ziyaret vizesi olarak adlandırılan Avustralya ticari vize almanız gerekecektir.

Başvurulacak olan vize türü belirlendikten sonra, Avustralya vizesi için gerekli evraklar hazırlanmaya başlanabilir. Bu noktada evrakları hazırlanırken önemli olan konu çalışma durumunuzdur. Eğer emekli iseniz farklı, bir firmada çalışıyor iseniz farklı evrak gruplarını hazırlamanız gerekmektedir.

Avustralya Vizesi için Gerekli Evraklar – Temel Belgeler

Her vize başvurusu için toplanması gereken bazı sabit evraklar mevcuttur. İster çalışan, ister işveren, ister emekli olun, öncelikli olarak aşağıdaki belgeleri hazırlamalısınız.

  1. Avustralya vizesi başvuru formu: Vize formu immiaccount adı verilen online başvuru sistemi üzerinden veya kağıt üzerinde doldurulabilir. Kağıt form doldurulacaksa burada dikkat edilmesi gereken bir nokta bulunur. Başvuru yapılacak olan vize türü subclass 600 olarak adlandırılan kısa süreli ziyaret olsa dahi iş amaçlı veya turistik ziyaretler için farklı formların doldurulması gerekir. (Örn. Form 1415 ve Form 1419 gibi)
  2. Pasaportunuzun taraması: Pasaportunuzun geçerlilik tarihi en az dönmeyi düşündüğünüz tarih kadar olmalıdır.
  3. Eski ve yeni tüm pasaportların taraması: Geçmişten günümüze kadar kullandığınız tüm pasaportların işlem görmüş sayfalarının taramaları. İşlem görmüş sayfaları; daha önce alınan bir vize ya da giriş çıkış damgalarının bulunduğu sayfalar olarak açıklanabilir.
  4. Kimlik taraması: Ön ve arka yüzü eklenmelidir.
  5. Seyahat edeceğiniz araçla ilgili rezervasyon: Uçak, tren, gemi vs. rezervasyonu.
  6. Konaklama bilgisi: Avustalya’da konaklayacağınız yerin adres ve iletişim bilgileri (otel rezervasyonu gibi).
  7. Davetiye: Aile veya arkadaş ziyareti söz konusu ise; davet eden kişinin Avustralya vatandaşlığı veya ikamet izni (pasaport, ikamet kartı vb.) ve imzalanmış davetiyesi. Davetiye üzerinde JP numarası (Justice of the Peace Registration Number) belirtilmiş şahidin kaşesi ve imzası bulunmalıdır.

Önemli Not: 1,5 ve 6. maddeler VizeyeBaşvur ekibi tarafından hazırlanacaktır. Müşterilerimizin bu maddeleri dikkate almasına gerek yoktur.

Aşağıda temel başvuru kitlelerine ait evrakların listeleri turistik, ticari ve öğrenci vizeleri için verilmiştir.

avustralya vize başvurusu
Turistik vize
Ticari vize
Öğrenci vizesi

Avustralya Turistik Vize İçin Gerekli Evraklar

Bu bölümde çalışma koşullarınıza göre Avustralya turistik vize evrakları sıralanmıştır. Bu durumlardan size en uygun olanı/olanları belirleyip bu yönde evrakları temin ediniz.

Avustralya vizesi için başvuru yapacak olan özel sektör çalışanları, daha önce belirttiğimiz genel evraklara ek olarak aşağıdaki evrakları hazırlamalıdır.

  1. İşverenden alınacak mektubu: Çalıştığınız firmanın antetli kağıdına, firmadaki görevinizi, izinli olduğunuz dönemi ve dönüşünüzde aynı işe devam edeceğinizi ifade eden mektup. Mektup orjinali ıslak imza ve kaşeli olmalıdır.
  2. Son 3 aya ait kaşe ve ıslak imza bulunan maaş bordroları. Yeni bir işyerinde çalışmaya başladıysanız, daha önce çalıştığınız firmadaki bordro ve belgeleri iletebilirsiniz. Sözleşmeli çalışanların ise ilgili sözleşmeyi eklemeleri gerekmektedir.
  3. Son 3 aya ait banka hesap cüzdanlarının orijinalleri (hesap hareketlerini içermelidir). Hesap cüzdanı vermek istemeyenler, bankadan veya internetten hesap hareketlerini içeren bir döküm alarak, bankaya kaşe ve imza attırmalıdır.
  4. SGK hizmet dökümü ( Turkiye.gov.tr adresinden barkodlu olarak veya SGK’dan ıslak imzalı kaşeli alınır).
  5. Ticaret Sicil Gazetesinin taraması.
  6. Vergi levhası taraması.

 

Avustralya vizesi için başvuru yapacak olan şirket sahipleri ve ortakları, daha önce belirttiğimiz genel evraklara ek olarak aşağıdaki evrakları hazırlamalıdır.

  1. Sahibi olduğunuz firmanın antetli kağıdına, seyahat başlangıç ve bitiş tarihini ve ziyaret amacınızı ifade eden mektup. Mektup orjinali ıslak imza ve kaşeli olmalıdır.
  2. Son 3 aya ait banka hesap cüzdanlarının orijinalleri (hesap hareketlerini içermelidir). Hesap cüzdanı vermek istemeyenler, bankadan veya internetten hesap hareketlerini içeren bir döküm alarak, bankaya kaşe ve imza attırmalıdır.
  3. Ticaret Sicil Gazetesinin taraması.
  4. Vergi levhası taraması.
  5. BAĞKUR dökümü (SGK’dan ıslak imzalı veya e-devlet üzerinden alınabilen barkodlu belge)

 

 

Avustralya vizesi için başvuru yapacak olan kamu çalışanları, daha önce belirttiğimiz genel evraklara ek olarak aşağıdaki evrakları hazırlamalıdır.

    1. İşverenden alınacak mektubu: Çalıştığınız firmanın antetli kağıdına, firmadaki görevinizi, izinli olduğunuz dönemi ve dönüşünüzde aynı işe devam edeceğinizi ifade eden mektup. Mektup orjinali ıslak imza ve kaşeli olmalıdır.
    2. Son 3 aya ait kaşe ve ıslak imza bulunan maaş bordroları. Yeni bir işyerinde çalışmaya başladıysanız, daha önce çalıştığınız firmadaki bordro ve belgeleri iletebilirsiniz. Sözleşmeli çalışanların ise ilgili sözleşmeyi eklemeleri gerekmektedir.
    3. Son 3 aya ait banka hesap cüzdanlarının orijinalleri (hesap hareketlerini içermelidir). Hesap cüzdanı vermek istemeyenler, bankadan veya internetten hesap hareketlerini içeren bir döküm alarak, bankaya kaşe ve imza attırmalıdır.
    4. SGK hizmet dökümü (Turkiye.gov.tr adresinden barkodlu olarak veya SGK’dan ıslak imzalı kaşeli alınır).
    5. Ticaret Sicil Gazetesinin taraması.
    6. Vergi levhası taraması.
    7. Çalıştığınız resmi kurumun kimlik kartı taraması.

 

Avustralya vizesi için başvuru yapacak olan emekliler, daha önce belirttiğimiz genel evraklara ek olarak aşağıdaki evrakları hazırlamalıdır.

  1. Emekli maaşını gösterir belge: Bankadan alınacak, emekli maaşının yattığı hesaba ait hesap dökümü ya da emeklilik cüzdanı.
  2. Son 3 aya ait banka hesap cüzdanlarının orijinalleri (hesap hareketlerini içermelidir). Hesap cüzdanı vermek istemeyenler, bankadan veya internetten hesap hareketlerini içeren bir döküm alarak, bankaya kaşe ve imza attırmalıdır.
  3. Emeklilik durum belgesi veya emekli karnesinin taraması.

 

Avustralya vizesi için başvuru yapacak olan öğrenciler, daha önce belirttiğimiz genel evraklara ek olarak aşağıdaki evrakları hazırlamalıdır.

  1. Öğrenci belgesi: Okuduğu okuldan alınacak İngilizce öğrenci belgesi. Eğitim esnasında gidiliyor ise izin belgesi.
  2. Öğrencinin geçimini sağlayan aile bireyine ait evrak grubu (yukarıdaki açıklamalardan faydalanarak hazırlayabilirsiniz, çalışan ise yukarıdaki çalışan bölümünde yer alan evrakların aynısı hazırlanmalıdır.)
  3. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Kaymakamlıklara bağlı nüfus müdürlüklerinden veya e-devlet üzerinden alınır.)

 

Avustralya vizesi için başvuru yapacak olan ev hanımları, daha önce belirttiğimiz genel evraklara ek olarak aşağıdaki evrakları hazırlamalıdır.

  1. Evlilik cüzdanı taraması.
  2. Ailede geçimi sağlayan aile bireyine ait evrak grubu (yukarıdaki açıklamalardan faydalanarak hazırlayabilirsiniz, çalışan ise yukarıdaki çalışan bölümünde yer alan evrakların aynısı hazırlanmalıdır.)
  3. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Kaymakamlıklara bağlı nüfus müdürlüklerinden veya e-devlet üzerinden alınır.)

Avustralya vizesi için başvuru yapacak reşit olmayan çocuklar, daha önce belirttiğimiz genel evraklara ek olarak aşağıdaki evrakları hazırlamalıdır.

  1. Reşit olmayan çocuk, yalnız ya da tek bir ebeveyn ile seyahat edecekse her iki ebeveynden ya da yasal vasiden alınacak noter tasdikli muvafakatname.
  2. 18 yaşından küçük kişinin Avustralya’da kalacağı yeri ve desteği garantileyen Avustralya’daki aileden gelen mektup.
  3. Öğrenci belgesi: Okuduğu okuldan alınacak İngilizce öğrenci belgesi. Eğitim esnasında gidiliyor ise izin belgesi (Çocuğun öğrenci olduğu durum için geçerlidir).
  4. Reşit olmayan çocuğun geçimini sağlayan aile bireyine ait evrak grubu (yukarıdaki açıklamalardan faydalanarak hazırlayabilirsiniz, çalışan ise yukarıdaki çalışan bölümünde yer alan evrakların aynısı hazırlanmalıdır.)

 

Avustralya Ticari Vize İçin Gerekli Evraklar

Avustralya ticari vize başvurusu için gerekli evraklar, turistik başvuru evraklarına oldukça benzerdir. En önemli fark ise ticari ilişkileri gösteren ayrıntılardır. Ticari amaçlı vize almanız gerekiyorsa, öncelikle yukarıda bulunan evrak listesinden (turistik başvuru) size uygun olan iş durumunu seçerek belirtilen evrakları hazırlamanız gerekecektir. Ek olarak, aşağıda yer alan evrak ile başvuru için gerekli evrakları tamamlayabilirsiniz.

  • Avustralya’da ziyaret edeceğiniz şirketten davetiye. Eğer bir kongre veya konferansa katılacaksanız, etkinlik organizatörlerinden davetiye mektubu veya kongreye kaydınız ile alakalı belgeyi temin etmelisiniz.

Avustralya Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Evraklar

İlk kez Avustralya öğrenci vizesi alacak olanlar subclass 500 olarak tanımlanan vizeyi alırlar. Avustralya öğrenci vizesi başvuruları sadece immiaccount üzerinden online olarak işlem yapabilmektedirler. Ancak öğrenci vizesine başvurmak için belirli şartlar bulunmaktadır.

Tüm başvuranlar, IELTS, TOEFL, CAE, PTA veya OET sınavlarında yeterli İngilizce seviyesine sahip olduklarını kanıtlamalıdırlar. Belirtilen sınavlardaki baraj puanlarını görüntüleyebilmek için bu sayfayı inceleyiniz.

Başvuru sahipleri GTE gerekliliklerini yerine getirmelidir. GTE gereklilikleri bu sayfadan inceleyebilirsiniz.

Avustralya öğrenci vizesi için yapılacak olan başvurularda hazırlanacak evraklar, çoğunlukla turistik başvuru evraklarına benzemektedir. Aradaki en önemli fark ise Avustralya’daki eğitim kurumuna katılım ile ilgili sunulacak olan evraklardır. İlk olarak yapılması gereken yukarıdaki evrak listesinde (turistik başvuru) size (ya da sizi finanse eden kişiye aile, akraba gibi) uygun olan iş durumunu seçerek evrakları toplamalısınız. Ek olarak, aşağıda yer alan evrakları da ekleyerek başvuru dosyanızı tamamlayabilirsiniz.

  1. İngilizce yeterliliğini ispatlayan sınav sonuç belgesi.
  2. Avustralya’daki eğitim kurumundan alınan kabul belgesi.
  3. Masrafları karşılayacak kişinin finansal ve mesleki belgeleri (anne, baba gibi).
  4. Başvuru sahibi herhangi bir yükseköğrenim kurumundan mezun veya eğitimi devam ediyor ise okuldan alınan İngilizce transkript ve öğrenci belgesi
  5. OSHC sigortası.
Avustralya vize başvurusu hakkındaki tüm detayları inceleyin
Bu yazıyı nasıl buldunuz?
[Oy veren kişiler: 1 Ortalama Puan: 5]
2017-10-11T13:53:09+00:00 Categories: Vize Makaleleri|

Siz de fikrinizi belirtin