Almanya Vizesi

Ana Sayfa/Almanya Vizesi
Almanya Vizesi 2017-03-16T13:36:02+00:00

almanya vizesi işlemleri

Almanya vizesi, Türkiye vatandaşları tarafından en çok başvuru yapılan Schengen vizesi durumundadır. Almanya’nın popüler turistik merkezlerden biri olması ve bununla birlikte pek çok Türk’ün Almanya’da yaşayan yakınlarını ziyaret etmesi sebebi ile, Almanya Schengen vizesi oldukça yoğun talep görmektedir.

Almanya, Schengen Birliği’ne dahil olan ülkelerden biridir. Almanya vizesi bulunan bir vatandaşımız, Almanya’ya seyahat ettikten sonra diğer Schengen üyesi ülkelere, ek bir vize başvurusu yapmadan seyahat edebilir.

Almanya vize işlemleri, randevu sistemi kullanılarak gerçekleştirildiğinden, özellikle bayram, yaz sezonu ve yılbaşı öncesinde gerçekleştireceğiniz seyahatiniz için en az 1 ay önce başvuru yapılmasını önermekteyiz. VizeyeBasvur.com danışmanları başvuru tarihinize en uygun randevuyu sizin için ayarlamaktadır.

Almanya vizesi başvuruları, İdata aracılığı ile yapılmakta olup, vize değerlendirmesi bağlı bulunan bölgedeki Almanya Büyükelçiliği ya da Konsolosluklar aracılığı ile yapılmaktadır.

Hemen aşağıda bulunan bölümde almak istediğiniz vize tipi ile ilgili detaylar bulunmaktadır. Vize tipi ile ilgili bilgi ve evrakları inceledikten sonra size en uygun olan vize paketimizi seçerek Almanya Vizesi için başvuru yapabilirsiniz.

Bağlantıdan Almanya vizesi ile gidebileceğiniz Schengen ülkeleri ile ilgili en güncel bilgileri inceleyebilirsiniz.

Almanya Vize Ücreti

Eko Vize
119
  • Dosya Kontrolü
  • Vize Başvurusu
  • Sonuç Takibi
Standart Vize
139
  • Form Danışmanlığı
  • Uçak ve Otel Rezervasyonu
  • Seyahat Sağlık Sigortası
VIP Vize
169
  • Ekspres Kurye Hizmeti
  • VIP Vize Danışmanı
  • Hızlı Vize Başvurusu

Almanya Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Almanya Turist Vizesi İçin Gerekli Evrak Listesi

  1. Ana Belgeler
  • Tamamı doldurulmuş, tarih yazılmış ve imzalanmış, vize formu. Schengen vize talep formunun son sayfasında ; biri 37 nolu kutucukta, diğeri de sayfanın sonunda olmak üzere 2 imza bulunmalıdır. Reşit olmayan kişilerin imzalarını yasal velileri atmalıdır (2’şer adet). Buna ek olarak ikamet Kanunu`nun 54. maddesine göre gerekli ek belge (bu belge vizeyebasvur.com tarafından ücretsiz sağlanır).
  • Pasaportun aslı: 10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihinden itibaren 3 ay daha fazladan geçerlilik süresi olmalıdır.
  • Yeni pasaportun ve varsa daha önceden alınmış eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.).
  • Kimlik fotokopisi.
  • 1 adet biometrik kriterlere uygun son 6 ay içersinde çekilmiş fotoğraf. (35×45 mm)
  • Tüm seyahati kapsayacak olan 30.000 € teminatlı seyahat sağlık sigortası (Poliçede Schengen ülkelerinde geçerlidir ibaresi bulunmalıdır).
  • Türk vatandaşları için; Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği aslı. (Düşünceler kısmı doldurulmş olmalı)
  1. Ulaşım ve Konaklamaya İlişkin Belgeler
  • Gidiş dönüş uçak rezervasyonu veya ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler.
  • Almanya’da kalınacak süre boyunca başvuru sahibinin konaklayacağı yerin açık adresi. Otel rezervasyonu mevcut ise adres bölümüne girilmelidir.
  1. Finansal Durumu Gösterir Belgeler (seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler)
  • Bankadan alınmış kaşeli ve imzalı, son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren şahıs veya şirket hesap dökümü.
  • Başvuru sahibinin Almanya’da kalacağı süre boyunca masraflarını karşılayacak tutarı gösteren bir banka hesabı sunması zorunludur.
  • Düzenli gelir gösterir belgeler; son 3 aya ait maaş bordrosu, emekli maaşı, gayrimenkul kira gelirleri vb.
  • Varsa, Türkiye’de veya Avrupa’daki gayrimenkul belgeleri (tapu ruhsat fotokopileri).
  1. Mesleki Belgeler 

Çalışanlar için Almanya vizesi evrak listesi ;

  • İşveren Yazısı: Görevi, işe başlama tarihi, maaş tutarı, izin süresi ve işverenin çalışanın Türkiye’de görevine devam edeceğine dair taahhüdünü içeren antetli kağıda imzalı ve kaşeli belge, Son 3 aya ait maaş bordrosu.
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi ve SGK Hizmet Dökümü.
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı, Faaliyet Belgesi kopyası (6 aydan eski olmamalı)
  • Vergi Levhası kopyası.
  • Resmi Gazete kopyası.
  • İmza Sirküleri kopyası.

Şirket Sahipleri için Almanya vizesi evrak listesi;

  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı, Faaliyet Belgesi kopyası (6 aydan eski olmamalı)
  • Vergi Levhası kopyası.
  • Resmi Gazete kopyası.
  • İmza Sirküleri kopyası.

Emekliler için Almanya vizesi evrak listesi;

  • Emekli maaşını gösterir belge (banka hesap özeti veya emekli cüzdanı).

Çiftçiler için Almanya vizesi evrak listesi;

  • Bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi.

Öğrenciler için Almanya vizesi evrak listesi;

  • Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi.
  • Masrafları karşılayacak kişinin finansal ve mesleki belgeleri (anne, baba gibi).

Reşit olmayanlar için (18 yaş altı) Almanya vizesi evrak listesi;

  • Yasal velinin nüfus cüzdanı kopyası ya da tam tekmil vukuatlı nufüs kayıt örneği
  • Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi.
  • Aile ile seyahat yapılmıyorsa anne ve babanın noter tasdikli muvaffakatnamesi.
  • Masrafları karşılayacak kişinin finansal ve mesleki belgeleri (anne, baba gibi).

Yabancı Uyruklu Vatandaşlar için Almanya vizesi evrak listesi;

  • Türkiye’de oturma ve çalışma izni.
  • Oturma izninin en az 6 ay geçerli olması ve planlanan seyahat dönüşünden sonra en az 3 ay daha geçerli olması gerekmektedir.

Almanya Ticari Vize İçin Gerekli Evrak Listesi

  1. Ana Belgeler
  • Tamamı doldurulmuş, tarih yazılmış ve imzalanmış, Fransızca veya İngilizce vize formu. Schengen vize talep formunun son sayfasında ; biri 37 nolu kutucukta, diğeri de sayfanın sonunda olmak üzere 2 imza bulunmalıdır. Reşit olmayan kişilerin imzalarını yasal velileri atmalıdır (2’şer adet).
  • Pasaportun aslı: 10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihinden itibaren 3 ay daha fazladan geçerlilik süresi olmalıdır.
  • Yeni pasaportun ve varsa daha önceden alınmış eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.).
  • Kimlik fotokopisi.
  • 1 adet biometrik kriterlere uygun, son 6 ay içersinde çekilmiş olan fotoğraf. (35×45 mm)
  • Tüm seyahati kapsayacak olan 30.000 € teminatlı seyahat sağlık sigortası (Poliçede Schengen ülkelerinde geçerlidir ibaresi bulunmalıdır).
  1. Ulaşım ve Konaklamaya İlişkin Belgeler
  • Gidiş dönüş uçak rezervasyonu veya ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler.
  • Almanya’da kalınacak süre boyunca başvuru sahibinin konaklayacağı yerin açık adresi. Otel rezervasyonu mevcut ise adres bölümüne girilmelidir.

İş Gezisine ilişkin:

  • Bir Alman şirketini ziyaret için; Davet eden Alman şirketinden davet yazısı: antetli, şirket kaşeli ve imzalı (orjinal veya fax/internet çıktısı). Ayrıca davet eden şirket yetkilisinin kimlik fotokopisi ve daha önceki yapılan alım satımlara ilişkin fatura gibi belgeler istenebilir.
  • Almanya’da düzenlenen bir fuar veya konferans için;
    Kayıt veya katılıma ilişkin belgeler.
  1. Finansal Durumu Gösterir Belgeler (seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler)
  • Bankadan alınmış kaşeli ve imzalı, son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren şahıs veya şirket hesap dökümü.
  • Başvuru sahibinin Fransa’da kalacağı süre boyunca masraflarını karşılayacak günlük 120 € luk tutarı gösteren bir banka hesabı sunması zorunludur.
  • Düzenli gelir gösterir belgeler; son 3 aya ait maaş bordrosu, emekli maaşı, gayrimenkul kira gelirleri vb.
  • Varsa, Türkiye’de veya Avrupa’daki gayrimenkul belgeleri (tapu ruhsat fotokopileri).
  1. Mesleki Belgeler 

Çalışanlar için Almanya vizesi evrak listesi;

  • İşveren Yazısı: Görevi, işe başlama tarihi, maaş tutarı, izin süresi ve işverenin çalışanın Türkiye’de görevine devam edeceğine dair taahhüdünü içeren antetli kağıda imzalı ve kaşeli belge, Son 3 aya ait maaş bordrosu.
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi ve SGK Hizmet Dökümü.
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı, Faaliyet Belgesi kopyası (6 aydan eski olmamalı)
  • Vergi Levhası kopyası.
  • Resmi Gazete kopyası.
  • İmza Sirküleri kopyası.

Şirket Sahipleri için Almanya vizesi evrak listesi;

  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı, Faaliyet Belgesi kopyası (6 aydan eski olmamalı)
  • Vergi Levhası kopyası.
  • Resmi Gazete kopyası.
  • İmza Sirküleri kopyası.

Emekliler için Almanya vizesi evrak listesi;

  • Emekli maaşını gösterir belge (banka hesap özeti veya emekli cüzdanı).

Çiftçiler için Almanya vizesi evrak listesi;

  • Bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi.

Öğrenciler için Almanya vizesi evrak listesi;

  • Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi.
  • Masrafları karşılayacak kişinin finansal ve mesleki belgeleri (anne, baba gibi).

Reşit olmayanlar için (18 yaş altı) Almanya vizesi evrak listesi;

  • Yasal velinin nüfus cüzdanı kopyası ya da tam tekmil vukuatlı nufüs kayıt örneği
  • Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi.
  • Aile ile seyahat yapılmıyorsa anne ve babanın noter tasdikli muvaffakatnamesi.
  • Masrafları karşılayacak kişinin finansal ve mesleki belgeleri (anne, baba gibi).

Yabancı Uyruklu Vatandaşlar için Almanya vizesi evrak listesi;

  • Türkiye’de oturma ve çalışma izni.
  • Oturma izninin en az 6 ay geçerli olması ve planlanan seyahat dönüşünden sonra en az 3 ay daha geçerli olması gerekmektedir.

Almanya Öğrenci Vizesi  İçin Gerekli Evrak Listesi

  1. Ana Belgeler
  • Tamamı doldurulmuş, tarih yazılmış ve imzalanmış, vize formu. Schengen vize talep formunun son sayfasında ; biri 37 nolu kutucukta, diğeri de sayfanın sonunda olmak üzere 2 imza bulunmalıdır. Reşit olmayan kişilerin imzalarını yasal velileri atmalıdır (2’şer adet).
  • Pasaportun aslı: 10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihinden itibaren 3 ay daha fazladan geçerlilik süresi olmalıdır.
  • Yeni pasaportun ve varsa daha önceden alınmış eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.).
  • Kimlik fotokopisi.
  • 1 adet biometrik kriterlere uygun son 6 ay içersinde çekilmiş fotoğraf. (35×45 mm)
  • Tüm seyahati kapsayacak olan 30.000 € teminatlı seyahat sağlık sigortası (Poliçede Schengen ülkelerinde geçerlidir ibaresi bulunmalıdır).
  1. Ulaşım ve Konaklamaya İlişkin Belgeler
  • Gidiş dönüş uçak rezervasyonu veya ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler.
  • Kurum Müdürünün, seyahat nedenini, süresini, konaklama koşullarını ve seyahate katılanların listesini (öğrenciler ve eşlik edenler) içeren mektubu.
  1. Finansal Durumu Gösterir Belgeler (seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler)
  • Bankadan alınmış kaşeli ve imzalı, son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren şahıs veya şirket hesap dökümü.
  • Başvuru sahibinin Almanya’da kalacağı süre boyunca masraflarını karşılayacak parayı gösteren bir banka hesabı sunması zorunludur.
  • Düzenli gelir gösterir belgeler; son 3 aya ait maaş bordrosu, emekli maaşı, gayrimenkul kira gelirleri vb.
  • Varsa, Türkiye’de veya Avrupa’daki gayrimenkul belgeleri (tapu ruhsat fotokopileri)

Öğrenciler için;

  • Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi.
  • Masrafları karşılayacak kişinin finansal ve mesleki belgeleri (anne, baba gibi).

Reşit olmayanlar için (18 yaş altı);

  • Yasal velinin nüfus cüzdanı kopyası ya da tam tekmil vukuatlı nufüs kayıt örneği
  • Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi.
  • Aile ile seyahat yapılmıyorsa anne ve babanın noter tasdikli muvaffakatnamesi.
  • Masrafları karşılayacak kişinin finansal ve mesleki belgeleri (anne, baba gibi).

Almanya Vizesi Başvuru Formu

Almanya vizesi başvuru formu, Schengen ülkelerinin kullandığı ortak forma dayanmaktadır. Basılı formun eksiksiz doldurularak teslim edilmesi gerekmektedir.

Almanya vizesi, diğer tüm vizeler gibi evrakların ve formun düzgün ve tam düzenlenmesini gerektirir. Bu sebeple danışmanlık alınarak yapılan başvurularda hata yapma riski ortadan kalkacağından, Almanya vizesi sonucunun da olumlu olma oranı artacaktır.

Hemen Başvuru Yap!
İsim
Soyisim
E-Posta
Telefon numarası
Yaşadığınız il
Vize alınacak ülke
Vize tipi (Zorunlu)
Ziyaretçi VizesiTicari VizeÖğrenci Vizesi
Vize paketi
EkoStandartVIPKarar Vermedim
Seyahat tarihi
Konu
Mesaj

6 Yorum

  1. bengü levi kazancı 20:29 de 12/08/2016- Yanıtla

    merhaba,

    sağlık problemim nedeni ile almanya nurenberg’e bir haftalığına gitmek durumundayım. sağlık için (ticari vize gibi) ayrı bir başvuru bölümü var mı? ne yapmam gerekiyor? bu ilk yurt dışına çıkışım olacak..

    teşekkürler..

    • admin 10:55 de 13/08/2016- Yanıtla

      Bengü Hanım Merhaba,

      Her şeyden önce acil şifalar dileriz, umarız Almanya’daki tedaviniz başarılı geçer. Almanya Sağlık Vizesi olarak tanımlanan bir vize tipi bulunmamaktadır. Almanya Turistik Vizesi başvurusu yaparak Almanya’ya gidebilir ve tedavi için gerekli kuruma ulaşabilirsiniz. Gerekli olacak evrakların listesi, başvuru süreci hakkında bilgilendrme ve diğer detaylar mailinize gönderilmiştir.

      Tekrar geçmiş olsun.

      VizeyeBasvur.com

  2. Kerim İzbudak 22:43 de 22/08/2016- Yanıtla

    Merhaba, ben Almanya vizesi için başvuru yapacağım. Almanya’ya 1 ay gibi bir süre için gideceğim ve bu süre zarfında dil eğitimi de alarak Almancamı geliştirmek istiyorum. Bu planımı gerçekleştirmek için özel olarak Almanya öğrenci vizesi mi almalıyım yoksa Almanya turist vizesi de yeterli olur mu?

    • VizeyeBasvur 06:58 de 23/08/2016- Yanıtla

      Kerim Bey Merhaba,
      Eğitim ve konaklama süreniz 90 günü aşmayacağı için Almanya’daki okuldan alacağınız evraklar ile C tipi Almanya Öğrenci vizesi başvuru yapılması gerekecektir. Temelde Almanya turistik vizesi gibi değerlendirebileceğimiz bu başvuru tipinde, gerekli evrak grubu değişiklik gösterir. Konuyla ilgili daha detaylı bilgi gün içerisinde tarafınıza yapılacaktır.

      İyi günler,

      VizeyeBasvur.com

  3. Sakine 11:20 de 23/08/2016- Yanıtla

    Merhaba ben ve 12.06.2000 doğumlu kızımla birlikte Ekim ayında 7 günlüğüne Almanyaya yeğenimin düğününe gitmek istiyoruz. Vize alım ücreti 2 kişi için ne kadar

    • VizeyeBasvur 12:08 de 23/08/2016- Yanıtla

      Sakine Hanım Merhabalar,

      Almanya Vizesi için tercih edebileceğiniz 3 farklı vize paketimiz bulunmakta. Eko, Standart ve Vip paketler içerisinde en çok tercih edilen paket olan standart paket ücreti, 139 € kişi başıdır. Bu fiyata vize formlarınızın doldurulması, seyahat sigortası ücretiniz, tüm rezervasyonlarınızın tarafımızdan yapılması, vize dosyanızın hazırlanması, vize başvurunuzun yapılası,takip edilmesi ve vizenin alınması yani kısaca her şey dahildir. Daha detaylı inceleme yapmak için, http://www.vizeyebasvur.com/vize-paketleri/standart-vize/ linkini inceleyebilirsiniz. Tüm paketleri kıyaslayarak sizin için en uygun vize paketini bulmak için ise; http://www.vizeyebasvur.com/vize-paketleri/ linkini inceleyebilirsiniz.

      Haricen, mail adresinize vize süreci ile ilgili bir bilgilendirme maili atılmış olup, ek sorularınızı yanıtlamaktan mutluluk duyacağımızı belirtmek isteriz.

      İyi Günler,

      VizeyeBasvur.com

Siz de fikrinizi belirtin