Hollanda Vizesi

/Hollanda Vizesi
Hollanda Vizesi 2017-04-20T14:21:43+00:00

hollanda vizesiHollanda, Schengen Birliği’ne dahil olan ülkelerden biridir. Hollanda Vizesi bulunan bir vatandaşımız, Hollanda’ya seyahat ettikten sonra diğer Schengen üye ülkelere ek bir vize başvurusu yapmadan seyahat etme hakkına sahiptir. Bağlantıdan Hollanda vizesi ile gidebileceğiniz Schengen ülkeleri ile ilgili en güncel bilgileri inceleyebilirsiniz.

Hollanda, muhteşem kanalları, yel değirmenleri, rengarenk çiçekleri ve her yerde karşınıza çıkacak olan bisikletleri ile her yıl Türkiye’den çok ciddi bir sayıda turisti ağırlamaktadır.

Hollanda vizesi başvuruları, Vfs aracılığı ile yapılmakta olup, herhangi bölge kısıtlaması bulunmaksızın her yerden yapılabilinir, vize değerlendirmesi bağlı bulunan bölgedeki Hollanda Büyükelçiliği ya da Konsolosluklar aracılığı ile yapılmaktadır.

Bağlantıdan Schengen vizesi başvurularında dikkat edilmesi gereken detayları inceleyebilirsiniz.

Hollanda Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Hollanda Turistik Vize Evrak Listesi

  1. Ana Belgeler
  • Tamamı doldurulmuş, tarih yazılmış ve imzalanmış, vize formu. Schengen vize talep formunun son sayfasında ; biri 37 nolu kutucukta, diğeri de sayfanın sonunda olmak üzere 2 imza bulunmalıdır. Reşit olmayan kişilerin imzalarını yasal velileri atmalıdır (2’şer adet).
  • Pasaportun aslı: 10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihinden itibaren 3 ay daha fazladan geçerlilik süresi olmalıdır.
  • Yeni pasaportun ve varsa daha önceden alınmış eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.).
  • Kimlik fotokopisi.
  • 1 adet kriterlere uygun biyometrik fotoğraf. (35×45 mm)
  • Tüm seyahati kapsayacak olan 30.000 € teminatlı seyahat sağlık sigortası (Poliçede Schengen ülkelerinde geçerlidir ibaresi bulunmalıdır).
  1. Ulaşım ve Konaklamaya İlişkin Belgeler
  • Gidiş dönüş uçak rezervasyonu veya ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler.
  • Tüm seyahat süresini içerecek şekilde yapılmış onaylı otel rezervasyonu. Bu rezervasyon uçak biletindeki tarihlerle aynı olmalıdır.
  1. Finansal Durumu Gösterir Belgeler (seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler)
  • Bankadan alınmış kaşeli ve imzalı, son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren şahıs veya şirket hesap dökümü.
  • Başvuru sahibinin Hollanda’da kalacağı süre boyunca masraflarını karşılayacak tutarı gösteren bir banka hesabı sunması zorunludur.
  • Düzenli gelir gösterir belgeler; son 3 aya ait maaş bordrosu, emekli maaşı, gayrimenkul kira gelirleri vb.
  • Varsa, Türkiye’de veya Avrupa’daki gayrimenkul belgeleri (tapu ruhsat fotokopileri).
  1. Mesleki Belgeler 

Çalışanlar için Hollanda vizesi evrak listesi ;

  • İşveren Yazısı: Görevi, işe başlama tarihi, maaş tutarı, izin süresi ve işverenin çalışanın Türkiye’de görevine devam edeceğine dair taahhüdünü içeren antetli kağıda imzalı ve kaşeli belge, Son 3 aya ait maaş bordrosu.
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi ve SGK Hizmet Dökümü.
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı.
  • Vergi Levhası kopyası.
  • Resmi Gazete kopyası.
  • İmza Sirküleri kopyası.

Şirket Sahipleri için Hollanda vizesi evrak listesi;

  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı.
  • Vergi Levhası kopyası.
  • Resmi Gazete kopyası.
  • İmza Sirküleri kopyası.

Emekliler için Hollanda vizesi evrak listesi;

  • Emekli maaşını gösterir belge (banka hesap özeti veya emekli cüzdanı).

Çiftçiler için Hollanda vizesi evrak listesi;

  • Bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi.

Öğrenciler için Hollanda vizesi evrak listesi;

  • Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi.
  • Masrafları karşılayacak kişinin finansal ve mesleki belgeleri (anne, baba gibi).

Reşit olmayanlar için (18 yaş altı) Hollanda vizesi evrak listesi;

  • Yasal velinin nüfus cüzdanı kopyası ya da tam tekmil vukuatlı nufüs kayıt örneği
  • Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi.
  • Aile ile seyahat yapılmıyorsa anne ve babanın noter tasdikli muvaffakatnamesi.
  • Masrafları karşılayacak kişinin finansal ve mesleki belgeleri (anne, baba gibi).

Yabancı Uyruklu Vatandaşlar için Hollanda vizesi evrak listesi;

  • Türkiye’de oturma ve çalışma izni.
  • Oturma izninin en az 6 ay geçerli olması ve planlanan seyahat dönüşünden sonra en az 3 ay daha geçerli olması gerekmektedir.

Hollanda Ticari Vize Evrak Listesi

  1. Ana Belgeler
  • Tamamı doldurulmuş, tarih yazılmış ve imzalanmış, vize formu. Schengen vize talep formunun son sayfasında ; biri 37 nolu kutucukta, diğeri de sayfanın sonunda olmak üzere 2 imza bulunmalıdır. Reşit olmayan kişilerin imzalarını yasal velileri atmalıdır (2’şer adet).
  • Pasaportun aslı: 10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihinden itibaren 3 ay daha fazladan geçerlilik süresi olmalıdır.
  • Yeni pasaportun ve varsa daha önceden alınmış eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.).
  • Kimlik fotokopisi.
  • 1 adet kriterlere uygun biyometrik fotoğraf. (35×45 mm)
  • Tüm seyahati kapsayacak olan 30.000 € teminatlı seyahat sağlık sigortası (Poliçede Schengen ülkelerinde geçerlidir ibaresi bulunmalıdır).
  1. Ulaşım ve Konaklamaya İlişkin Belgeler
  • Gidiş dönüş uçak rezervasyonu veya ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler.
  • Tüm seyahat süresini içerecek şekilde yapılmış onaylı otel rezervasyonu. Bu rezervasyon uçak biletindeki tarihlerle aynı olmalıdır.

İş Gezisine ilişkin:

  • Hollanda’da ziyaret edeceğiniz şirketten/kurumdan adınıza antetli kağıtta imzalı davetiye. Davet eden şirketin/kurumun iletişim bilgileri, masrafların kimin tarafından karşılanacağı, konaklama bilgileri ile seyahat tarihleri ve sebepleri ayrıntılı bir biçimde belirtilmiş olmalıdır.
  • Hollanda’da düzenlenen bir fuar veya konferans için;
    Kayıt veya katılıma ilişkin belgeler.
  1. Finansal Durumu Gösterir Belgeler (seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler)
  • Bankadan alınmış kaşeli ve imzalı, son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren şahıs veya şirket hesap dökümü.
  • Başvuru sahibinin Hollanda’da kalacağı süre boyunca masraflarını karşılayacak tutarı gösteren bir banka hesabı sunması zorunludur.
  • Düzenli gelir gösterir belgeler; son 3 aya ait maaş bordrosu, emekli maaşı, gayrimenkul kira gelirleri vb.
  • Varsa, Türkiye’de veya Avrupa’daki gayrimenkul belgeleri (tapu ruhsat fotokopileri).
  1. Mesleki Belgeler 

Çalışanlar için Hollanda vizesi evrak listesi;

  • İşveren Yazısı: Görevi, işe başlama tarihi, maaş tutarı, izin süresi ve işverenin çalışanın Türkiye’de görevine devam edeceğine dair taahhüdünü içeren antetli kağıda imzalı ve kaşeli belge, Son 3 aya ait maaş bordrosu.
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi ve SGK Hizmet Dökümü.
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı.
  • Vergi Levhası kopyası.
  • Resmi Gazete kopyası.
  • İmza Sirküleri kopyası.

Şirket Sahipleri için Hollanda vizesi evrak listesi;

  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı.
  • Vergi Levhası kopyası.
  • Resmi Gazete kopyası.
  • İmza Sirküleri kopyası.

Emekliler için Hollanda vizesi evrak listesi;

  • Emekli maaşını gösterir belge (banka hesap özeti veya emekli cüzdanı).

Çiftçiler için Hollanda vizesi evrak listesi;

  • Bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi.

Öğrenciler için Hollanda vizesi evrak listesi;

  • Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi.
  • Masrafları karşılayacak kişinin finansal ve mesleki belgeleri (anne, baba gibi).

Reşit olmayanlar için (18 yaş altı) Hollanda vizesi evrak listesi;

  • Yasal velinin nüfus cüzdanı kopyası ya da tam tekmil vukuatlı nufüs kayıt örneği
  • Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi.
  • Aile ile seyahat yapılmıyorsa anne ve babanın noter tasdikli muvaffakatnamesi.
  • Masrafları karşılayacak kişinin finansal ve mesleki belgeleri (anne, baba gibi).

Yabancı Uyruklu Vatandaşlar için Hollanda vizesi evrak listesi;

  • Türkiye’de oturma ve çalışma izni.
  • Oturma izninin en az 6 ay geçerli olması ve planlanan seyahat dönüşünden sonra en az 3 ay daha geçerli olması gerekmektedir.

Hollanda Öğrenci Vize Evrak Listesi

  1. Ana Belgeler
  • Tamamı doldurulmuş, tarih yazılmış ve imzalanmış, vize formu. Schengen vize talep formunun son sayfasında ; biri 37 nolu kutucukta, diğeri de sayfanın sonunda olmak üzere 2 imza bulunmalıdır. Reşit olmayan kişilerin imzalarını yasal velileri atmalıdır (2’şer adet).
  • Pasaportun aslı: 10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihinden itibaren 3 ay daha fazladan geçerlilik süresi olmalıdır.
  • Yeni pasaportun ve varsa daha önceden alınmış eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.).
  • Kimlik fotokopisi.
  • 1 adet kriterlere uygun biyometrik fotoğraf. (35×45 mm)
  • Tüm seyahati kapsayacak olan 30.000 € teminatlı seyahat sağlık sigortası (Poliçede Schengen ülkelerinde geçerlidir ibaresi bulunmalıdır).
  1. Ulaşım ve Konaklamaya İlişkin Belgeler
  • Gidiş dönüş uçak rezervasyonu veya ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler.
  • Tüm seyahat süresini içerecek şekilde yapılmış onaylı otel rezervasyonu. Bu rezervasyon uçak biletindeki tarihlerle aynı olmalıdır.
  1. Finansal Durumu Gösterir Belgeler (seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler)
  • Bankadan alınmış kaşeli ve imzalı, son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren şahıs veya şirket hesap dökümü.
  • Başvuru sahibinin Hollanda’da kalacağı süre boyunca masraflarını karşılayacak tutarı gösteren bir banka hesabı sunması zorunludur.
  • Düzenli gelir gösterir belgeler; son 3 aya ait maaş bordrosu, emekli maaşı, gayrimenkul kira gelirleri vb.
  • Varsa, Türkiye’de veya Avrupa’daki gayrimenkul belgeleri (tapu ruhsat fotokopileri).

Öğrenciler için Hollanda vizesi evrak listesi;

  • Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi.
  • Masrafları karşılayacak kişinin finansal ve mesleki belgeleri (anne, baba gibi).

Reşit olmayanlar için (18 yaş altı) Hollanda vizesi evrak listesi;

  • Yasal velinin nüfus cüzdanı kopyası ya da tam tekmil vukuatlı nufüs kayıt örneği
  • Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi.
  • Aile ile seyahat yapılmıyorsa anne ve babanın noter tasdikli muvaffakatnamesi.
  • Masrafları karşılayacak kişinin finansal ve mesleki belgeleri (anne, baba gibi).

Hollanda Vize Ücreti

Eko Vize

109
  • Dosya Kontrolü
  • Vize Başvurusu
  • Sonuç Takibi

Standart Vize

129
  • Form Danışmanlığı
  • Uçak ve Otel Rezervasyonu
  • Seyahat Sağlık Sigortası

VIP Vize

159
  • Ekspres Kurye Hizmeti
  • VIP Vize Danışmanı
  • Hızlı Vize Başvurusu

Hollanda Vizesi Başvuru Formu

Hollanda vizesi başvuru formu, diğer Schengen ülkelerinin de kullandığı ortak bilgileri içeren bir form kullanmaktadır. Temel olarak, kişisel bilgilerle, seyahat planınızı belirtmeniz gereken bu form, eksiksiz ve tamamen doğru bilgilerle doldurulmalıdır.

Formu doldururken dikkate edilmesi gereken en önemli nokta, Hollanda vize başvurusu için hazırladığınız destekleyici evraklarda yer alan bilgilerin, formdaki bilgilerle uyumlu olmasıdır. Bu konuda danışmanlarımız size yardımcı olarak herhangi bir hata yapılmasını önleyecektir.

Hemen Başvuru Yap!
İsim
Soyisim
E-Posta
Telefon numarası
Yaşadığınız il
Vize alınacak ülke
Vize tipi (Zorunlu)
Ziyaretçi VizesiTicari VizeÖğrenci Vizesi
Vize paketi
EkoStandartVIPKarar Vermedim
Seyahat tarihi
Konu
Mesaj

Siz de fikrinizi belirtin