İspanya Vizesi

/İspanya Vizesi
İspanya Vizesi 2017-03-16T15:20:00+00:00

ispanya vizesiİspanya, Schengen Birliği’ne dahil olan ülkelerden biridir. İspanya Vizesi bulunan bir vatandaşımız, İspanya’ya seyahat ettikten sonra diğer Shengen üyesi ülkelere ek bir vize başvurusu yapmadan seyahat etme hakkına sahiptir. Bağlantıdan İspanya vizesi ile gidebileceğiniz Schengen ülkeleri ile ilgili en güncel bilgileri inceleyebilirsiniz.

İspanya, sıcak kanlı insanları, derin kültürel geçmişi ve sosyal hayatın renkliliği ile pek çok Türk turistin ilk tercihlerinden biridir. Avrupa’daki pek çok ülkenin aksine İspanya, turistlerin ziyaret edebileceği çok farklı kültürlerdeki şehirlere sahiptir. Güney İspanya, Endülüs kültürünü halen yaşatmakta ve turistlere çok farklı şehir alternatifleri sunmaktadır. Kuzeyde ise Bilbao ve çevre şehirler, Bask kültürünü tanıyabileceğiniz alternatiflerdir.

BLS International ile İspanya vizesi

İspanya vizesi başvuruları son değişikliklerle birlikte, 17 Aralık 2016 tarihi itibariyle Vfs Global aracı kurumundan yapılmamaktadırBLS International, vize işlemlerin yürütüldüğü firmadır. Kurumumuz, BLS International tarafından yapılan başvurularda yetki sahibidir. Dolayısıyla İspanya vize başvurularında müşterilerimiz en iyi şekilde temsil edilir ve vize süreçleri sorunsuzca yürütülür.

BLS İspanya vize merkezi nerededir?

VizeyeBaşvur.com müşterilerinin genel olarak Schengen vize başvurularında, vize merkezinin yerini dahi bilmeleri gerekmez. Müşterilerimizin tüm işlemleri tarafımızca yürütülür. Ancak, pasaportunuzda 2014 yılından sonra alınmış Schengen vizesi yoksa parmak izi bilginizi verebilmek için BLS İspanya vize merkezine gitmek durumundasınız. Ama hemen korkmayın; BLS İspanya vize merkezinin yeri ise oldukça basit. İstanbul metrosunun Sanayi durağından sadece 2 dakikalık yürüme mesafesinde.

BLS İspanya Adresi

Yeşilce Mahallesi, Destegül Sokak, Polatcan Plaza
No:5 D:3 Kağıthane – İstanbul

BLS İspanya vize merkezinde işleminiz yapıldıktan sonra, vize değerlendirmeleri bağlı bulunan bölgedeki İspanya Büyükelçiliği ya da Konsolosluklar aracılığı ile yapılmaktadır. İspanya vizesi alırken birden çok Schengen ülkesini ziyaret edecekseniz, en uzun kaldığınız ülkenin İspanya olması gerekmektedir. Diğer ülke veya ülkelere yapacağınız seyahatler eşit uzunlukta ise, ilk giriş ülkenizin İspanya olması gerekmektedir.

Hemen aşağıda bulunan bölümde vize tipleri ile ilgili detaylar bulunmaktadır. Seyahat amacınıza göre vize tipini belirledikten ve ilgili bilgi ve evrakları inceledikten sonra size en uygun olan vize paketimizi seçerek İspanya vizesi için başvuru yapabilirsiniz.

Daha fazla bilgi için bağlantıdan Schengen vizesi başvurularında dikkat edilmesi gereken detayları inceleyebilirsiniz.

İspanya Vizesi İçin Gerekli Evraklar

İspanya Turistik Vize Evrak Listesi

  1. Ana Belgeler
  • Tamamı doldurulmuş, tarih yazılmış ve imzalanmış, vize formu. Schengen vize talep formunun son sayfasında ; biri 37 nolu kutucukta, diğeri de sayfanın sonunda olmak üzere 2 imza bulunmalıdır. Reşit olmayan kişilerin imzalarını yasal velileri atmalıdır (2’şer adet).
  • Pasaportun aslı: 10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihinden itibaren 3 ay daha fazladan geçerlilik süresi olmalıdır.
  • Yeni pasaportun ve varsa daha önceden alınmış eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.).
  • Kimlik fotokopisi.
  • 1 adet kriterlere uygun biyometrik fotoğraf. (35×45 mm)
  • İkametgah
  • Tüm seyahati kapsayacak olan 30.000 € teminatlı seyahat sağlık sigortası (Poliçede Schengen ülkelerinde geçerlidir ibaresi bulunmalıdır).
  1. Ulaşım ve Konaklamaya İlişkin Belgeler
  • Gidiş dönüş uçak rezervasyonu veya ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler.
  • Tüm seyahat süresini içerecek şekilde yapılmış otel rezervasyonu. Bu rezervasyon uçak biletindeki tarihlerle aynı olmalıdır.
  1. Finansal Durumu Gösterir Belgeler (seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler)
  • Bankadan alınmış kaşeli ve imzalı, son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren şahıs veya şirket hesap dökümü.
  • Başvuru sahibinin İspanya’da kalacağı süre boyunca masraflarını karşılayacak tutarı gösteren bir banka hesabı sunması zorunludur.
  • Düzenli gelir gösterir belgeler; son 3 aya ait maaş bordrosu, emekli maaşı, gayrimenkul kira gelirleri vb.
  • Varsa, Türkiye’de veya Avrupa’daki gayrimenkul belgeleri (tapu ruhsat fotokopileri).
  1. Mesleki Belgeler 

Çalışanlar için İspanya vizesi evrak listesi;

  • İşveren Yazısı: Görevi, işe başlama tarihi, maaş tutarı, izin süresi (seyahat tarihlerini kapsayan )ve işverenin çalışanın Türkiye’de görevine devam edeceğine dair taahhüdünü içeren antetli kağıda imzalı ve kaşeli belge, Son 3 aya ait maaş bordrosu(kaşe ve imzalı).
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi ve SGK Hizmet Dökümü.
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı, Faaliyet Belgesi(son 3 aya ait), ıslak yada elektronik imzalı(http://www.ito.org.tr/) olmalıdır. Fotokopi kabul edilmez.
  • Vergi Levhası kopyası.
  • Resmi Gazete kopyası.
  • İmza Sirküleri kopyası.

Şirket Sahipleri için İspanya vizesi evrak listesi;

  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı. Faaliyet Belgesi(son 3 aya ait), ıslak yada elektronik imzalı(http://www.ito.org.tr/) olmalıdır. Fotokopi kabul edilmez.
  • Vergi Levhası kopyası.
  • Resmi Gazete kopyası.
  • İmza Sirküleri kopyası.

Emekliler için İspanya vizesi evrak listesi;

  • Emekli maaşını gösterir belge (banka hesap özeti veya emekli cüzdanı). Hesap özeti 2 haftadan eski olmamalıdır.

Çiftçiler için İspanya vizesi evrak listesi;

  • Bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi.

Öğrenciler için İspanya vizesi evrak listesi;

  • Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi.
  • Masrafları karşılayacak kişinin finansal ve mesleki belgeleri (anne, baba gibi).

Reşit olmayanlar için (18 yaş altı) İspanya vizesi evrak listesi;

  • Yasal velinin nüfus cüzdanı kopyası ya da tam tekmil vukuatlı nufüs kayıt örneği
  • Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi.
  • Aile ile seyahat yapılmıyorsa anne ve babanın noter tasdikli muvaffakatnamesi.
  • Masrafları karşılayacak kişinin finansal ve mesleki belgeleri (anne, baba gibi).

Yabancı Uyruklu Vatandaşlar için İspanya vizesi evrak listesi;

  • Türkiye’de oturma ve çalışma izni.
  • Oturma izninin en az 6 ay geçerli olması ve planlanan seyahat dönüşünden sonra en az 3 ay daha geçerli olması gerekmektedir.

İspanya Turistik Vize Evrak Listesi

  1. Ana Belgeler
  • Tamamı doldurulmuş, tarih yazılmış ve imzalanmış, vize formu. Schengen vize talep formunun son sayfasında ; biri 37 nolu kutucukta, diğeri de sayfanın sonunda olmak üzere 2 imza bulunmalıdır. Reşit olmayan kişilerin imzalarını yasal velileri atmalıdır (2’şer adet).
  • Pasaportun aslı: 10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihinden itibaren 3 ay daha fazladan geçerlilik süresi olmalıdır.
  • Yeni pasaportun ve varsa daha önceden alınmış eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.).
  • Kimlik fotokopisi.
  • 1 adet kriterlere uygun biyometrik fotoğraf. (35×45 mm)
  • İkametgah
  • Tüm seyahati kapsayacak olan 30.000 € teminatlı seyahat sağlık sigortası (Poliçede Schengen ülkelerinde geçerlidir ibaresi bulunmalıdır).
  1. Ulaşım ve Konaklamaya İlişkin Belgeler
  • Gidiş dönüş uçak rezervasyonu veya ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler.
  • Tüm seyahat süresini içerecek şekilde yapılmış otel rezervasyonu. Bu rezervasyon uçak biletindeki tarihlerle aynı olmalıdır.

İş Gezisine ilişkin:

  • İspanya’da ziyaret edeceğiniz şirketten/kurumdan adınıza antetli kağıtta imzalı davetiye. Davet eden şirketin/kurumun iletişim bilgileri, masrafların kimin tarafından karşılanacağı, konaklama bilgileri ile seyahat tarihleri ve sebepleri ayrıntılı bir biçimde belirtilmiş olmalıdır. Davetiyenin renkli çıktısı kabul edilmektedir.
  • İspanya’da düzenlenen bir fuar veya konferans için;
    Kayıt veya katılıma ilişkin belgeler.
  1. Finansal Durumu Gösterir Belgeler (seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler)
  • Bankadan alınmış kaşeli ve imzalı, son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren şahıs veya şirket hesap dökümü.
  • Başvuru sahibinin İspanya’da kalacağı süre boyunca masraflarını karşılayacak tutarı gösteren bir banka hesabı sunması zorunludur.
  • Düzenli gelir gösterir belgeler; son 3 aya ait maaş bordrosu, emekli maaşı, gayrimenkul kira gelirleri vb.
  • Varsa, Türkiye’de veya Avrupa’daki gayrimenkul belgeleri (tapu ruhsat fotokopileri).
  1. Mesleki Belgeler 

Çalışanlar için İspanya vizesi evrak listesi;

  • İşveren Yazısı: Görevi, işe başlama tarihi, maaş tutarı, izin süresi (seyahat tarihlerini kapsayan )ve işverenin çalışanın Türkiye’de görevine devam edeceğine dair taahhüdünü içeren antetli kağıda imzalı ve kaşeli belge, Son 3 aya ait maaş bordrosu(kaşe ve imzalı).
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi ve SGK Hizmet Dökümü.
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı, Faaliyet Belgesi(son 3 aya ait), ıslak yada elektronik imzalı(http://www.ito.org.tr/) olmalıdır. Fotokopi kabul edilmez.
  • Vergi Levhası kopyası.
  • Resmi Gazete kopyası.
  • İmza Sirküleri kopyası.

Şirket Sahipleri için İspanya vizesi evrak listesi;

  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı, Faaliyet Belgesi(son 3 aya ait), ıslak yada elektronik imzalı(http://www.ito.org.tr/) olmalıdır. Fotokopi kabul edilmez.
  • Vergi Levhası kopyası.
  • Resmi Gazete kopyası.
  • İmza Sirküleri kopyası.

Emekliler için İspanya vizesi evrak listesi;

  • Emekli maaşını gösterir belge (banka hesap özeti veya emekli cüzdanı). Hesap özeti 2 haftadan eski olmamalıdır.

Çiftçiler için İspanya vizesi evrak listesi;

  • Bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi.

Öğrenciler için İspanya vizesi evrak listesi;

  • Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi.
  • Masrafları karşılayacak kişinin finansal ve mesleki belgeleri (anne, baba gibi).

Reşit olmayanlar için (18 yaş altı) İspanya vizesi evrak listesi;

  • Yasal velinin nüfus cüzdanı kopyası ya da tam tekmil vukuatlı nufüs kayıt örneği
  • Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi.
  • Aile ile seyahat yapılmıyorsa anne ve babanın noter tasdikli muvaffakatnamesi.
  • Masrafları karşılayacak kişinin finansal ve mesleki belgeleri (anne, baba gibi).

Yabancı Uyruklu Vatandaşlar için İspanya vizesi evrak listesi;

  • Türkiye’de oturma ve çalışma izni.
  • Oturma izninin en az 6 ay geçerli olması ve planlanan seyahat dönüşünden sonra en az 3 ay daha geçerli olması gerekmektedir.

İspanya Öğrenci Vize Evrak Listesi

  1. Ana Belgeler
  • Tamamı doldurulmuş, tarih yazılmış ve imzalanmış, vize formu. Schengen vize talep formunun son sayfasında ; biri 37 nolu kutucukta, diğeri de sayfanın sonunda olmak üzere 2 imza bulunmalıdır. Reşit olmayan kişilerin imzalarını yasal velileri atmalıdır (2’şer adet).
  • Pasaportun aslı: 10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihinden itibaren 3 ay daha fazladan geçerlilik süresi olmalıdır.
  • Yeni pasaportun ve varsa daha önceden alınmış eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.).
  • Kimlik fotokopisi.
  • 1 adet kriterlere uygun biyometrik fotoğraf. (35×45 mm)
  • İkametgah
  • Tüm seyahati kapsayacak olan 30.000 € teminatlı seyahat sağlık sigortası (Poliçede Schengen ülkelerinde geçerlidir ibaresi bulunmalıdır).
  1. Ulaşım ve Konaklamaya İlişkin Belgeler
  • Gidiş dönüş uçak rezervasyonu veya ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler.
  • Tüm seyahat süresini içerecek şekilde yapılmış otel rezervasyonu. Bu rezervasyon uçak biletindeki tarihlerle aynı olmalıdır.
  1. Finansal Durumu Gösterir Belgeler (seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler)
  • Bankadan alınmış kaşeli ve imzalı, son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren şahıs veya şirket hesap dökümü.
  • Başvuru sahibinin İspanya’da kalacağı süre boyunca masraflarını karşılayacak tutarı gösteren bir banka hesabı sunması zorunludur.
  • Düzenli gelir gösterir belgeler; son 3 aya ait maaş bordrosu, emekli maaşı, gayrimenkul kira gelirleri vb.
  • Varsa, Türkiye’de veya Avrupa’daki gayrimenkul belgeleri (tapu ruhsat fotokopileri).

Öğrenciler için;

  • Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi.
  • İspanya’da eğitim alacağı kurumdan gelen kabul belgeleri
  • Masrafları karşılayacak kişinin finansal ve mesleki belgeleri (karşılayacak kişinin durumuna göre işveren, işçi vs. aşağıdaki evrakları tamamlamalıdır).
  1. Mesleki Belgeler 

Çalışanlar için İspanya vizesi evrak listesi;

  • İşveren Yazısı: Görevi, işe başlama tarihi, maaş tutarı, izin süresi (seyahat tarihlerini kapsayan )ve işverenin çalışanın Türkiye’de görevine devam edeceğine dair taahhüdünü içeren antetli kağıda imzalı ve kaşeli belge, Son 3 aya ait maaş bordrosu(kaşe ve imzalı).
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi ve SGK Hizmet Dökümü.
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı, Faaliyet Belgesi(son 3 aya ait), ıslak yada elektronik imzalı(http://www.ito.org.tr/) olmalıdır. Fotokopi kabul edilmez.
  • Vergi Levhası kopyası.
  • Resmi Gazete kopyası.
  • İmza Sirküleri kopyası.

Şirket Sahipleri için İspanya vizesi evrak listesi;

  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı, Faaliyet Belgesi(son 3 aya ait), ıslak yada elektronik imzalı(http://www.ito.org.tr/) olmalıdır. Fotokopi kabul edilmez.
  • Vergi Levhası kopyası.
  • Resmi Gazete kopyası.
  • İmza Sirküleri kopyası.

Emekliler için İspanya vizesi evrak listesi;

  • Emekli maaşını gösterir belge (banka hesap özeti veya emekli cüzdanı). Hesap özeti 2 haftadan eski olmamalıdır.

Çiftçiler için;

  • Bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi.

Reşit olmayanlar için (18 yaş altı) İspanya vizesi evrak listesi;

  • Yasal velinin nüfus cüzdanı kopyası ya da tam tekmil vukuatlı nufüs kayıt örneği
  • Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi.
  • Aile ile seyahat yapılmıyorsa anne ve babanın noter tasdikli muvaffakatnamesi.
  • Masrafları karşılayacak kişinin finansal ve mesleki belgeleri (anne, baba gibi).

Yabancı Uyruklu Vatandaşlar için İspanya vizesi evrak listesi;

  • Türkiye’de oturma ve çalışma izni.
  • Oturma izninin en az 6 ay geçerli olması ve planlanan seyahat dönüşünden sonra en az 3 ay daha geçerli olması gerekmektedir.

İspanya Vize Ücreti

Eko Vize

119
  • Dosya Kontrolü
  • Vize Başvurusu
  • Sonuç Takibi

Standart Vize

139
  • Form Danışmanlığı
  • Uçak ve Otel Rezervasyonu
  • Seyahat Sağlık Sigortası

VIP Vize

169
  • Ekspres Kurye Hizmeti
  • VIP Vize Danışmanı
  • Hızlı Vize Başvurusu

İspanya Vizesi Başvuru Formu

İspanya vizesi başvuru formu, Schengen birliği ülkelerinin kullandığı ortak bilgi formuna dayanmaktadır. Temel olarak yapacağınız gezinin detayları ile birlikte, kişisel bilgilerinizin yer aldığı sorulardan oluşan bu form, eksiksiz ve doğru bir biçimde doldurulmalıdır.

İspanya vize başvurunuzun olumlu sonuçlanması için en çok dikkat edilmesi gereken nokta vize formunun ve destekleyici evraklarınızın birbiriyle uyumlu olmasıdır. Bu noktada yapılabilecek bir hata vize değerlendirme sürenizin uzamasına ya da reddine sebep olabilir.

Hemen Başvuru Yap!
İsim
Soyisim
E-Posta
Telefon numarası
Yaşadığınız il
Vize alınacak ülke
Vize tipi (Zorunlu)
Ziyaretçi VizesiTicari VizeÖğrenci Vizesi
Vize paketi
EkoStandartVIPKarar Vermedim
Seyahat tarihi
Konu
Mesaj

Siz de fikrinizi belirtin