İsveç Vizesi

/İsveç Vizesi
İsveç Vizesi 2017-10-23T16:36:34+00:00

isveç vizesiİsveç, Schengen Birliği’ne dahil olan ülkelerden biridir. İsveç Vizesi bulunan bir vatandaşımız, İsveç’e seyahat ettikten sonra diğer Schengen üye ülkelere ek bir vize başvurusu yapmadan seyahat etme hakkına sahiptir. Bağlantıdan İsveç vizesi ile gidebileceğiniz Schengen ülkeleri ile ilgili en güncel bilgileri inceleyebilirsiniz.

İsveç, baltık denizi kıyısında yer alan, başkenti Stockholm olan bir İskandinav ülkesidir. Bilim, sanat ve demokrasiye verdikleri önem sayesinde bu alanlarda öncü devletlerin başında gelmektedir. Başkenti Stockholm her yıl tüm dünyadan milyonlarca turisti ve öğrenciyi ağırlamaktadır. Belirli bir Türk popülasyonunu da barındıran İsveç’e Türkiye’den aile ziyareti ve turizm amacıyla her yıl binlerce başvuru yapılmaktadır.

İsveç vizesi başvuruları VFS Global aracılığıyla yapılmakta olup başvurular İstanbul’dan alınmaktadır. Vize değerlendirmesi bağlı bulunan bölgedeki İsveç Büyükelçiliği ya da İsveç Konsoloslukları aracılığı ile yapılmaktadır.

Bağlantıdan Schengen vizesi başvurularında dikkat edilmesi gereken detayları inceleyebilirsiniz.

İsveç Vizesi İçin Gerekli Evraklar

İsveç Turistik Vize Evrak Listesi

  1. Ana Belgeler
  • Tamamı doldurulmuş, tarih yazılmış ve imzalanmış, vize formu. Schengen vize talep formunun son sayfasında ; biri 37 nolu kutucukta, diğeri de sayfanın sonunda olmak üzere 2 imza bulunmalıdır. Reşit olmayan kişilerin imzalarını yasal velileri atmalıdır (2’şer adet).
  • Tamamı doldurulmuş, tarih yazılmış imzalı Aile Bilgileri Başvuru Formu.
  • Pasaportun aslı: 10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihinden itibaren 3 ay daha fazladan geçerlilik süresi olmalıdır.
  • Yeni pasaportun ve varsa daha önceden alınmış eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.).
  • Kimlik fotokopisi.
  • 2 adet kriterlere uygun biyometrik fotoğraf. (35×45 mm)
  • Tüm seyahati kapsayacak olan 30.000 € teminatlı seyahat sağlık sigortası (Poliçede Schengen ülkelerinde geçerlidir ibaresi bulunmalıdır).
  • Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği aslı. (Anne, baba, var ise eş ve çocuklar da görünmeli)
  1. Ulaşım ve Konaklamaya İlişkin Belgeler
  • Gidiş dönüş uçak rezervasyonu veya ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler.
  • Tüm seyahat süresini içerecek şekilde yapılmış onaylı otel rezervasyonu. Bu rezervasyon uçak biletindeki tarihlerle aynı olmalıdır.
  1. Finansal Durumu Gösterir Belgeler (seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler)
  • Bankadan alınmış kaşeli ve imzalı, başvuru tarihinden en fazla 1 hafta önce alınmış son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren şahıs veya şirket hesap dökümü.
  • Başvuru sahibinin İsveç’te kalacağı süre boyunca masraflarını karşılayacak tutarı gösteren bir banka hesabı sunması zorunludur.
  • Düzenli gelir gösterir belgeler; son 3 aya ait maaş bordrosu, emekli maaşı, gayrimenkul kira gelirleri vb.
  • Varsa, Türkiye’de veya Avrupa’daki gayrimenkul belgeleri (tapu ruhsat fotokopileri).
  • Seyahatin masrafları Aile bireyleri tarafından karşılanacak ise seyahat eden kişi ile bağının kanıtlanması gerekmektedir.
  1. Mesleki Belgeler 

Çalışanlar için İsveç vizesi evrakları;

  • İşveren Yazısı: Görevi, işe başlama tarihi, maaş tutarı, izin süresi ve işverenin çalışanın Türkiye’de görevine devam edeceğine dair taahhüdünü içeren antetli kağıda imzalı ve kaşeli belge (İngilizce), Son 3 aya ait imzalı ve kaşeli maaş bordrosu orjinali.
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi ve SGK Hizmet Dökümü (Barkodlu).
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı, Faaliyet Belgesi kopyası.
  • Vergi Levhası kopyası.
  • Resmi Gazete kopyası.
  • İmza Sirküleri kopyası.

Şirket Sahipleri için İsveç vizesi evrakları;

  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı kopyası.
  • Vergi Levhası kopyası.
  • Resmi Gazete kopyası.
  • İmza Sirküleri kopyası.

Emekliler için İsveç vizesi evrakları;

  • E-devlet üzerinden veya emeklilik maaşının yattığı banka hesap bankadan onaylatılarak emekliliğin kanıtlanması gerekmektedir.

Çiftçiler için İsveç vizesi evrakları;

  • Bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi.

Öğrenciler için İsveç vizesi evrakları;

  • Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi.
  • Masrafları karşılayacak kişinin finansal ve mesleki belgeleri (anne, baba gibi).

Reşit olmayanlar için (18 yaş altı) İsveç vizesi evrakları;

  • Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi.
  • Anne ve babadan sadece biri ile veya 3. bir kişi ile seyahat ediliyor ise  noter tasdikli muvaffakatname gerekmektedir.
  • Masrafları karşılayacak kişinin finansal ve mesleki belgeleri (anne, baba gibi).

Yabancı Uyruklu Vatandaşlar için İsveç vizesi evrakları;

  • Türkiye’de oturma ve çalışma izni.
  • Oturma izninin en az 6 ay geçerli olması ve planlanan seyahat dönüşünden sonra en az 3 ay daha geçerli olması gerekmektedir.

İsveç Ticari Vize Evrak Listesi

  1. Ana Belgeler
  • Tamamı doldurulmuş, tarih yazılmış ve imzalanmış, vize formu. Schengen vize talep formunun son sayfasında ; biri 37 nolu kutucukta, diğeri de sayfanın sonunda olmak üzere 2 imza bulunmalıdır. Reşit olmayan kişilerin imzalarını yasal velileri atmalıdır (2’şer adet).
  • Tamamı doldurulmuş, imzalanmış Appendix A Formu
  • Pasaportun aslı: 10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihinden itibaren 3 ay daha fazladan geçerlilik süresi olmalıdır.
  • Yeni pasaportun ve varsa daha önceden alınmış eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.).
  • Kimlik fotokopisi.
  • 2 adet kriterlere uygun biyometrik fotoğraf. (35×40 mm)
  • Tüm seyahati kapsayacak olan 30.000 € teminatlı seyahat sağlık sigortası (Poliçede Schengen ülkelerinde geçerlidir ibaresi bulunmalıdır).
  1. Ulaşım ve Konaklamaya İlişkin Belgeler
  • Gidiş dönüş uçak rezervasyonu veya ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler.
  • Tüm seyahat süresini içerecek şekilde yapılmış onaylı otel rezervasyonu. Bu rezervasyon uçak biletindeki tarihlerle aynı olmalıdır.İş Gezisine ilişkin:Ziyarete gidilecek firma tarafından alınmış, ziyaret tarihleri ve sebebinin belirtildiği, firmadan yetkilisi tarafından kaşe ve imzalanmış olmalıdır.Not: Davetiyelerin fotokopileri yeterlidir. Davetiyeler e-posta veya fax yolu ile temin edilebilir.

İş Gezisine ilişkin:

  • Firmaya gönderilmiş, imzalı yazışma veya davetiye.
  1. Finansal Durumu Gösterir Belgeler (seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler)
  • Bankadan alınmış kaşeli ve imzalı, başvuru tarihinden en fazla 1 hafta önce alınmış son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren şahıs veya şirket hesap dökümü.
  • Başvuru sahibinin İsveç’te kalacağı süre boyunca masraflarını karşılayacak tutarı gösteren bir banka hesabı sunması zorunludur.
  • Düzenli gelir gösterir belgeler; son 3 aya ait maaş bordrosu, emekli maaşı, gayrimenkul kira gelirleri vb.
  • Varsa, Türkiye’de veya Avrupa’daki gayrimenkul belgeleri (tapu ruhsat fotokopileri).
  • Seyahatin masrafları Aile bireyleri tarafından karşılanacak ise seyahat eden kişi ile bağının kanıtlanması gerekmektedir. Masraflar eş tarafından karşılanacaksa Evlilk Cüzdanı fotokopisi yeterli olacaktır.
  1. Mesleki Belgeler 

Çalışanlar için İsveç vizesi evrakları;

  • İşveren Yazısı: Görevi, işe başlama tarihi, maaş tutarı, izin süresi ve işverenin çalışanın Türkiye’de görevine devam edeceğine dair taahhüdünü içeren antetli kağıda imzalı ve kaşeli belge (İngilizce), Son 3 aya ait imzalı ve kaşeli maaş bordrosu orjinali.
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi ve SGK Hizmet Dökümü (Barkodlu).
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı, Faaliyet Belgesi kopyası.
  • Vergi Levhası kopyası.
  • Resmi Gazete kopyası.
  • İmza Sirküleri kopyası.

Şirket Sahipleri için İsveç vizesi evrakları;

  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı.
  • Vergi Levhası kopyası.
  • Resmi Gazete kopyası.
  • İmza Sirküleri kopyası.

Çiftçiler için İsveç vizesi evrakları;

  • Bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi orjinali.

Yabancı Uyruklu Vatandaşlar için İsveç vizesi evrakları;

  • Türkiye’de oturma ve çalışma izni.
  • Oturma izninin en az 6 ay geçerli olması ve planlanan seyahat dönüşünden sonra en az 3 ay daha geçerli olması gerekmektedir.

İsveç Öğrenci Vizesi Evrak Listesi

  1. Ana Belgeler
  • Tamamı doldurulmuş, tarih yazılmış ve imzalanmış, vize formu. Schengen vize talep formunun son sayfasında ; biri 37 nolu kutucukta, diğeri de sayfanın sonunda olmak üzere 2 imza bulunmalıdır. Reşit olmayan kişilerin imzalarını yasal velileri atmalıdır (2’şer adet).
  • Tamamı doldurulmuş, tarih yazılmış imzalı Aile Bilgileri Başvuru Formu.
  • Pasaportun aslı: 10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihinden itibaren 3 ay daha fazladan geçerlilik süresi olmalıdır.
  • Yeni pasaportun ve varsa daha önceden alınmış eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.).
  • Kimlik fotokopisi.
  • 2 adet kriterlere uygun biyometrik fotoğraf. (35×45 mm)
  • Tüm seyahati kapsayacak olan 30.000 € teminatlı seyahat sağlık sigortası (Poliçede Schengen ülkelerinde geçerlidir ibaresi bulunmalıdır).
  • Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği aslı. (Anne, baba, var ise eş ve çocuklar da görünmeli)
  1. Ulaşım ve Konaklamaya İlişkin Belgeler
  • Gidiş dönüş uçak rezervasyonu veya ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler.
  • Tüm seyahat süresini içerecek şekilde yapılmış onaylı otel rezervasyonu. Bu rezervasyon uçak biletindeki tarihlerle aynı olmalıdır.

Eğitime Dair:

  • İsveç’teki kurumdan, organizasyondan ya da okuldan kişiye düzenlenmiş imzalı kaşeli davetiye (orjinal olmak zorunda değildir, e-posta veya fax ile gönderilmiş olabilir)

Not: Yurtta veya misafirhanede kalınacaksa, kurum veya okuldan kalınacak yerin adres, telefon ve e-posta bilgilerinin belirtilmesi gerekmektedir.

  1. Finansal Durumu Gösterir Belgeler (seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler)
  • Bankadan alınmış kaşeli ve imzalı, başvuru tarihinden en fazla 1 hafta önce alınmış son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren şahıs veya şirket hesap dökümü.
  • Başvuru sahibinin İsveç’te kalacağı süre boyunca masraflarını karşılayacak tutarı gösteren bir banka hesabı sunması zorunludur.
  • Düzenli gelir gösterir belgeler; son 3 aya ait maaş bordrosu, emekli maaşı, gayrimenkul kira gelirleri vb.
  • Varsa, Türkiye’de veya Avrupa’daki gayrimenkul belgeleri (tapu ruhsat fotokopileri).
  • Seyahatin masrafları Aile bireyleri tarafından karşılanacak ise seyahat eden kişi ile bağının kanıtlanması gerekmektedir. Masraflar eş tarafından karşılanacaksa Evlilk Cüzdanı fotokopisi yeterli olacaktır.
  1. Mesleki Belgeler 

Çalışanlar için İsveç vizesi evrakları;

  • İşveren Yazısı: Görevi, işe başlama tarihi, maaş tutarı, izin süresi ve işverenin çalışanın Türkiye’de görevine devam edeceğine dair taahhüdünü içeren antetli kağıda imzalı ve kaşeli belge (İngilizce), Son 3 aya ait imzalı ve kaşeli maaş bordrosu orjinali.
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi ve SGK Hizmet Dökümü (Barkodlu).
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı, Faaliyet Belgesi kopyası.
  • Vergi Levhası kopyası.
  • Resmi Gazete kopyası.
  • İmza Sirküleri kopyası.

Şirket Sahipleri için;

  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı.
  • Vergi Levhası kopyası.
  • Resmi Gazete kopyası.
  • İmza Sirküleri kopyası.

Emekliler için İsveç vizesi evrakları;

  • E-devlet üzerinden veya emeklilik maaşının yattığı banka hesap bankadan onaylatılarak emekliliğin kanıtlanması gerekmektedir.

Çiftçiler için İsveç vizesi evrakları;

  • Bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi.

Öğrenciler için İsveç vizesi evrakları;

  • Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi.
  • Masrafları karşılayacak kişinin finansal ve mesleki belgeleri (anne, baba gibi).

Reşit olmayanlar için (18 yaş altı) İsveç vizesi evrakları;

  • Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi aslı.
  • Masrafları karşılayacak kişinin finansal ve mesleki belgeleri (anne, baba gibi).

Yabancı Uyruklu Vatandaşlar için İsveç vizesi evrakları;

  • Türkiye’de oturma ve çalışma izni.
  • Oturma izninin en az 6 ay geçerli olması ve planlanan seyahat dönüşünden sonra en az 3 ay daha geçerli olması gerekmektedir.

İsveç Vize Ücreti

Eko Vize

99
  • Dosya Kontrolü
  • Vize Başvurusu
  • Sonuç Takibi

Standart Vize

119
  • Form Danışmanlığı
  • Uçak ve Otel Rezervasyonu
  • Seyahat Sağlık Sigortası

VIP Vize

149
  • Ekspres Kurye Hizmeti
  • VIP Vize Danışmanı
  • Hızlı Vize Başvurusu

İsveç Vizesi Başvuru Formu

İsveç vizesi başvuru formu, diğer Schengen vizelerinde olduğu gibi ortak bir bilgi formundan faydalanılarak oluşturulmuştur. Formun ilk bölümünde genellikle kişisel bilgileriniz ve diğer bölümde seyahat bilgileriniz sorulmaktadır.

Her vize başvurusunda olduğu gibi, İsveç vizesi başvuru formu da özenli ve doğru olarak doldurulmalıdır. Form doldurulurken yapılacak hatalar ya da eksiklikler vize başvuru sürecini uzatacağından, profesyonel danışmanlık almanız tavsiye olunur.

Hemen Başvuru Yap!
İsim
Soyisim
E-Posta
Telefon numarası
Yaşadığınız il
Vize alınacak ülke
Vize tipi (Zorunlu)
Ziyaretçi VizesiTicari VizeÖğrenci Vizesi
Seyahat tarihi
Mesaj

Siz de fikrinizi belirtin