Macaristan Vizesi

/Macaristan Vizesi
Macaristan Vizesi 2017-11-16T13:09:15+00:00

macaristan vizesiMacaristan, Schengen Birliği’ne dahil olan ülkelerden biridir. Macaristan Vizesi bulunan bir vatandaşımız, Macaristan’a seyahat ettikten sonra diğer üye ülkelere ek bir vize başvurusu yapmadan seyahat etme hakkına sahiptir. Bağlantıdan Macaristan vizesi ile gidebileceğiniz Schengen ülkeleri ile ilgili en güncel bilgileri inceleyebilirsiniz.

Macaristan, Tuna nehri üzerinde konumlanmış başkenti Budapeşte ile tanınan ve Türk turistlerin son dönemlerde sıklıkla ziyaret ettikleri bir Avrupa ülkesidir. Kültür turizmi kapsamında Avrupa’da en fazla ziyaretçi alan ülkelerin başında gelmektedir.

AS Visa Solutions

Macaristan vizesi başvuruları AS Visa Solutions aracılığı ile Ankara veya İstanbul’da yapılmakta olup vize değerlendirmesi bağlı bulunan bölgedeki Macaristan Büyükelçiliği ya da Konsoloslukları aracılığı ile yapılmaktadır.

Bağlantıdan Schengen vizesi başvurularında dikkat edilmesi gereken detayları inceleyebilirsiniz.

Macaristan Vize Ücreti

Eko Vize

99
  • Dosya Kontrolü
  • Vize Başvurusu
  • Sonuç Takibi

Standart Vize

119
  • Form Danışmanlığı
  • Uçak ve Otel Rezervasyonu
  • Seyahat Sağlık Sigortası

VIP Vize

149
  • Ekspres Kurye Hizmeti
  • VIP Vize Danışmanı
  • Hızlı Vize Başvurusu

Macaristan Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Macaristan Turistik Vize Evrak Listesi

  1. Ana Belgeler
  • Tamamı doldurulmuş, tarih yazılmış ve imzalanmış, vize formu. Schengen vize talep formunun son sayfasında ; biri 37 nolu kutucukta, diğeri de sayfanın sonunda olmak üzere 2 imza bulunmalıdır. Reşit olmayan kişilerin imzalarını yasal velileri atmalıdır (2’şer adet).
  • Pasaportun aslı: 10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihinden itibaren 3 ay daha fazladan geçerlilik süresi olmalıdır.
  • Yeni pasaportun ve varsa daha önceden alınmış eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.).
  • Kimlik fotokopisi.
  • 2 adet kriterlere uygun biyometrik fotoğraf. (35×45 mm)
  • Tüm seyahati kapsayacak olan 30.000 € teminatlı seyahat sağlık sigortası (Poliçede Schengen ülkelerinde geçerlidir ibaresi bulunmalıdır).
  1. Ulaşım ve Konaklamaya İlişkin Belgeler
  • Gidiş dönüş uçak rezervasyonu veya ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler.
  • Tüm seyahat süresini içerecek şekilde yapılmış onaylı otel rezervasyonu. Bu rezervasyon uçak biletindeki tarihlerle aynı olmalıdır.
  1. Finansal Durumu Gösterir Belgeler (seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler)
  • Bankadan alınmış kaşeli ve imzalı, başvuru tarihinden en fazla 1 hafta önce alınmış son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren şahıs veya şirket hesap dökümü.
  • Başvuru sahibinin Macaristan’da kalacağı süre boyunca masraflarını karşılayacak tutarı gösteren bir banka hesabı sunması zorunludur.
  • Düzenli gelir gösterir belgeler; son 3 aya ait maaş bordrosu, emekli maaşı, gayrimenkul kira gelirleri vb.
  • Varsa, Türkiye’de veya Avrupa’daki gayrimenkul belgeleri (tapu ruhsat fotokopileri).
  • Seyahatin masrafları Aile bireyleri tarafından karşılanacak ise seyahat eden kişi ile bağının kanıtlanması gerekmektedir. Masraflar eş tarafından karşılanacaksa Evlilk Cüzdanı fotokopisi yeterli olacaktır.
  1. Mesleki Belgeler 

Çalışanlar için Macaristan vizesi evrak listesi;

  • İşveren Yazısı: Görevi, işe başlama tarihi, maaş tutarı, izin süresi ve işverenin çalışanın Türkiye’de görevine devam edeceğine dair taahhüdünü içeren antetli kağıda imzalı ve kaşeli belge (Türkçe, İngilizce veya Macarca olmalıdır), Son 3 aya ait imzalı ve kaşeli maaş bordrosu orjinali.
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi ve SGK Hizmet Dökümü (Barkodlu).
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı, Faaliyet Belgesi kopyası.
  • Vergi Levhası kopyası.
  • Resmi Gazete kopyası.
  • İmza Sirküleri kopyası.

Şirket Sahipleri için Macaristan vizesi evrak listesi;

  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı.
  • Vergi Levhası kopyası.
  • Resmi Gazete kopyası.
  • İmza Sirküleri kopyası.

Emekliler için Macaristan vizesi evrak listesi;

  • E-devlet üzerinden veya emeklilik maaşının yattığı banka hesap bankadan onaylatılarak emekliliğin kanıtlanması gerekmektedir.

Çiftçiler için Macaristan vizesi evrak listesi;

  • Bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi.

Öğrenciler için Macaristan vizesi evrak listesi;

  • Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi.
  • Masrafları karşılayacak kişinin finansal ve mesleki belgeleri (anne, baba gibi).

Reşit olmayanlar için (18 yaş altı) Macaristan vizesi evrak listesi;

  • Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi.
  • Anne ve babadan sadece biri ile veya 3. bir kişi ile seyahat ediliyor ise  noter tasdikli muvaffakatname gerekmektedir.
  • Masrafları karşılayacak kişinin finansal ve mesleki belgeleri (anne, baba gibi).

Yabancı Uyruklu Vatandaşlar için Macaristan vizesi evrak listesi;

  • Türkiye’de oturma ve çalışma izni.
  • Oturma izninin en az 6 ay geçerli olması ve planlanan seyahat dönüşünden sonra en az 3 ay daha geçerli olması gerekmektedir.

Macaristan Ticari Vize Evrak Listesi

  1. Ana Belgeler
  • Tamamı doldurulmuş, tarih yazılmış ve imzalanmış, vize formu. Schengen vize talep formunun son sayfasında ; biri 37 nolu kutucukta, diğeri de sayfanın sonunda olmak üzere 2 imza bulunmalıdır. Reşit olmayan kişilerin imzalarını yasal velileri atmalıdır (2’şer adet).
  • Pasaportun aslı: 10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihinden itibaren 3 ay daha fazladan geçerlilik süresi olmalıdır.
  • Yeni pasaportun ve varsa daha önceden alınmış eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.).
  • Kimlik fotokopisi.
  • 2 adet kriterlere uygun biyometrik fotoğraf. (35×45 mm)
  • Tüm seyahati kapsayacak olan 30.000 € teminatlı seyahat sağlık sigortası (Poliçede Schengen ülkelerinde geçerlidir ibaresi bulunmalıdır).
  1. Ulaşım ve Konaklamaya İlişkin Belgeler
  • Gidiş dönüş uçak rezervasyonu veya ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler.
  • Tüm seyahat süresini içerecek şekilde yapılmış onaylı otel rezervasyonu. Bu rezervasyon uçak biletindeki tarihlerle aynı olmalıdır.

İş Gezisine ilişkin:

  • Ziyarete gidilecek firma tarafından alınmış, ziyaret tarihleri ve sebebinin belirtildiği, firmadan yetkilisi tarafından kaşe ve imzalanmış olmalıdır.Not: Davetiyelerin fotokopileri yeterlidir. Davetiyeler e-posta veya fax yolu ile temin edilebilir.
  1. Finansal Durumu Gösterir Belgeler (seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler)
  • Bankadan alınmış kaşeli ve imzalı, başvuru tarihinden en fazla 1 hafta önce alınmış son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren şahıs veya şirket hesap dökümü.
  • Başvuru sahibinin Macaristan’da kalacağı süre boyunca masraflarını karşılayacak tutarı gösteren bir banka hesabı sunması zorunludur.
  • Düzenli gelir gösterir belgeler; son 3 aya ait maaş bordrosu, emekli maaşı, gayrimenkul kira gelirleri vb.
  • Varsa, Türkiye’de veya Avrupa’daki gayrimenkul belgeleri (tapu ruhsat fotokopileri).
  • Seyahatin masrafları Aile bireyleri tarafından karşılanacak ise seyahat eden kişi ile bağının kanıtlanması gerekmektedir. Masraflar eş tarafından karşılanacaksa Evlilk Cüzdanı fotokopisi yeterli olacaktır.
  1. Mesleki Belgeler 

Çalışanlar için Macaristan vizesi evrak listesi;

  • İşveren Yazısı: Görevi, işe başlama tarihi, maaş tutarı, izin süresi ve işverenin çalışanın Türkiye’de görevine devam edeceğine dair taahhüdünü içeren antetli kağıda imzalı ve kaşeli belge (Türkçe, İngilizce veya Macarca olmalıdır), Son 3 aya ait imzalı ve kaşeli maaş bordrosu orjinali.
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi ve SGK Hizmet Dökümü (Barkodlu).
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı, Faaliyet Belgesi kopyası.
  • Vergi Levhası kopyası.
  • Resmi Gazete kopyası.
  • İmza Sirküleri kopyası.

Şirket Sahipleri için Macaristan vizesi evrak listesi;

  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı.
  • Vergi Levhası kopyası.
  • Resmi Gazete kopyası.
  • İmza Sirküleri kopyası.

Emekliler için Macaristan vizesi evrak listesi;

  • E-devlet üzerinden veya emeklilik maaşının yattığı banka hesap bankadan onaylatılarak emekliliğin kanıtlanması gerekmektedir.

Çiftçiler için Macaristan vizesi evrak listesi;

  • Bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi.

Öğrenciler için Macaristan vizesi evrak listesi;

  • Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi.
  • Masrafları karşılayacak kişinin finansal ve mesleki belgeleri (anne, baba gibi).

Reşit olmayanlar için (18 yaş altı) Macaristan vizesi evrak listesi;

  • Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi.
  • Anne ve babadan sadece biri ile veya 3. bir kişi ile seyahat ediliyor ise  noter tasdikli muvaffakatname gerekmektedir.
  • Masrafları karşılayacak kişinin finansal ve mesleki belgeleri (anne, baba gibi).

Yabancı Uyruklu Vatandaşlar için Macaristan vizesi evrak listesi;

  • Türkiye’de oturma ve çalışma izni.
  • Oturma izninin en az 6 ay geçerli olması ve planlanan seyahat dönüşünden sonra en az 3 ay daha geçerli olması gerekmektedir.

Macaristan Öğrenci Vizesi Evrak Listesi

  1. Ana Belgeler
  • Tamamı doldurulmuş, tarih yazılmış ve imzalanmış, vize formu. Schengen vize talep formunun son sayfasında ; biri 37 nolu kutucukta, diğeri de sayfanın sonunda olmak üzere 2 imza bulunmalıdır. Reşit olmayan kişilerin imzalarını yasal velileri atmalıdır (2’şer adet).
  • Pasaportun aslı: 10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihinden itibaren 3 ay daha fazladan geçerlilik süresi olmalıdır.
  • Yeni pasaportun ve varsa daha önceden alınmış eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.).
  • Kimlik fotokopisi.
  • 2 adet kriterlere uygun biyometrik fotoğraf. (35×45 mm)
  • Tüm seyahati kapsayacak olan 30.000 € teminatlı seyahat sağlık sigortası (Poliçede Schengen ülkelerinde geçerlidir ibaresi bulunmalıdır).
  1. Ulaşım ve Konaklamaya İlişkin Belgeler
  • Gidiş dönüş uçak rezervasyonu veya ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler.
  • Tüm seyahat süresini içerecek şekilde yapılmış onaylı otel rezervasyonu. Bu rezervasyon uçak biletindeki tarihlerle aynı olmalıdır.

Eğitime Dair:

  • Eğitime gidilecek kurumdan Eğitim alacak kişi isim ve bilgilerinin yer aldığı, eğitimin içeriğinin belirtildiği bir davetiye alınmalıdır, kaşe/mühürlü ve yetkili tarafından imzalanmış olmalıdır.

Not: Öğrenci vizesi alabilmek için okuyacağınız kurum ve programın çeşitli özelliklere sahip olması gerekmektedir. Başvuru öncesi danışmanlarımız tüm eğitim bilgilerinizi inceleyerek, durumunuzu kontrol edecektir. Yurtta veya misafirhanede kalınacaksa, kurum veya okuldan kalınacak yerin adres, telefon ve e-posta bilgilerinin belirtilmesi gerekmektedir.

  1. Finansal Durumu Gösterir Belgeler (seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler)
  • Bankadan alınmış kaşeli ve imzalı, başvuru tarihinden en fazla 1 hafta önce alınmış son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren şahıs veya şirket hesap dökümü.
  • Başvuru sahibinin Macaristan’da kalacağı süre boyunca masraflarını karşılayacak tutarı gösteren bir banka hesabı sunması zorunludur.
  • Düzenli gelir gösterir belgeler; son 3 aya ait maaş bordrosu, emekli maaşı, gayrimenkul kira gelirleri vb.
  • Varsa, Türkiye’de veya Avrupa’daki gayrimenkul belgeleri (tapu ruhsat fotokopileri).
  • Seyahatin masrafları Aile bireyleri tarafından karşılanacak ise seyahat eden kişi ile bağının kanıtlanması gerekmektedir. Masraflar eş tarafından karşılanacaksa Evlilk Cüzdanı fotokopisi yeterli olacaktır.
  1. Mesleki Belgeler 

Çalışanlar için Macaristan vizesi evrak listesi;

  • İşveren Yazısı: Görevi, işe başlama tarihi, maaş tutarı, izin süresi ve işverenin çalışanın Türkiye’de görevine devam edeceğine dair taahhüdünü içeren antetli kağıda imzalı ve kaşeli belge (Türkçe, İngilizce veya Macarca olmalıdır), Son 3 aya ait imzalı ve kaşeli maaş bordrosu orjinali.
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi ve SGK Hizmet Dökümü (Barkodlu).
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı, Faaliyet Belgesi kopyası.
  • Vergi Levhası kopyası.
  • Resmi Gazete kopyası.
  • İmza Sirküleri kopyası.

Şirket Sahipleri için Macaristan vizesi evrak listesi;

  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı.
  • Vergi Levhası kopyası.
  • Resmi Gazete kopyası.
  • İmza Sirküleri kopyası.

Emekliler için Macaristan vizesi evrak listesi;

  • E-devlet üzerinden veya emeklilik maaşının yattığı banka hesap bankadan onaylatılarak emekliliğin kanıtlanması gerekmektedir.

Çiftçiler için Macaristan vizesi evrak listesi;

  • Bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi.

Öğrenciler için Macaristan vizesi evrak listesi;

  • Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi.
  • Masrafları karşılayacak kişinin finansal ve mesleki belgeleri (anne, baba gibi).

Reşit olmayanlar için (18 yaş altı) Macaristan vizesi evrak listesi;

  • Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi.
  • Anne ve babadan sadece biri ile veya 3. bir kişi ile seyahat ediliyor ise  noter tasdikli muvaffakatname gerekmektedir.
  • Masrafları karşılayacak kişinin finansal ve mesleki belgeleri (anne, baba gibi).

Yabancı Uyruklu Vatandaşlar için Macaristan vizesi evrak listesi;

  • Türkiye’de oturma ve çalışma izni.
  • Oturma izninin en az 6 ay geçerli olması ve planlanan seyahat dönüşünden sonra en az 3 ay daha geçerli olması gerekmektedir.

Macaristan Vizesi Başvuru Formu

Macaristan vize başvuru formu, diğer Schengen ülkelerinin de kullandığı formun bir türevidir. Basılı form genel itibari ile kişisel bilgileriniz ve seyahat planınızı belirtmeniz gereken bir formdur.

Macaristan vize başvurusu yapılırken dikkate almanız gereken en önemli husus, vize formu ile birlikte vereceğiniz diğer destekleyici evrakların birbirleri ile uyumlu olmasıdır.

Hemen Başvuru Yap!
İsim
Soyisim
E-Posta
Telefon numarası
Yaşadığınız il
Vize alınacak ülke
Vize tipi (Zorunlu)
Ziyaretçi VizesiTicari VizeÖğrenci Vizesi
Seyahat tarihi
Mesaj

Siz de fikrinizi belirtin