Amerika Vizesi

amerika vizesiAmerika vizesi, dünya çapında en prestijli vizelerden biridir. Bir çok ülke, Amerika vizesi bulunan yolculara vize konusunda daha rahat davranmaktadır. Bunun en büyük sebebi, Amerika’nın vize vermeden önce yapmakta olduğu geniş güvenlik soruşturmasıdır. Amerika vizesinin en büyük avantajı vize süresinin genellikle uzun olmasıdır. Çoğunlukla 10 ya da 5 yıllık vize veriliyor olması, vize maliyetinizi çok daha makul bir seviyeye getirmektedir.

Hayaller ülkesi olarak bilinen Amerika, dünyanın her bölgesinden insanın birlikte uyum içerisinde yaşayabildiği nadir ülkelerden biridir. Bu uyumun temeli, özgürlük ve fırsat eşitliğinden geldiğinden, her insan günün birinde Amerika’yı ziyaret etmek ister.

Ülkemizden her yıl on binlerce insanın turistik, ticari ya da eğitim amaçlı olarak ziyaret ettiği Amerika, özellikle bayram ve tatil dönemlerinde ciddi vize yoğunluğu yaşamaktadır. Randevu sistemi ile işleyen Amerika vize başvurusu, Amerika Konsolosluğu aracılığıyla şahsen (mülakat) başvuru gerektirmektedir.

Online form doldurarak yapılan Amerika vizesi başvurusunun en önemli kısmı formun doğru ve eksiksiz doldurulmasıdır. Formu yanlış ya da eksik doldurmak, vize sürecinin uzamasına, hatta reddine sebep olacağından, form doldururken profesyonel destek almak avantajınıza olacaktır.

Hemen aşağıda bulunan bölümde almak istediğiniz vize tipi ile ilgili detaylar bulunmaktadır. Vize tipi ile ilgili bilgi ve evrakları inceledikten sonra size en uygun olan vize paketimizi seçerek Amerika vizesi için başvuru yapabilirsiniz.

Amerika Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Amerika Turistik Vize Evrak Listesi

  1. Ana Belgeler
  • Tamamı doğru ve eksiksiz doldurulmuş online vize formunun barkodlu onay sayfası. Reşit olmayan kişilerin imzalarını yasal velileri atmalıdır (2’şer adet).Vize formu doldurulmadan önce başvurulacak vize tipinin doğru seçilmesi çok önemlidir. Yanlış bir seçim vize başvurunuzun tekrarlanmasına sebep olabilir. Vize tipiniz danışmanlarımız tarafından değerlendirilerek belirlenecektir.
  • Pasaportun aslı: 10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihinden itibaren 3 ay daha fazladan geçerlilik süresi olmalıdır.
  • Yeni pasaportun ve varsa daha önceden alınmış eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.).
  • Kimlik fotokopisi.
  • 1 adet kriterlere uygun biyometrik fotoğraf (50×50 mm). Çekilen fotoğraf email yoluyla tarafımıza gönderilmelidir.
  1. Ulaşım ve Konaklamaya İlişkin Belgeler
  • Gidiş dönüş uçak rezervasyonu veya ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler.
  • Tüm seyahat süresini içerecek şekilde yapılmış otel rezervasyonu. Bu rezervasyon uçak biletindeki tarihlerle aynı olmalıdır.
  1. Finansal Durumu Gösterir Belgeler (seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler)
  • Bankadan alınmış kaşeli ve imzalı, son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren şahıs veya şirket hesap dökümü.
  • Başvuru sahibinin Amerika’da kalacağı süre boyunca masraflarını karşılayacak tutarı gösteren bir banka hesabı sunması zorunludur.
  • Düzenli gelir gösterir belgeler; son 3 aya ait maaş bordrosu, emekli maaşı, gayrimenkul kira gelirleri vb.
  • Varsa, gayrimenkul belgeleri (tapu, ruhsat fotokopileri).
  1. Mesleki Belgeler 

Çalışanlar için Amerika vizesi evrak listesi;

  • İşveren Yazısı: Görevi, işe başlama tarihi, maaş tutarı, izin süresi ve işverenin çalışanın Türkiye’de görevine devam edeceğine dair taahhüdünü içeren antetli kağıda imzalı ve kaşeli belge, Son 3 aya ait maaş bordrosu.
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi ve SGK Hizmet Dökümü.
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı, Faaliyet Belgesi kopyası (6 aydan eski olmamalı)
  • Vergi Levhası kopyası.
  • Resmi Gazete kopyası.
  • İmza Sirküleri kopyası.

Şirket Sahipleri için Amerika vizesi evrak listesi;

  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı, Faaliyet Belgesi kopyası (6 aydan eski olmamalı)
  • Vergi Levhası kopyası.
  • Resmi Gazete kopyası.
  • İmza Sirküleri kopyası.

Emekliler için Amerika vizesi evrak listesi;

  • Emekli maaşını gösterir belge (banka hesap özeti veya emekli cüzdanı).

Çiftçiler için Amerika vizesi evrak listesi;

  • Bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi.

Öğrenciler için Amerika vizesi evrak listesi;

  • Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi.
  • Yeni mezunlar için diploma ve transkript. (Kapalı zarfta mühürlü olması tavsiye edilir).

Reşit olmayanlar için (18 yaş altı) Amerika vizesi evrak listesi;

  • Yasal velinin nüfus cüzdanı kopyası ya da tam tekmil vukuatlı nufüs kayıt örneği
  • Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi.
  • Aile ile seyahat yapılmıyorsa anne ve babanın noter tasdikli muvaffakatnamesi.
  • Masrafları karşılayacak kişinin finansal ve mesleki belgeleri (anne, baba gibi).

Amerika Ticari Vize Evrak Listesi

  1. Ana Belgeler
  • Tamamı doğru ve eksiksiz doldurulmuş online vize formunun barkodlu onay sayfası. Reşit olmayan kişilerin imzalarını yasal velileri atmalıdır (2’şer adet).Vize formu doldurulmadan önce başvurulacak vize tipinin doğru seçilmesi çok önemlidir. Yanlış bir seçim vize başvurunuzun tekrarlanmasına sebep olabilir. Vize tipiniz danışmanlarımız tarafından değerlendirilerek belirlenecektir.
  • Pasaportun aslı: 10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihinden itibaren 3 ay daha fazladan geçerlilik süresi olmalıdır.
  • Yeni pasaportun ve varsa daha önceden alınmış eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.).
  • Kimlik fotokopisi.
  • 1 adet kriterlere uygun biyometrik fotoğraf (50×50 mm). Çekilen fotoğraf email yoluyla tarafımıza gönderilmelidir.
  1. Ulaşım ve Konaklamaya İlişkin Belgeler
  • Gidiş dönüş uçak rezervasyonu veya ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler.
  • Tüm seyahat süresini içerecek şekilde yapılmış otel rezervasyonu. Bu rezervasyon uçak biletindeki tarihlerle aynı olmalıdır.

İş Gezisine ilişkin:

  • Bir Amerikan şirketini ziyaret için; Davet eden şirketten davet yazısı: antetli, şirket kaşeli ve imzalı (orjinal veya fax/internet çıktısı). Ayrıca davet eden şirket yetkilisinin kimlik fotokopisi ve daha önceki yapılan alım satımlara ilişkin fatura gibi belgeler istenebilir.
  • Amerika’da düzenlenen bir fuar veya konferans için;
    Kayıt veya katılıma ilişkin belgeler.

Not: Mesleki toplantılar, konferans ya da fuar katılımı amacı ile başvuru yapan vatandaşlarımıza verilen vize turistik vizedir. Daha sonraki tatil amaçlı seyahatlerde de kullanılabilinir.

  1. Finansal Durumu Gösterir Belgeler (seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler)
  • Bankadan alınmış kaşeli ve imzalı, son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren şahıs veya şirket hesap dökümü.
  • Başvuru sahibinin Amerika’da kalacağı süre boyunca masraflarını karşılayacak tutarı gösteren bir banka hesabı sunması zorunludur.
  • Düzenli gelir gösterir belgeler; son 3 aya ait maaş bordrosu, emekli maaşı, gayrimenkul kira gelirleri vb.
  • Varsa, gayrimenkul belgeleri (tapu, ruhsat fotokopileri).
  1. Mesleki Belgeler 

Çalışanlar için Amerika vizesi evrak listesi;

  • İşveren Yazısı: Görevi, işe başlama tarihi, maaş tutarı, izin süresi ve işverenin çalışanın Türkiye’de görevine devam edeceğine dair taahhüdünü içeren antetli kağıda imzalı ve kaşeli belge, Son 3 aya ait maaş bordrosu.
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi ve SGK Hizmet Dökümü.
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı, Faaliyet Belgesi kopyası (6 aydan eski olmamalı)
  • Vergi Levhası kopyası.
  • Resmi Gazete kopyası.
  • İmza Sirküleri kopyası.

Şirket Sahipleri için Amerika vizesi evrak listesi;

  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı, Faaliyet Belgesi kopyası (6 aydan eski olmamalı)
  • Vergi Levhası kopyası.
  • Resmi Gazete kopyası.
  • İmza Sirküleri kopyası.

Emekliler için Amerika vizesi evrak listesi;

  • Emekli maaşını gösterir belge (banka hesap özeti veya emekli cüzdanı).

Çiftçiler için Amerika vizesi evrak listesi;

  • Bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi.

Öğrenciler için Amerika vizesi evrak listesi;

  • Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi.
  • Yeni mezunlar için diploma ve transkript. (Kapalı zarfta mühürlü olması tavsiye edilir).

Reşit olmayanlar için (18 yaş altı) Amerika vizesi evrak listesi;

  • Yasal velinin nüfus cüzdanı kopyası ya da tam tekmil vukuatlı nufüs kayıt örneği
  • Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi.
  • Aile ile seyahat yapılmıyorsa anne ve babanın noter tasdikli muvaffakatnamesi.
  • Masrafları karşılayacak kişinin finansal ve mesleki belgeleri (anne, baba gibi).

Amerika Öğrenci Vizesi Evrak Listesi

  1. Ana Belgeler
  • Tamamı doğru ve eksiksiz doldurulmuş online vize formunun barkodlu onay sayfası. Reşit olmayan kişilerin imzalarını yasal velileri atmalıdır (2’şer adet). Vize formu doldurulmadan önce başvurulacak vize tipinin doğru seçilmesi çok önemlidir. Yanlış bir seçim vize başvurunuzun tekrarlanmasına sebep olabilir. Vize tipiniz danışmanlarımız tarafından değerlendirilerek belirlenecektir.
  • Pasaportun aslı: 10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihinden itibaren 3 ay daha fazladan geçerlilik süresi olmalıdır.
  • Yeni pasaportun ve varsa daha önceden alınmış eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.).
  • Kimlik fotokopisi.
  • 1 adet kriterlere uygun biyometrik fotoğraf (50×50 mm). Çekilen fotoğraf email yoluyla tarafımıza gönderilmelidir.
  1. Ulaşım ve Konaklamaya İlişkin Belgeler
  • Gidiş dönüş uçak rezervasyonu veya ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler.
  • Tüm seyahat süresini içerecek şekilde yapılmış otel rezervasyonu. Bu rezervasyon uçak biletindeki tarihlerle aynı olmalıdır.

Eğitime Dair:

  • Amerika’da eğitim alınacak kurumdan; kabul mektubu, eğitim bedelini gösteren fatura ve I-20 Belgesi.
  • Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi.
  • Masrafları karşılayacak kişinin finansal ve mesleki belgeleri (aşağıdan uygun olan evrak grubu seçilmelidir).
  • SEVIS ödeme belgesi.

Not: Öğrenci vizesi (F1 Vizesi) alabilmek için okuyacağınız kurum ve programın çeşitli özelliklere sahip olması gerekmektedir. Başvuru öncesi danışmanlarımız tüm eğitim bilgilerinizi inceleyerek, durumunuzu kontrol edecektir.

Başvurduğunuz program çerçevesinde Sat,Gmat, Gre, Toefl gibi sınavların sonuç belgeleri, okuduğunuz okuldan alınacak transkript gibi ek belgeler istenebilir.

  1. Finansal Durumu Gösterir Belgeler (seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler)
  • Bankadan alınmış kaşeli ve imzalı, son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren şahıs veya şirket hesap dökümü.
  • Başvuru sahibinin Amerika’da kalacağı süre boyunca masraflarını karşılayacak tutarı gösteren bir banka hesabı sunması zorunludur.
  • Düzenli gelir gösterir belgeler; son 3 aya ait maaş bordrosu, emekli maaşı, gayrimenkul kira gelirleri vb.
  • Varsa, gayrimenkul belgeleri (tapu, ruhsat fotokopileri).
  1. Mesleki Belgeler 

Çalışanlar için;

  • İşveren Yazısı: Görevi, işe başlama tarihi, maaş tutarı, izin süresi ve işverenin çalışanın Türkiye’de görevine devam edeceğine dair taahhüdünü içeren antetli kağıda imzalı ve kaşeli belge, Son 3 aya ait maaş bordrosu.
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi ve SGK Hizmet Dökümü.
  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı, Faaliyet Belgesi kopyası (6 aydan eski olmamalı)
  • Vergi Levhası kopyası.
  • Resmi Gazete kopyası.
  • İmza Sirküleri kopyası.

Şirket Sahipleri için;

  • Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı, Faaliyet Belgesi kopyası (6 aydan eski olmamalı)
  • Vergi Levhası kopyası.
  • Resmi Gazete kopyası.
  • İmza Sirküleri kopyası.

Emekliler için;

  • Emekli maaşını gösterir belge (banka hesap özeti veya emekli cüzdanı).

Çiftçiler için;

  • Bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi.

Öğrenciler için;

  • Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi.
  • Yeni mezunlar için diploma ve transkript. (Kapalı zarfta mühürlü olması tavsiye edilir).

Reşit olmayanlar için (18 yaş altı) ;

  • Yasal velinin nüfus cüzdanı kopyası ya da tam tekmil vukuatlı nufüs kayıt örneği
  • Okuduğu okuldan alınacak öğrenci belgesi.
  • Aile ile seyahat yapılmıyorsa anne ve babanın noter tasdikli muvaffakatnamesi.
  • Masrafları karşılayacak kişinin finansal ve mesleki belgeleri (anne, baba gibi).

Amerika Vize Ücreti

VIP Vize

$279
  • Form Danışmanlığı
  • Uçuş ve Konaklama Rezervasyonu
  • Konsolosluk Mektupları

Standart Vize

$229
  • Ekspres Kurye Hizmeti
  • VIP Vize Danışmanı
  • Randevu Öncesi Karşılama

Öğrenci Vizesi

$269
  • Form Danışmanlığı
  • Öğrenci Dosyası
  • Konsolosluk Mektupları

Amerika Vizesi Başvuru Formu

Amerika vizesi başvuru formu, elektronik olarak doldurulması gereken formlardan biridir. DS-160 formu olarak da bilinen bu formun soruları, her başvuran için farklı sorular içermektedir. Örneğin bir öğrenci için cevaplanması gereken sorularla, bir çalışanın soruları birbirinden farklı olmaktadır.

Amerika vizesi formu, sonuçlandırdığı anda konsolosluk yetkililerine iletilir ve değerlendirmeye alınır. Sonrasında alınan randevu ile mülakat yapılırken, başvurunuz önceden incelenmiş ve değerlendirilmiş olur, mülakat bir çeşit bilgileri teyit amacı gütmektedir.

Amerika vizesi başvurusu, halen mülakat esaslı devam eden tek vizedir. Bu sebeple formun kusursuz ve açık doldurulması, mülakat esnasında is bu bilgilerin aynen aktarılması çok önemlidir.

Hemen Başvuru Yap!
İsim
Soyisim
E-Posta
Telefon numarası
Yaşadığınız il
Vize alınacak ülke
Vize tipi (Zorunlu)
Ziyaretçi VizesiTicari VizeÖğrenci Vizesi
Vize paketi
EkoStandartVIPKarar Vermedim
Seyahat tarihi
Konu
Mesaj
6 Yorum
  1. GÖNÜL 19:14 de 23/01/2017- Yanıtla

    Amerika’ya yerleşip bir taraftan çalışmak bir taraftanda dill eğitimi almak istiyorum öğrenci vizesin almam için acaba bildiğiniz bir şirket varmı bilenler lütfen yardımcı olsunlar

  2. VizeyeBasvur 14:21 de 24/01/2017- Yanıtla

    Gönül Hanım Merhablar,

    Amerika’da eğitim almak için Amerika öğrenci vizesi için başvuru yapmanız yeterli olacaktır. Eğitim süresi boyunca Amerika’da yasal olarak oturma izniniz bulunuyor ve bu süreç I-20 belgeniz (eğitim için okulların devlet adına düzenlediği resmi evrak) geçerli olduğu sürece uzatılabilir. Çalışma iznine gelecek olursak, Amerika’da F1 öğrenci vizesi ile resmi olarak çalışma izniniz bulunmuyor. Konu ile ilgili daha detaylı bilgi almak ister ya da hemen Amerika öğrenci vizesi başvurusu yapmak isterseniz bize mail gönderebilir veya 0212 293 5010 nolu telefondan ulaşabilirsiniz.

    VizeyeBasvur.com Ekibi

  3. gönül 14:45 de 26/01/2017- Yanıtla

    Bana vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekürler şunu öğrenmek istiyorum acaba Amerika öğrenci vizesi alabilmem için ne kadar üçret ödemem lazım yane maliyeti ne kadar olur Eposta adresime bilgi rica ederim.

    • VizeyeBasvur 16:26 de 26/01/2017- Yanıtla

      Gönül Hanım Merhabalar, Amerika öğrenci vizesi ile ilgili bilgilendirme mailiniz gün içerisinde gönderilmiş olacaktır. İlginiz için teşekkür ederiz.

      VizeyeBasvur Ekibi

  4. Sibel 18:51 de 02/02/2017- Yanıtla

    Merabalar ben Alman vatandasiyim ama Türkiyede yasiyorum ve Ingiltereye gitmek istiyorum. Vizemi Türkiyedede cikarta bilirmiyim? Bana Almanyadan vize alman lazim dediler. Öyle mi gercekden?

    • VizeyeBasvur 00:08 de 03/02/2017- Yanıtla

      Sibel Hanım merhaba,

      İngiltere vize başvurusu yapmanıza gerek yok, Alman vatandaşları İngiltere’ye vize almadan seyahat edebilir. İyi Yolculuklar.

      VizeyeBasvur Ekibi

Siz de fikrinizi belirtin